Ekonomija

Jonica: Luka Kotor utrostručila akcionarski kapital, podijelili dividende

Na redovnoj Skupštini akcionara ocijenjeno je da je 2018.godina bila posebno uspješna i značajna za “Luku Kotor“.

“U godini jubileja – 30 godina od osnivanja „Luka Kotor“,  naše akcionarsko društvo je utrostručilo akcionarski kapital, po prvi put se kotiralo na  „B“ listi „Monetenegroberze“,  ostvarilo dobit od 801.207 eura, donijelo odluku o podjeli dividende i u prošloj i u ovoj godini u iznosu od 50 odsto od ostavarene dobiti. “Luka Kotor” AD Kotor je jubilarnu 2018.godinu krunisala krajem decembra dobijanjem od Vlade Crne Gore prvenstvene koncesije za privredno korišćenje lučkog područja luke Kotor, na koju se čekalo punih 10 godina”, kazala je Snežana Jonica, sekretar Društva i direktorka Administrativog sektora.

Na Skupštini akcionara „Luka Kotor“ A.D. Kotor učestvovali su lično ili preko zastupnika odnosno punomoćnika akcionari koji posjeduju ukupno 1.282.919 akcija, odnosno 93,09 odsto od ukupnog broja akcija.

Na dnevnom redu Skupštine akcionara bili su Prijedlog Odluke o usvajanju Finansijskih iskaza, Konsolidovanih finansijskih iskaza i Izvještaja o poslovanju „Luka Kotor“ A.D. sa Izvještajem o radu Odbora direktora za period 1.januar-1.01.2018.-31.decembar 2018.godine, Prijedlog Odluke o usvajanju Izvještaja o reviziji finansijskih iskaza za period 1.januar-31.decembar 2018.godine i Izvještaja o reviziji konsolidovanih finansijskih iskaza za period za već pomenuti period.

Na dnevnom redu su bili i Prijedlog Odluke o usvajanju Izvještaja menadžmenta od 01.01.2018. do 31.12.2018. “Luka Kotor“ A.D.Kotor i Konsolidovanog Izvještaja menadžmenta od 1.januara do 31.decembra 2018. matičnog društva „Luka Kotor“ A.D.Kotor i povezanog pravnog lica „Kotor Mar“ D.O.O. Kotor, te prijedlozi odluka o raspodjeli ostvarene dobiti za 2018. godinu, izboru nezavisnog revizora za2019.godinu,  razrješenju članova Odbora direktora, kao i donošenje Odluke o izboru članova Odbora direktora.

Sve odluke su usvojene jednoglasno.

Na redovnoj Skupštini akcionara za članove Odbora direktora izabrani su Branko-Baćo Ivanović, Branimir Maslovar, Slađana Živković, Stanislava Subotić i Radomir Rudanović.

Nakon Redovne Skupštine održana je konstitutivna sjednica Odbora direktora na kojoj je jednoglasno za predsjednika Odbora direktora izabran Branko Baćo Ivanović.

M.D. 

 

Send this to a friend