Ekonomija Projekat vrijedan 2,7 miliona

Izabran izvođač radova na novom domu za stare u Nikšiću

Uprava javnih radova donijela je danas odluku o dodjeli ugovora, prema kojoj će prvu fazu Doma za stare i odrasle osobe sa invaliditetom u Nikšiću graditi nikšićki konzorcijum LD Gradnja, Arhiboks, Ramel i Ening.

“Prvom fazom, čija je ugovorena vrijednost više od 2,77 miliona eura, predviđena je adaptacija dva objekta kapaciteta 104 mjesta u vojnom kompleksu Trebjesa. Rok za završetak radova je 16 mjeseci od uvođenja izvođača u posao, a projekat se realizuje u okviru Regionalnog stambenog programa (RHP) za Crnu Goru”, navodi se u saopštenju.

Uprava javnih radova nedavno je objavila poziv za podnošenje ponuda za izgradnju druge faze Doma za strare osobe u Nikšiću, koji traje do 30. jula.

“Ovaj dio radova finansiraće Vlada Crne Gore kroz kapitalni budžet, a procijenjena vrijednost radova je 2,7 miliona eura”, podsjećaju oni.

Završetkom obje faze, Nikšić će dobiti funkcionalan prostor za boravak ukupno 208 starih i odraslih osoba sa invaliditetom.

Projekat predstavlja nastavak kontinuiranih aktivnosti koje Vlada Crne Gore sprovodi na poboljšanju kvaliteta života najstarije populacije.

U tom cilju, Dom starih je prošle godine počeo sa radom u Pljevljima, a sredinom naredne godine očekuje se završetak radova u na objektu Podgorici, u vrijednosti blizu devet miliona eura.

S.Đ.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Dadoee
Gost
Dadoee

Nišički bizmismeni.Propa je Niksić sa takvima

Send this to a friend