Ekonomija

Izraelski mediji poručuju svojim čitaocima da moraju vidjeti crnogorsko primorje i planine

Foto: NTO CG

Nacionalna turisitička organizacija Crne Gore (NTO CG) organizator je studijske posjete predstavnika vodećih medija iz Izraela, koji su boravili u Crnoj Gori u periodu od 23-26. juna.

“Na poziv NTO CG predstavnici vodećih izraelskih medija imali su priliku da se upoznaju sa turističkom ponudom Crne Gore, o čemu će pisati u svojim štampanim i online člancima. Riječ je o pet medija koji u prosjeku imaju po oko 1,5 miliona čitalaca na dnevnom nivou: Israel Today, Reshet 13, Passport News, Yedioth Ahronot i Maariv”, saopšteno je iz NTO CG.

Foto: NTO CG
Foto: NTO CG

Tokom trodnevne posjete, kako navode, novinari iz Izraela su imali priliku da posjete Južni, Centralni i Sjeverni region Crne Gore.

“Crna Gora, onako kako sam je ja doživio, mnogo podsjeća na Izrael, i ovdje se osjećam kao kod kuće. Raznolikost kultura i nevjerovatni krajolici su nešto što oduševljava. I planine i plaže su predivne, postoje mjesta koja su neistražena i to je nešto što vole Izraelci.

Crna Gora ima mnogo potencijala i siguran sam da će se razvijati u pravom pravcu. Nevjerovatna je kombinacija luksuznih hotela i domaćinstava, te mogućnost kombinacije obilaska planina i crnogorskog primorja. Najviše sam oduševljen tom kombinacijom i izraelske turiste će najviše privući ta mogućnost da obiđu i sjever i jug Crne Gore za vrlo kratko vrijeme, te vide mnoštvo različitih stvari”, poručio je predstavnik štampanog i digitalnog magazina, websajta i aplikacije Passport News.

Foto: NTO CG
Foto: NTO CG

“Za ova tri dana posjete mogu da kažem da je Crna Gora predivna i da su ljudi su vrlo ljubazni. Kotor je predivan grad. Impresionaran sam time da čak i sad tokom sezone, kada ima dosta turista, ima mirnih mjesta, gdje možete uživati u odmoru. Mnogo mi se dopada i sve ono što smo obišli na sjeveru Crne Gore. Našim čitaocima u Izraelu ću predložiti da posjete i neku planinu u Crnoj Gori i crnogorsko primorje. Još jedna od velikih prednosti je što je let do Crne Gore izuzetno kratak u poređenju sa nekim drugim destinacijama, za samo nešto više od dva sata možete biti u ovako predivnoj zemlji”, izjavio je poznati novinar jedne od dvije najveće dnevne novine, koja ima štampani i digitalni format – Yedioth Ahronoth.

Foto: NTO CG
Foto: NTO CG

Predstavnica NTO CG, Milena Čukić, koja je boravila sa medijima iz Izraela, poručuje da su novinari oduševljeni turističkom ponudom Crne Gore, i samom mogućnošću da svakodnevno za samo dva i po sata mogu doći u destinaciju bogatu raznolikošću kao što je Crna Gora.

“Za samo tri dana, oni su imali priliku da posjete krajnji sjever Crne Gore, uživaju u šetnji u prirodi, voze se džipovima po obroncima Bjelasice, upoznaju se sa ski ponudom Crne Gore, da borave u seoskim domaćinstvima, ali i da osjete čari luksuzne ponude Crne Gore, mediteranske gastronomije i starih gradova”, kazali su iz NTO CG.

Prema njihovim riječima, oni su već u toku same posjete podijelili pregršrt fotografija sa svojom porodicom i prijateljima, što zaista, kako ističu, govori o njihovom iskrenom oduševljenju našom zemljom.

“Kako bi im omogućili da borave u Crnoj Gori, izuzetno je bitna avio povezanost, te imamo svakodnevne letove iz Izraela ka Tivtu, dok postoje i čarter letovi ka Podgorici. Takođe, ove godine će Izraelci imati praznike i krajem septembra/početkom oktobra, kada će takođe saobraćati direktna avio linija Tel Aviv-Tivat i čarter letovi Tel Aviv-Podgorica, što predstavlja dobru priliku za Crnu Goru kao njihovo potencijalno turističko odredište u tom periodu”, naglasili su iz NTO CG.

Foto: NTO CG
Foto: NTO CG

Ova studijska posjeta je, kako dodaju, jedna u nizu realizovanih i planiranih promotivnih aktivnosti kada je u pitanju tržište Izraela.

“Uspješno realizovana poslovna radionica u Tel Avivu u aprilu tekuće godine, na kojoj je učestvovalo 60 izraelskih turoperatora i poslovnih medija, jedna je od promotivnih aktivnosti koja je doprinijela interesovanju turista sa ovog tržišta, što potvrđuje odličan buking koji je zabilježen u crnogorskim hotelima. U narednom periodu je planirana organizacija studijske posjete izraelskih turoperatora, ali i niz drugih promotivnih aktivnosti”, najavili su iz NTO CG.

Ističu da veliko interesovanje turista sa ovog tržišta za inostrana putovanja, veliki broj praznika u toku godine, odlična avio povezanost, te predstavljanje Crne Gore kao sigurne destinacije sa raznovrsnom turističkom ponudom osiguravaju, kako kažu, atraktivnost Crne Gore za izraelske turiste.

“Studijska posjeta realizovana je uz podršku izraelskog turoperatora “Eshet tours”, strateškog partnera Nacionalne turističke organizacije Crne Gore – Gold Travel agencije, rizorta “Portonovi Montenegro”, hotela “Cue Podgorica”, rizorta “Jela Natural”, restorana “Conte”, hotela “Budva”, hotela “Regent Porto Montenegro”, Skijališta Crne Gore, lokalnih turističkih organizacija Kotora, Budve, Bara i Kolašina”, zaključuju iz NTO CG.

Send this to a friend