Ekonomija

Joković i Presker posjetili Kuću meda u Danilovgradu: Zajednička podrška razvoju pčelarstva

Gregor Presker i Vladimir Joković

Potpredsjednik Vlade Crne Gore i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vladimir Joković i ambasador Republike Slovenije u Crnoj Gori Gregor Presker sa saradnicima, danas su posjetili Kuću meda u Danilovgradu.

“Tokom posjete, ministar i ambasador su se upoznali sa sadržajima Kuće meda i razgovarali sa predsjednikom Saveza pčelarskih organizacija Radulem Miljanićem i direktorom Kuće meda Vladimirom Radulovićem o dosadašnjim rezultatima, planovima i izazovima u sektoru pčelarstva”, saopšteno je iz Ministartsva poljoprivrede.

Predstavljeni su dosadašnji rezultati i planovi u sektoru pčelarstva, kao i rad Kuće meda i njen značaj za pčelarstvo. Takođe, sagovornici su govorili o radu Saveza pčelarskih organizacija i problemima sa kojima se susreću u sektoru pčelarstva.

“Joković je naglasio spremnost za rješavanje svih tekućih izazova u pčelarstvu i potvrdio da će sa svojim saradnicima učiniti sve što je u njihovoj moći da ih riješe”, navodi se u saopštenju.

Presker je istakao dobru saradnju između Saveza i Ministarstva poljoprivrede u prethodnom periodu i sprovođenje aktivnosti vezanih za značaj pčelarstva i podizanje svijesti o zdravoj hrani kod djece.

Takođe, Presker je najavio planirane aktivnosti povodom obilježavanja Svjetskog dana pčela u maju.

U razgovoru sa pčelarima, dogovorene su aktivnosti za dalji rad na unapređenju sektora pčelarstva u saradnji sa Savezom pčelarskih organizacija.

 

Send this to a friend