Ekonomija

Iza Titeksa u planu nova škola, zgrade i fudbalski teren

Na prostoru iza nekadašnjeg “Titeksa” gradiće se nova škola, a u planu je i izgradnja zgrada za stanovanje, navodi se u Nacrtu Detaljnog urbanističkog plana “Zabjelo 8”.

Postojeću školu i vrtić u Zoni B (Resursni centar “1. jun”, “Podgorica”, vrtić “Mogli“) neće rušiti, a u planu je izgradnja kolskog pristupa i parking prostora.

“Planira se zadržavanje postojeće škole i vrtića u Zoni B (Resursni centar “1. jun“, “Podgorica“, vrtić “Mogli“) i to u postojećim gabaritima, uz mogućnost intervencija u smislu tekućeg održavanja i poboljšanja uslova korišćenja i izgradnja nove škole koja se planirana u Zoni D (prostor iza “Titeksa“)“, navodi se u kratkom sadržaju nacrta ovog DUP-a.

U blizini zone gdje je planirana izgradnja škole, nacrt predviđa izgradnju pomoćnog fudbalskog terena, sa pratećim sadržajima, među kojima su tribine i svlačionice.

Pored izgradnje ovih objekata, na velikom dijelu prostora planirani su objekti za stanovanje male (zona D) i srednje gustine (zone A, B, C, E, F i H).

“Stanovanje malih gustina je zastupljeno u okviru Zone D, na potezu između novoplanirane škole i mješovite namjene, prema Ulici Vojislavljevića. Zadržava se na lokacijama gdje je već zatečeno uz popunjavanje u okviru praznog neizgrađenog prostora“, navodi se u planu, a moguće je organizovati i sadržaje u funkciji trgovine, ugostiteljstva, usluga, administracije, kao i drugih sadržaja koji mogu podržati stanovanje kao primarnu namjenu.

Uz Ulicu Vojislavljevića i Ulicu Ilije Plamenca planirane su površine mješovite namjene.

“Uz Ulicu Ilije Plamenca, u okviru blokova 2 i 3, planira se izradnja stambeno-poslovnih objekata sa šest nadzemnih etaža u okviru kojih će se stanovanje organizovati na višim etažama, a poslovanje u prizemlju“, precizira se planom.

Kada su u pitanju objekti sa centralnim djelatnostima, planirana je parcela za izgradnju trgovinskog centra sa tržnicom i pijacom, kao i parcela za jedinstveni poslovni kompleks.

Plan je stavljen na javnu raspravu do 1. februara, obuhvata prostor od 73,55 hektara, a granice DUP-a “Zabjelo 8“ čine, sa sjevera zahvat DUP-a „Titeks” i prostor obuhvaćen UP-om „Hemomont”, sa sjeveroistoka Ulica vojvode llije Plamenca. Na istočnoj strani granica se poklapa sa Ulicom princeze Ksenije, dok je sa juga i jugozapada kompletan prostor DUP-a ograničen Ulicom Vojislavljevića.

A.Rahović

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
PDV
Gost
PDV

Od svega ovoga dobicemo samo zgrade, City kvart 2 i Central point 2, betonirano sve ali opet bez parkinga za pola stanara, bez zelenila i parkova ali sa fenomenalnim pogledom na Deltu i uz miomiris od kolektora.

Anonim
Gost
Anonim

A ocete li kakve fabrike firme itd otvarat da se ima dje radit neznam sto ce vam trznice i pijace kad sve slabo posluje jer narod nema para

amo
Gost
amo

Pametnije je da naprave bul.Vojisavljevica i most kod kruznog CT-NK.A na mjesto Titeksa veliki park sa svim sadrzajima,jer posjekose sve zelenilo i posadise betonske zgrade,nema covjek dje sjest u hlad ljeti na oni zaropek!!!

Zoran FK Zora
Gost
Zoran FK Zora

Sve kultne kvartove u Podgorici unistise! Pa je li neko razmisaljao da je trebalo srediti taj stadion stari i modernizovati da i nasa djeca na njemu igraju utakmice nego se sve rusi … Podgorica bas gubi neki svoj prepoznatljivi smek ovakvom politikom

Send this to a friend