Ekonomija

Jedinstvena ponuda na Jadranu: Rambova edukacija na solarnom jedrenjaku

Nakon nekoliko godina vođenja sezonske škole jedrenja na mikrotoneru Pomidora, jedan od regionalno najpoznatijih muzičara i aktivista za zaštitu životne sredine Rambo Amadeus ima novi program edukacije.

Skoro godinu i po trajao je rad na solarnom retro jedrenjaku Boka. Prošlog ljeta postojao je samo reparirani trup, a istovremeno je autor ovog jedinstvenog projekta u regionu dobio novčanu podršku brojnih ljudi da zaokruži svoju priču. Specijalno rađeni djelovi jedrenjaka stizali su proteklih godinu za njegov novi izgled. Konačno, brod je 25. juna krenuo na svoju prvu zvaničnu plovidbu.

“Solarni jedrenjak Boka porinut. Korito tipa Cutter, u kombinaciji sa jedriljem Schooner, treba da mu obezbijedi brzu, stabilnu plovidbu. Dvokrilna, profilna kobilica patent Ivana Edrevičkog izvanrednu okretnost, a solarni paneli i elektromotor kojim se pokreće, dovoljnu autonomiju, pa ovaj brod i oficijalno možemo proglasiti prvim ‘zero emision’ na Jadranu, a možda i šire”, napisao je poznati muzičar na društvenim mrežama.

Ko se odluči na školski program sa Rambom Amadeusom, neće dobiti samo “team building” za zaposlene u kompaniji ili kurs jedrenja za znatiželjne, već će saznati mnogo toga o Herceg Novom, Boki i svemu onome što je neophodno da jedini fjord na Mediteranu bude sačuvan od negativnih uticaja prije svega ljudi.

Send this to a friend