Ekonomija

Jelići podnose krivičnu prijavu protiv Vujošević: Ako ne dokaže tvrdnje snosiće posljedice

Zoran Jelić

Vukica i Zoran Jelić, koji su nekada pokrivali rukovodeće pozicije u Zavodu za zapošljavanje Crne Gore, demantovali su navode aktuelne predsjednice UO Zavoda za zapošljavanje Hadži Vesne Vujošević i kazali da su njene tvrdnje apsolutna neistina. Oni su najavili podnošenje krivične prijave protiv nje.

“Potpuna je besmislica i izmišljotina o višemilionskim zloupotrebama. Tek je gnusna, bijedna laž da su naša djeca koristila reprezentaciju Zavoda. Podnijećemo krivičnu prijavu protiv predsjednice UO i tražiti da iznese dokaze za svoje tvrdnje, u protivnom moraće da snosi posljedice nepoštenog činjenja”, saopštili su Jelići za Pobjedu.

Oni su istakli da se iz priloga vidi da ,,predsjednica nema pojma o čemu priča, ali je važno da prospe optužbe i da, valjda, da sebi na značaju“.

“Naravno da dokaza nema jer nikada nije bilo zloupotreba. I prije Vesne su neki pokušavali da na ovaj način profitiraju ali nijesu uspjeli. Ovdje je riječ o klevetama i organizovanoj kampanji kako bi se sakrila apsolutna nesposobnost i nekompetentnost ove osobe. Nažalost svjedočimo teškim vremenima kada na ovako odgovornu funkciju dolazi osoba bez ikakvih profesionalnih reference”, piše u saopštenju.

Oni su istakli da je tužno ali istinito da ,,aktuelna predsjednica nema predstavu ni što su osnovni zadaci ZZZ a ni zbog čega postoji ovako važna institucija“.

“Vjerujemo da zaposleni u Zavodu savršeno dobro znaju tačnost ovih tvrdnji. U vremenu kada nezaposlenost postaje najveći problem u zemlji, potrebni su kadrovi koji imaju profesionalni i stručni dignitet, a ne neznavene osobe koje prave štetu ne samo nezaposlenim osobama već i putu ka prijemu u EU jer je ovo jedna od najznačajnijih oblasti gdje je važno da CG osvoji odgovarajuće standard”, piše u saopštenju.

Oni su zaključili da su veoma ponosni na rad i rezultate rada u Zavodu za zapošljavanje tokom mandata.

Istakli su da se Zavod mijenjao i unapređivao tržište rada i da je mnogo referentnih stručnjaka i organizacija o tome izvještavalo.

“Takođe i crnogorska javnost je pratila reformisanje Zavoda, razvoj preuzetništva, razvoj obrazovanja odraslih, obuke i osposobljavanje, razvoj profesionalne orijentacije, razvoj profesionalne rehabilitacije, sve su to aktivnosti koje su približile Zavod evropskim agencijama za zapošljavanje. Čast nam je što smo zajedno sa tada zaposlenima u Zavodu ostvarivali zapažene uspjehe”, napisali su Jelići.

Istakli su da se dragocjeno vrijeme gubi na izmišljanje afera.

“Danas, izgleda, više nije važno ni što radi Zavod ni kako smanjiti nezaposlenost ni kakva prilagođavanja tržišta napraviti u ovom kriznom vremenu”, navode oni.

Vukica i Zoran Jelić su kazali i da je preporuka za upravljanje ovom institucijom diploma sa litija i slika sa pokojnim mitropolitom.

“Nažalost srozavanje Zavoda će se nastaviti sve dok ovakve opskurne ličnosti budu njim upravljale”, zaključili su oni.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Vesna Zmijanac
Gost
Vesna Zmijanac

Koji su planovi za dmanjene nezaposlenosti Hadzi Vesna? Kako ide prodaja kozmetike?

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Činjenica je da je država opljačkananije opljačkala samu sebe,neko jes?
Ali bez dokaza nema brbljanja?!

Aleksandar
Gost
Aleksandar

Dosla maca na vratanca.dosta je bilo

Djomaa
Gost
Djomaa

A ne no ste poštenjačine Jelići.I to vi ja zborim koji volim ovu državu.Jeste pojahali bili.

Posmatrač
Gost
Posmatrač

A šta ako dokaže tvrdnje?

Berane LSCG
Gost
Berane LSCG

Cg ili srb

Lovcenska
Gost
Lovcenska

Zavod nijad nije bio zavod zaposljavanja, bio je to zavod obmanjivanja nezaposlenih !

blam
Gost
blam

neke komentatore treba na ignore

Atos
Gost
Atos

Sad će i tebe da tuži Jelić da bi dokazao ono što svako zna

Send this to a friend