Ekonomija

Izgradnja tunela između Rožaja i Peći poboljšaće saobraćaj Crne Gore i Kosova

Ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković sastao se danas sa ambasadorom Kosova Ylber Hysa, a sagovornici su se složili da nema otvorenih pitanja koja bi stvarala prepreku da se dobri odnosi koje imaju dvije zemlje u budućem periodu poboljšaju. Na sastanku je istaknuto da bi projekat izgradnje tunela između Rožaja i Peći doprinio kvalitetu saobraćaja između Crne Gore i Kosova.

Kako je ambasador Hysa istakao, odnosi između Crne Gore i Kosova mogu biti primjer dobrosusjedske saradnje za čitav region.

“Uvijek postoje oblasti koje se mogu unaprijediti, a saobraćajna povezanost je jedan od prvih preduslova za dinamičan razvoj privrednih aktivnosti”, kazao je on.

Crna Gora i Kosovo puno ulažu u izgradnju nove, ali i modernizaciju postojeće putne infastrukture, međutim postoji prostor da se razvijaju projekti koji će na brži i kvalitetniji način povezati i građane i privredne subjekte.

Kako je i ranije bilo riječi o poboljšanju postojećeg putnog pravca između Crne Gore i Kosova, projekat koji bi značajno doprinio kvalitetu ove saobraćajnice svakako je izgradnja tunela između Rožaja i Peći.

“Zajedno treba da uložimo napor i usmjerimo aktivnosti na realizaciji ovog projekta, budući da je u pitanju pravac koji, osim što će doprinijeti bržem i kvalitetnijem protoku turista i roba na teritoriji Crne Gore i Kosova, uz kvalitetnu vezu sa novim saobraćajnicama koje se grade, omogućiti i dobru povezanost sa cijelim regionom“, istakao je Nurković

Osim putne infastrukture na današnjem sastanku je bio riječi i o trenutno aktuelnim projektima u oblasti saobraćaja generalno.

Kako je ambasador istakao, projekat izgradnje autoputa Bar – Boljare je jako interesantan za čitavi region, ali i dalji planovi Vlade Crne Gore kada je u pitanju unapređenje željezničke infrastrukture, i razvoj naše najveće trgovačke Luke  Bar.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Jelena
Gost
Jelena

Nuhodzicu kada će se otvoriti granica Cakor -Peć, zašto tu oblast ne povežete austrougarska je radila taj put .Dajte javno obrazloženje!

Kotor
Gost
Kotor

Zar nebi bio prioritet izgradnja tunela na zaobilaznici oko Budve.
Razmislite gospodine ministre sto bi bilo isplativije.

Vjecna da je
Gost
Vjecna da je

super da se povezu crnogorci u ova dva grada…nema ih kazete….pozdrav za rozajce i demokratu haradinaja

Send this to a friend