Ekonomija

Javni poziv za dodjelu podrške za upravljanje stajskim đubrivom

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, u skladu sa Agrobudžetom za 2018. godinu, objavilo je danas Javni poziv za dodjelu podrške za upravljanje stajskim đubrivom za 2018. godinu.

“Nepravilno skladištenje stajnjaka u stočarskoj proizvodnji ima negativan uticaj na stanje zemljišta, vode i vazduha, te je u cilju adekvatnog uređenja ekonomskog dvorišta i sprečavanja negativnih efekata na životnu sredinu, Ministarstvo obezbijedilo podršku za izgradnju i/ili rekonstrukciju objekata (bazena) za skladištenje stajskog đubriva ili nabavku specijalizovanih tankova za lagerovanje stajnjaka”, saopšteno je iz ovog vladinog resora

Osnovna podrška Ministarstva iznosi 60 odsto od ukupne vrijednosti investicije, odnosno 70 odsto za mlade poljoprivrednike.

“Za podršku po ovom Javnom pozivu mogu konkurisati sva poljoprivredna gazdinstva koja su registrovana u Registru gazdinstava i koja, u trenutku podnošenja zahtjeva za odobravanje podršku po ovom Javnom pozivu, posjeduju najmanje pet uslovnih grla (50 ovaca, 50 koza, pet krava/bikova, 10 junica) registrovanih u registru za identifikaciju i obilježavanje životinja”, objašnjavaju u Ministarstvu.

Rok za podnošenje Zahtjeva za odobravanje projekta je 7. april 2018. godine. U slučaju ranijeg utroška sredstava, Javni poziv će biti zaključen, o čemu će proizvođači biti obaviješteni na vrijeme.

 

Send this to a friend