Ekonomija

Jačati saradnju u oblasti kruzing turizma

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević sastao se sa britanskom ambasadorkom Alison Kemp, a zajednički je konstatovano da je potrebno jačati saradnju i u oblasti kruzing turizma, posebno imajući u vidu činjenicu da je upravo dolascima brodova jedne britanske kompanije, Bar postao prepoznat kao jedna od važnih kruzing destinacija.

Raičević je upoznao ambasadorku sa izazovima i planiranim aktivnostima lokalne uprave po pitanju ljetnje turističke sezone, kao i sa aktuelnim i budućim projektima u Baru.

Kemp se zahvalila na prijemu istakavši da u Baru ima mnogo, prije svega, turističkih potencijala koje treba što prije i bolje iskoristiti i valorizovati.

Prilikom posjete, bilo riječi o zaštiti i unaprijeđenju životne sredine, čemu će lokalna uprava u narednom periodu posvetiti posebnu pažnju.

“U tom pravcu, razmatrana je mogućnost zajedničke saradnje sa ciljem jačanja svijesti građana o potrebi i značaju zaštite okoline i propisnog odlaganja otpada”, saopšteno je iz opštine.

Ambasadorka je izrazila spremnost da prenese iskustva kako se u Velikoj Britaniji sprovodi program da se do 2050. godine iz upotrebe isključi plastična ambalaža.

Send this to a friend