Ekonomija Ivančević napustio sjednicu

Jovović novi predsjednik Odbora udruženja turizma i ugostiteljstva

Ivančević

Ranko Jovović, direktor Komp-komerca iz Nikšića novi je predsjednik Odbora udruženja turizma i ugostiteljstva Privredne komore Crne Gore, odlučeno je na konstitutivnoj sjednici ovog organa održanoj juče.

Prethodni predsjednik odbora Dragan Purko Ivančević napustio je sjednicu, jer, kako je rekao, neće da učestvuje u partijskom ogranku DPS.

“DPS je napravio od Odbora za turizam partijski ogranak i time i posljednji atom autonomije toga odbora i Komore uništio na način što su kandidovali svoje partijske aktiviste i izlobirali kod članova odbora da to tako prođe i to na način što je došla direktiva pred samu sjednicu”, kazao je Ivančević Pobjedi.

Kako je dodao, u takvim uslovima niko ko drži do autonomije i profesionalne etike nema šta da traži.

“Napustio sam taj odbor i ne želim da participiram, jer želim da sačuvam etiku struke i želim da sačuvam neku autonomiju kada je u pitanju dalje bavljenje u turizmu u kojem sam 40 godina”, rekao je Ivančević i dodao da želi odboru sve najbolje i nada se da je ovaj put DPS napravio dobar potez, koji će rezultirati boljim ambijentom u turizmu i boljom borbom za turistički proizvod.

Za zamjenicu predsjednika izabrana je Katarina Kažanegra, izvršna direktorica HG Budvanska rivijera.

“Novi saziv odbora imaće energije da nastavi aktivnosti prethodnog, na unapređenju uslova za poslovanje turističke privrede”, ocijenio je Jovović.

On je za Pobjedu najavio da će prva sjednica odbora biti održana 18. oktobra u Kolašinu i da će se zalagati da svaka naredna bude na terenu.

Odbor će u Skupštini Privredne komore predstavljati Rajko Malović, pomoćnik direktora JP Morsko dobro, Nemanja Nikolić, predsjednik borda i direktor UTIP Crna Gora, te Luka Bulatović i Miloš Popović, direktori Eksplorera i Skijališta Crne Gore.

Sjednicu je do izbora Jovovića vodila potpredsjednica Privredne komore Ljiljana Filipović, a u radu su, osim članova, učestovali i generalni sekretar Pavle D. Radovanović, direktor Sektora udruženja Bojan Obrenović, sekretarka Odbora Sanja Marković i sekretarka organa Komore Lidija Golubović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
KO-
Gost
KO-

Dobro je kad mu majku nijesu postavili, ona je vrsni poznavalac turizma! Propalo se!!!!

saki
Gost
saki

Ranko,veliki pozdrav od radnika Standarda pa kako si radio neka ti se tako i vrati

KO-
Gost
KO-

Bravo. Kao je radio samo nek mu se vrati. Otkrice se kad tad ko njih gura i ko im poklanja drzavne resurse. Otkrice se i poslovanje njihovih fabrika, neisplacivanje radnika, utaja poreza i godisnji minusi, nadam se. Otkrice se i kako im skola posluje, i ko je njima dozvolio da skoluju sirotinju iz Niksica da im rade za bijedne pare… Više »

Brko
Gost
Brko

Najbolji od braće je ovaj sto vodi Srbiju

Mirko
Gost
Mirko

A to je zet Milovića

viki
Gost
viki

nije on kriv što su mu pojedinci dali državno bogastvo za sitne novce i što su mu tu istu imovinu procijenili 20 puta više kad je sa njom plaćao dugove prema državi kao i kad je vracao kredite

Migo
Gost
Migo

Miki mu je svojta pa je to lako islo

Borisscg
Gost
Borisscg

E propalo sve!!

mrki
Gost
mrki

nema goreg poslodavca u Nk a i šire…Brojni su sudski postupci oštrećenih radnika ali kakvo nam je sudstvo ne treba trošiti riječi za predmete koje se vuku po više godina bez presude

Fiume
Gost
Fiume

Svaka cast Ranku i siguran sam da je pravi covjek za to mjesto!!!

E a da
Gost
E a da

Po čemu si siguran ?

Žeks
Gost
Žeks

Šta de napravi od ovoga koji je nosio gajbe 90-tih

KO-
Gost
KO-

Najmanji je problem sto je nosio gajbe, to je mnogo postenije od ovoga sto radi sad. Vucje-poklonjeno, Metalurg-unisten, Orahovac-Amfora bivsa gdje je zemljiste dobio pa hotel prodao, fabrika peleta-ogromni kredit koji su za to dobili, pilana gdje ne prijavljuje radnike nego svi rade na crno, zeljezarski dom, Onogost koji je polovicno pretvorio u studentski dom, gradska kafana u Herceg Novom,… Više »

Banjo
Gost
Banjo

Bravo Ranko majstore!

viki
Gost
viki

Banjo,pristavili smo kafu…naleti…Branka je…

Send this to a friend