Ekonomija Ministar Krivokapić sa ambasadorom Vilanom:

Izraelski investitori i turisti zainteresovani za Crnu Goru

Krivokapić - Vilan

Ministar vanjskih poslova Ranko Krivokapić razgovarao je danas sa ambasadorom Izraela u Crnoj Gori na nerezidentnoj osnovi, Jahelom Vilanom.

“Tokom sastanka, istaknuta je odlučnost nove Vlade u stvaranju stabilnog i povoljnog investicionog ambijenta, te pozdravljena zainteresovanost izraelskih kompanija koje planiraju ulaganja u sektor turizma i trgovine”, saopšteno je iz Ministarstva avnjskih poslova.

Na porast turističke razmjene između Crne Gore i Izraela, kako je ocijenjeno, značajno utiču frekventnost avio saobraćaja, kao i interesovanje Izraelaca za Crnu Goru kao destinaciju, koju vrijedi otkriti.

Tokom razgovora, bilo je riječi i o evropskoj perspektivi Crne Gore, kao i prozapadnoj orjentaciji crnogorskih građana, koja predstavlja podstrek za lidere u ostvarivanju spoljnopolitičkog cilja – članstva u Evropskoj uniji. Na toj liniji, ministar Krivokapić je kazao da je stabilna politička situacija pogodna za efikasnije djelovanje Crne Gore u ostvarivanju konkretnih rezultata u oblasti vladavine prava.

Govoreći o dešavanjima na globalnom planu, sagovornici su ocijenili da je zadatak svake države da prevazilazi iscrpljujuće sukobe i da teži pronalaženju rješenja.

Send this to a friend