Ekonomija

Joković-Maslenikov: Izlazak Crne Gore na rusko tržište među prioritetima

Ponovni izlazak Crne Gore na rusko tržište sa turističkom ponudom jedan je od primarnih ciljeva saradnje dvije države, ocijenjeno je tokom sastanka predsjednika Socijalističke narodne partije Vladimira Jokovića sa ambasadorom Ruske Federacije u Crnoj Gori Vladislavom Maslenikovim.

Kako je saopšteno iz SNP-a, to je posebno istaknuto jer je Crnoj Gori prijeko potreban oporavak turizma, koji učestvuje u državnom budžetu sa više od 20 odsto.

“Na sastanku su razmijenjena mišljenja o potrebi obnavljanja i popravljanja tradicionalno dobrih veza između Crne Gore i Ruske Federacije. Joković je iskazao ogromnu potrebu za oporavljenjem crnogorske ekonomije koja je u prethodnom periodu sistematski uništavana”, navode u toj partiji.

Stoga su, dodaju, razmatrane strategije kako pomoći domaćoj privredi i ekonomiji kroz saradnju sa Rusijom.

“Ambasador Maslenikov se zahvalio na prijemu i iskazao zainteresovanost i spremnost za neophodnim radom u cilju popravljanja odnosa dvije tradicionalno prijateljske države”, ističu u SNP-u.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Vjecna da je
Gost
Vjecna da je

cekaj pusti turizam …vi ste dosli na vlast kao narodna radnicka postena vlast …kad ce te fabrike da zaposlite srbe da rade u njima …

Emma
Gost
Emma

Napustaju Evropski put .Nije ovo sala.

Send this to a friend