Ekonomija

Ka Crnoj Gori Air Serbia sedmično najavljeno 18 letova

Air Serbia

Iz kompanije Air Serbia saopšteno je, da je povećan kapacitet mjesta, odnosno da su  letovi prema Podgorici i Tivtu preusmjerili veće avione, zbog sve većeg broja putnika, nakon što je Montenegro Airlines krajem prošle godine bio primoran da prizemlji avione. Iz kompanije tvrde da cijena karata na letovima prema Crnoj Gori nije uvećana, piše Pobjeda.

Iz Air Serbia saopšteno je da pažljivo prate potražnju i u skladu s tim povećavaju  kapacitet i prilagođavaju letove.

“U ovom trenutku imamo sedmično pet letova do Tivta i 13 letova do Podgorice “, rekli su iz Air Serbia te tom prilikom  i najavili da tokom ljetnje sezone planiraju 20 letova nedjeljno za Tivat i za Podgoricu.

Nijesu precizirali koliko dnevno prosječno imaju putnika na linijama ka Crnoj Gori, kao ni za koliko je na ovim linijama povećan broj putnika nakon što je MA prizemljen.

“Nekim danima letimo našim najmanjim turboelisnim avionom ATR72, drugih dana erbasom A319, a povremeno koristimo i naš najveći erbas A320. Zbog tih fluktuacija na dnevnom nivou, kao i postojećih ograničenja putovanja i različitih zabrana putovanja u neke zemlje, ne može se sa sigurnošću odgovoriti koliko smo putnika dodatno prevezli poslije obustave letova MA”,kazali  su iz Air Serbia.

Iz MA su  saopštili da su sve do trenutka prekida saobraćaja tarife ka Beogradu cijene karata bile  usklađene sa Air Serbi-om. Upozorili su, međutim, da se u dužem roku može očekivati povećanje cijena na ovim linijama ukoliko ubrzo ne polete avioni MA.

“Nakon prekida našeg saobraćaja, nije ni logično očekivati da će cijene prevoza na linijama ka Beogradu ostati iste kod jedinog prevoznika, koji je ostao na tržištu. Po našem saznanju u ovom trenutku tarife nijesu značajno povećavane od strane Air Serbie, s tim da smo sigurni da je raspoloživost nižih tarifa dodatno smanjena po letu. U dužem roku svakako treba očekivati povećanje cijena na tržištu, ukoliko MA ne obnovi saobraćaj, ili se ne pojavi druga konkurencija, jer je to u najkraćem rečeno tržišna logika u stanju monopola jednog prevoznika”,kazali su iz MA.

Iz srpskog avio-prevoznika su naveli da nijesu povećavali cijene na linijama ka Crnoj Gori, nakon što je MA bio primoran da prizemlji svoje avione.

“Cijene su ostale iste, ali je zapravo samo putovanje sada i povoljnije. Uveli smo više sjedišta i produžili period u okviru kojeg se mogu kupiti karte po početnim cijenama, da bismo na taj način pomogli putnicima koji su imali karte MA ” , saopšteno je iz Air Serbia.

Iz ove kompanije su naveli da nude široku paletu  cijena, u zavisnosti od različitih segmenata putnika i njihovih potreba, počev od 57 eura za povratnu kartu između Crne Gore i Beograda plus aerodromske takse od 40,38 eura.

“Cijene variraju u zavisnosti  od datuma putovanja, termina kupovine, popunjenosti određenog leta itd. U principu, putnici koji kupuju karte unapred 14 i više dana prije polaska mogu dobiti najbolje ponude”, pojasnili su iz Air Serbie.

Iz MA su podsjetili da su sve do prekida saobraćaja MA tarife ka Beogradu bile gotovo usklađene sa Air Serbi-om.

Podsjetili su da je nakon prekida saobraćaja ka Beogradu, koji je trajao preko pet mjeseci u prošloj godini zbog pandemije, saobraćaj iz Podgorice i Tivta ka Beogradu obnovljen 19. avgusta prošle godine. Tada je donešena i odluka da će putnicima većina kapaciteta, čak dvije trećine na svim letovima biti raspoloživa po cijenama od 109 do 119 eura.

