Ekonomija

Još se nije zahuktala plovna sezona: Do kraja godine 500 kruzera u Boki

Kruzeri su odavno uobičajena slika u Bokokotorskom zalivu i njihov broj do kraja godine biće oko 500.

Mada se u Kotoru još nije zahuktala plovna sezona, zbog sigurnosti inspektori pomorske plovidbe su svakodnevno u stalnim kontrolama i patrolama.

Kako je za Skala radio kazao Željko Lompar, inspektor sigurnosti pomorske plovidbe kotorske Lučke kapetanije, što se tiče jahti talas nautičke sezone se odavno zahuktao.

“Oko 20.000 jahti bi, po procjenama, trebalo da uplovi u crnogorske vode tokom ove godine”, dodao je on.

Za sada inspektori sigurnosti plovidbe ne dobijaju pozive od strane građana.

“Radijski sistem na Obosniku radi i od pomoći je inspektorima koji bilježe i ponašanja neodgovornih, čija plovila razvijaju veće brzine od propisanih i tako nanose štetu i obali i drugim plovilima. Sve u svemu mi smo spremni. Nemamo većih problema za sada i ne očekujemo ih“, kazao je Lompar.

Moreplovcima nije naodmet istaži i dozvoljene brzine, a to su 10 čvorova kroz Boku i šest čvorova u tjesnacima, Kumbora i Veriga.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Kenan H
Gost
Kenan H

Mnogo je to brate

tabula raza
Gost
tabula raza

Ajde sa srecom 500kruzera …koliko je to novca u kasi Podgorice? Sada mozete da napravite jos koji zatvoreni bazen na sjeveru, npr.za vaterpolo klub Gorstak iz Kolasina…a Kotoru obezbijedite od sake do lakta, kao i do sada.Sto ce Kotoru zatvoreni bazen kada Primorac nema ostvarenih rezultata u Evropi kao vaterpolo tim i ciji vaterpolisti ne igraju u reprezentaciji Crne Gore.Zahvalu… Više »

JAAA
Gost
JAAA

Tabula raza ….Svaka cast na komentar

Send this to a friend