Ekonomija

Jokić: Vlada mora biti spremna na ograničenje cijene struje, ukoliko bi se to poskupljenje moralo desiti

Sanja Jokić, Foto: SNP

Vlada mora biti spremna na ograničenje cijene struje, ukoliko bi se to poskupljenje desilo, poručila je funkcionerka SNP, Sanja Jokić.

“SNP pokazuje svoj socijalni karakter sa svojim partnerima u 43. Vladi u vremenu jakog inflatornog rasta. Prvenstveno, učešćem i djelovanjem kroz vlast dala je doprinos kao partija socijalne pravde kroz akcije “Stop inflaciji”, a zatim “Stop inflaciji 100+ “ i pokazala brigu za svoje građane, što će i ubuduće raditi. U vremenima koja tek dolaze, moramo se sa osnovnim prioritetom i posebnim akcentom baviti socijalnim temama i konkretnim radom, a sve u cilju poboljšanja životnog standarda građana”, naglasila je ona.

Prema njenim riječima, politika prethodnih decenija nas je vukla u pravcu pojedinačnih interesa i sve težem životnom standardu naših građana, što je, smatra Jokić, proizvelo uzimanje monopolističkog maha u trgovinama, sa posljedicom negativnog uticaja na budžet građana i ugrožavanje egzistencije.

“Adekvatnim paketima mjera za zaštitu domaćinstava i privrede vlada se mora baviti vremenom unaprijed i preduprijediti moguća dodatna poskupljenja. Konkretno, govorim o mogućem poskupljenju električne energije narednih godinu dana i biti spremna na ograničenje cijene struje, ukoliko bi se to poskupljenje desilo”, naglasila je Jokić.

“Akcija “Stop inflaciji 100+” koju od danas, pa do kraja godine, sprovodi Vlada Crne Gore, Jokić vjeruje da će usporiti inflaciju i dovesti do smanjenja cijena, ne samo hrane, već i robe široke potrošnje.

“Kako je najavljeno iz Vlade proširenje antinflatorne liste u budućem periodu, tom proširenju treba pristupiti na još konkretniji način i sa dodatnom analizom prodaje, te i proširiti je sa proizvodima koji se dominantno trguju u marketima, prvenstveno mislim na one proizvode brendova koje konzumiraju najugroženiji građani, a kojih je nažalost mnogo. Pozivamo sve lance marketa da se pridruže akciji i učestvuju u rasterećenju porodičnog budžeta svojih redovnih potrošača”, zaključila je Jokić.

Send this to a friend