” Dakle, prioritet kompanije nije bio maksimiziranje profita u kratkom roku, već društvena funkcija i omogućavanje što masovnijih turističkih kretanja na ovoj liniji”, rekli su iz MA i dodali da je u prvim jesenjim danima dodatno omogućeno povoljno putovanje na liniji Tivat -Beograd – Tivat u setu novih tarifa, po cijenama od 89, 94 i 99 eura.

“Sve do prekida saobraćaja 26. decembra većina prodatih karata na linijama ka Beogradu je bila upravo po navedenim cijenama, jer je njihova raspoloživost za kupovinu bila do samog dana odleta”, poručeno je iz MA.

Iz Air Serbia tvrde da su niže cijene dostupne i tokom perioda bliže polasku.

“Na nekim od svojih evropskih destinacija, Air Serbia je uvela niže cijene za putovanja sa polaskom iz Crne Gore, poput putovanja za Beč, Cirih, Pariz itd. Na primjer, cijene za Cirih su počev 98 eura, uključujući i aerodromske takse, a do Beča 108 eura”,  istakli  su iz Air Serbia.

Iz MA su saopštili da su u prošloj godini zavisno od perioda i dana u sedmici, imali tri leta dnevno na relaciji Podgorica – Beograd -Podgorica i četiri na relaciji Tivat – Beograd – Tivat.

“Tokom decembra, neposredno prije obustave saobraćaja, a nakon od strane vlasti Srbije uvođenja obaveznog posjedovanja negativnog PCR testa za ulazak u Srbiju, došlo je do redukcije saobraćaja na devet sedmičnih rotacija Podgorica – Beograd – Podgorica i sedam Tivat – Beograd – Tivat “, kazali su iz MA.

Dodali su da je dnevni prosjek bio 300 putnika na linijama ka Beogradu.

“Za prvih devet mjeseci prošle godine prosječna popunjenost putničke kabine na letovima ka Beogradu je iznosila 62 odsto, ili 71 putnik po letu”, rekli su iz MA.

MA je 26. decembra u cjelosti obustavio saobraćaj, nakon što je 24. decembra iz Vlade saopšteno da ne mogu da saniraju firmu, a 25. decembra im je Poreska uprava sa računa sklinula svih 3,2 miliona eura.

Nakon što je MA prizemljio avione, i nakon što su kao posljedica covid-19 krize mnoge avio-kompanije obustavile letove ka Crnoj Gori, naši građani imaju direktnu avio-vezu sa samo četiri destinacije i to Beogradom, Istanbulom, Bečom i Kijevom.

Na crnogorskim aerodromima u ovom trenutu slijeću avioni samo četiri kompanije, i to Air Serbie, Turkish Airlines-a, Austrija airlines i ukrajinske kompanije Windrose Airlines.

33

avatar
1000
31
2
0
 
33
ASKAEmmanoleKicunMirage
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
ASKA
Gost
ASKA

Uskocite na sajt kompanije pa sami vidite koliko nije povecana cijena karte.

Emma
Gost
Emma

Poklonise Srbima i nase nebo.Uzece nam Srbi i vazduh da se ni disati nece !

nole
Gost
nole

ovo se sve pravi namijerno da se ugasi nasa avio kompanija a da bi se srbi prosirili

sveto
Gost
sveto

Ovo se namjerno radi samo da se unisti nasa svoj kolonija.
Jedva cekamo pa padnu ovi sa vlasti.
Ko trazi vece izgubi iz vece.

Dolina Bogova
Gost
Dolina Bogova

Jel Bila SPC da okadi aerodrome i avione ?

Covjek
Gost
Covjek

Dok jednom ne smrkne, drugom ne svane.

boxon
Gost
boxon

meni noge neće krakati u ove srpske avione

Mirage
Gost
Mirage

Baš velika šteta.

Mestar
Gost
Mestar

Zahvalimo se Vladi sto su omogucili Air Serbia-i da im biznis cvjeta i da iznose pare iz Crne Gore. Veliki aplauz!

Kicun
Gost
Kicun

Pa reciprocno…dosta ste vi izvozili pare iz Srbije,a uvozili kriminal uglavnom.

