Ekonomija

Izgradnja puta Plav-Dečani značajna za razvoj trgovine i turizma

Izgradnjom puta Plav – Dečani stvoriće se preduslovi za jačanje i razvoj trgovinskih, turističkih i svih ostalih privrednih aktivnosti između Plava i kosovskih opština, zaključeno je na radnom sastanku rukovodstva Opštine Plav sa predsjednicima  opština Dečani, Junik i Orahovac.

Kako je saopšteno iz Opštine Plav, njihov predsjednik Mirsad Bajraktarević je, poželjevši dobrodošlicu kolegama sa Kosova,  istakao punu posvećenost realizaciji projekta izgradnje putnog pravca Plav – Dečani, koji zbog svog značaja za lokalno stanovništvo i razvoj tog kraja spada u prioritetne infrastrukturne projekte.

“Predsjednik Opštine Dečani, Baškim Ramosaj, upoznao je sagovornike sa dinamikom radova na teritoriji Kosova, kao i sa planovima na izgradnji navedenog putnog pravca.  Tokom sastanka posebno je naglasio neophodnost usaglašavanja projektne dokumentacije na osnovu koje bi se izvodili radovi, kako bi u konačnom imali zajedničku tačku spajanja”, navode u Opštini Plav.

Sagovornici su konstatovali da je poželjno da sprovode zajedničke, koordinisane aktivnosti i prema vladama dviju zemalja, kako bi ubrzali procedure i pokazali odlučnost i posvećenost u realizaciji tog projekta.

Na sastanku su učestvovali i predsjednik Skupštine opštine Plav Šefket Jevrić, potpredsjednik Nihad Canović, i glavni administrator Ervin Kandić, a među predstavnicima kosovske strane bili su i predsjednik opštine Junik Agron Kuci i Orahovca Smail Latifi.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ramo
Gost
Ramo

Ovo nije u nadleznosti opstine a i da jeste nema od toga nista.Al se lepo rucalo o nasem trosku.A vele upuceni Sefket moze za trojicu izes, e vragovi mu ga izjeli, xaxaxaxaxa…

Minella
Gost
Minella

Koja ekipica, a tek Sefket, ne zna kad je dan a kad noc, xaxaxaxaxa, istoricar vajni,a penzioner I opstinska dika, e ugasilo se. .

razocaran
Gost
razocaran

Da,Da.Pogledajte ovu goslodu.Rade Albanci i Bosnjaci po C.Gori sta im je volja. Prije GODINU dana ulozorio sam,preko Crnogorskih Portala,da je ovo ETNICKI put. Umjesto da se upristoji put preko Cakora,Plavski,Pecki i Decanski Bosnjaci i Albanvi,namjerno premestaju put na relaciji Plav– Decane,koji prolazi iskljucivo kroz MUSLIMANSKA Sela,gdje nema ni jedne jedine Pravoslavne porodice Stara postojeca cesta Velika–Cakor– Pec.koji prolazi kroz Pravoslavna… Više »

Daka
Gost
Daka

Ovu sliku ispred restorana”Abas” dje su rukovodioci opstine Plav treba uokviriti i dati Ljidžu.Neka je stavi gdje on misli da treba.A on nece sigurno pogrijesiti.

Prle
Gost
Prle

Fini su brcici ovom predsjedniku.A i “fin” se snalazi.Od zapisnicara da predsjednika opstine.Totalna komedija.

Vero
Gost
Vero

Koje mrceno rukovodstvo opstine.Idu na posao kad se razbude, oko 10:00h, popiju kaficu (na racun gradjana Plava) idu na pauzu i ne vracaju se vise na posao.Gore vlasti nije dolazilo.Sramota

Dedal
Gost
Dedal

Koja prazna prica, kosovari vec prave I asfaltiraju put, a druga strana samo masta o tome, xxaxaxa, koji prodavci magle.

Komesar
Gost
Komesar

Fina kravata Sefketu…E kukala nam majka ko nam vodi opstinu.

Send this to a friend