Ekonomija Stanovčić

Izgradnja Nautičkog turističkog centra i ekološke luke Risan uslovi za održiv turizam

Kotor je zbog spoja prirodnih ljepota, stvaralačkog duha čovjeka kroz vjekove, izuzetan za privlačenje velikog broja turista svake godine, a daljom održivom valorizacijom njegovih prirodnih resursa doći će se do jedinstvene turističke ponude, od koje će korist imati i Kotorani i njhovi gosti, kazala je Tatjana Stanovčić, kandidatkinja za odbornicu liste „Za Kotor! Za Crnu Goru! DPS – Milo Đukanović“.

“Izgradnjom modernog Nautičkog turističkog centra, ekološke luke Risan sa marinom, novom poslovnom strategijom Luke Kotor, obezbijedićemo uslove za razvoj održivog i odgovornog turizma, koji će u konačnom proizvesti veće koristi lokalnom stanovništvu i posjetiocima. U razvoju nautičkog turizma vidimo šansu da, prije svega, napravimo balanse između ekološke potrebe za očuvanjem postojećih prirodnih resursa u našem gradu, kao i naših težnji za ekonomskim razvojem Kotora”, istakla je Stanovčić.

Kako je dodala, u narednom periodu planiraju da turizam postavimo u funkciju očuvanja prirodne i kulturne baštine našeg grada i da ga valorizujemo na način da postane proizvod.

“Iskorakom od masovnog turizma ka kreiranju novih turističkih ponuda, obezbijedićemo bolje uslove koji će ovu ključnu privrednu granu učiniti unosnom za Kotorane. Naša težnja je da Kotor učinimo udobnim i sadržajnim gradom, kako za građane, tako i za turiste”, zaključila je Stanovčić.

8

avatar
1000
5
3
0
 
7
SukaKotoraninNezavisna BokaSU57Dux
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Nezavisna Boka
Gost
Nezavisna Boka

Sta je to ekoloska luka, zna li ko?

SU57
Gost
SU57

Kakva predizborna sala
.pa u Risan niko ne brami da se vezu jahte ako kome odgovara.

Dux
Gost
Dux

Ko kupuje luku kotor ?

Dragan
Gost
Dragan

Kotor vapi za jednom velikom marinom na potezu od Policije do Galiona gdije bi se mogli izgraditi hoteli, setaliste, marine, kafici to je trebalo prodati cijelokupno a ne ovako parcijalno svakom po malo i onda niko nista od toga nece napraviti.

SU57
Gost
SU57

Studije koje su radili renomirani strucnjaci u Engleskoj prije 20 godina kazu da je kotorski zaliv bara bez cirkulacije vode prirodnim putrm tako da ce marina biti septicka jama u kotoru.

Kotoranin
Gost
Kotoranin

To nije istina
Postoje struje kurenti koje ulaze i izlaze iz Boke I tako mjenjaju more u bokokotorski zaliv.
Na verigama je takav kurenat strujanje mora da ga čovjet ponekad sa mukom može preplivat.

Suka
Gost
Suka

Jes na Verige i u risanski zaliv. Kotorski zaliv od Stoliva do Oravca ima kurenta. Sami Kotor,dje je luka,je ko mocvara

Bnjj
Gost
Bnjj

Imali ste 30god to da uradite, što niste dosad uradili to.

Send this to a friend