Progres
Gost
Progres

Air Serbija se žrtvuje za interese Crne Gore isto kao i supruga Marka Milačića što se žrtvovala zapošljenjem u Vladu Crne Gore.

Banana
Gost
Banana

Isplati li se ovo za Srbiju šta misli Krivokapic i njegov apostol ?

Danilo
Gost
Danilo

Bravo, MA je propala firma koja je ojadila CG. Ovako ce Aerodromi CG da imaju korist. Bravo

Cheese
Gost
Cheese

Monopol je imala i Montenegro Airlines pa smo opet placali po 250 evra povratnu kartu do Beograda. To je bio takav bezobrazluk da je to strasno. Mnogo puta sam iz Podgorice letio Austrian Airlinesom do Beograda placajuci kartu jedva 60e. Sto se tice nove kompanije To Montenegro, i ona ce kako se vec zna imat nekih 30-tak letova sedmicno ka… Više »

KarlitoBrigante
Gost
KarlitoBrigante

Pa to je i cilj bio. Unistit M.A i prepustit srbiji. Kao i Luku Bar sto ce i Elektroprivredu kao i gradjenje Elektrane na Komsrnici, i kao Zeljeznicu. I onda ce Srbija upravljati sa svim nasim resursima. Nebi me cudilo i da daju koncesiju na sume da nam sve posjecu. Cilj im je bio cim su se oslobodili od Turskog… Više »

Saim se
Gost
Saim se

Ima li neki popust za srbijance iz Crne Gore koji idu u Beograd Ili opet dranje 110e povrtna.

Pukovnik
Gost
Pukovnik

💪💪💪💪💪💪💪💪💪

Emina J
Gost
Emina J

Bolje da je ovo islo u CG budzer , ali misljenja su razlicita….

Pakao
Gost
Pakao

Super

Duško
Gost
Duško

Taj A320 dvije godine nije sletio u TGD i ko zna kad će, ovo je naručena priča da MA baci u zaborav

Dubrovnik
Gost
Dubrovnik

Rekoh vam susjedi koji je cilj uništenja MA!! AirServia preuzima vam nebo, a ne Croatia Airlines kako su neki insinuirali!!

Festadjun
Gost
Festadjun

Karta 220 u jednom smjeru, monopol

@lexa
Gost
@lexa

Dok jednom ne smrke, drugom ne svane

Titov pionir
Gost
Titov pionir

Sada zamislite da je situacija normalna (covid-19) pa da se može slobodno putovati, a još kad počne ljetnja sezona.
Od 18 letova nedeljno biće 18 letova dnevno.
Čist promašaj ima da bankrotiraju ka ovi naši.

Crnogorac
Gost
Crnogorac

18 letova air-servia!! Ima vojska nasa 18 topova!! Sad se vidi sto ugasise MA da bi spasili air-seviju sto debelo u gubitku ka sve nacionalne avio- kompanije. Ne bi ga sjeo u taj avion da je jedini.

Crnogorac
Gost
Crnogorac

18 letova! Koj rakete vojska posjeduje?

Milojko
Gost
Milojko

Ne bi bolje ni brat brata castio kao ovi apostoli. Sve planski , razradjeno temeljno! Besplatne karte svakako za sve apostole na letovima AirSerbia!👍👍👍

Bd Bd
Gost
Bd Bd

Ozbiljna kompanija. Montenegorairlines je na izdisaju od osnivanja. Mada, osnovacemo brzo novu kompaniju nadam se.

Baraka
Gost
Baraka

Tako su dogovorili, ulozeni novac se Vucicu mora vracati

oooo
Gost
oooo

Neka se zahvale ovoj vladi sto MA oduzese profit i unistise i firmu i flotu i sve to zbog ovoga. Providno.

Renato
Gost
Renato

nebi letio sa njima pa da su jedina kompanija na svijet

Milovoje
Gost
Milovoje

Eto razlog gasenja MA da li sad narod vidi namjere nove vlade? Ovako ce i EPCG da prodje i ostale drzavne firme

_cetinje_
Gost
_cetinje_

Greote

Send this to a friend