Ekonomija LISTA OD 96 FUNKCIONERA POKAZUJE DA SU PRIVILEGOVANE KREDITE DOBIJALI ONI KOJI SU VEĆ STAMBENO ZBRINUTI

Kad već imaš stan, uzmi i kredit za još jedan

Vlada Crne Gore

Na listi od 96 funkcionera koji su dobili stan, odnosno kredit za stan tokom mandata vlade premijera Duška Markovića na prste jedne ruke se mogu prebrojati oni kojimaje taj novac zaista bio potreban. To pokazuje analiza imovinskog stanja korisnika privilegovanih kredita, piše Pobjeda.

<<<Pogledajte ko je na spisku: Po nalogu Markovića objavljeni podaci o stanovima i kreditima funkcionera<<<

Odluka Vlade o dodjeli kredita funkcionerima ima klimavo pravno uporište i smještena je u Zakonu o stanovanju i održavanju stambenih zgrada iz 2011. i 2014. godine, koji je u stvari relikt socijalizma koji je ostao da važi za privilegovanu političku klasu. I dok građani koji stanove kupuju po komercijalnim cijenama ne vide zašto bi svojim parama izdržavali partijske uhljebe, elita na vlasti se osigurala da im ova sinekura ne izmakne tako što su u zakonu iz 2018. utvrdili da rješenja iz sporne odluke nastavljaju da važe.

A kako primjena tog principa izgleda u praksi, pokazuje imovinska slika onih koji su se u posljednje tri i po godine okoristili o ovaj propis.

MEDENICA, MUGOŠA, KOŠUTA…

Predsjednica Vrhovnog suda u trećem mandatu, Vesna Medenica, prijavila je 26. decembra 2018. godine da je dobila stambeni kredit od 40 hiljada eura, kojem je mjesečna rata nula eura. Gospođa Medenica je sama u svom domaćinstvu, sa prihodima od 35 hiljada eura, što od plate, što od raznih komisija. Vlasnica je naslijeđene kuće od 146 kvadrata i naslijeđenog džipa „grand čiroki“, kao i tri pištolja koja je dobila na poklon. Valjda se ne osjeća sigurno tako sama na imanju. Nije da joj porodica nije obezbijeđena, jer je kćerki dala svoj stan od 80 kvadrata koji je dobila od države 2005. godine i koji je iznajmljivala za hiljadu eura mjesečno sve dok ga 2015. nije poklonila kćerci.

Još jedan od rekordera po nepotrebnosti da ga, po povlašćenim uslovima, kreditiraju poreski obveznici je direktor Poreske uprave Miomir M. Mugoša. On je kredit od 40 hiljada eura, koji će otplaćivati po rati od 40,4 eura nazvao komunalnom naknadom za građevinsko zemljište, a dobio ga je na isti dan kao i Medenica. Tročlano domaćinstvo Mugoše, inače, raspolaže naslijeđenom kućom od 180 kvadrata, stanom od 76,5 kvadrata koji je njegova supruga dobila od Glavnog grada, a u toku je izgradnja kuće od 114 kvadrata. Primanja ove porodice teško da mogu opravdati kredit po povoljnim uslovima glava familije lani je zaradila 17,4 hiljade eura od plate u Poreskoj upravi i naknade iz Košarkaškog saveza Crne Gore, supruga 4.900 od Glavnog grada, a kćerka 1800 od Uprave za inspekcijske poslove.

Još jedan od rekordera je direktor Uprave za inspekcijske poslove Alija Košuta, koji je prijavio da je kupio stan od 84 kvadrata, kuću od 38 i od 244 kvadrata, još jedan stan od 99,6 kvadrata pa stan od 45,35 kvadrata. Osim toga, to četvoročlano domaćinstvo u kojem rade tri člana, na računu ima 410 hiljada eura. Alijina godišnja plata je 14,9 hiljada eura, supruga zarađuje 6.300 na državnom univerzitetu, a sin 7.920 eura u državnim Aerodromima.

LAKOČEVIĆ, ČIZMOVIĆ, MURATOVIĆ

Predsjednica Upravnog suda Branka Lakočević, koja je takođe uzela 40 hiljada po povlašćenim uslovima, ima stan od 87 kvadrata. Njen suprug ima stan od 73 kvadrata, vlasnik je 50 odsto u tri stana od 37 kvadrata te posjeduje 35 hiljada kvadrata šume, livada i vinograda. Ovo dvočlano domaćinstvo prijavilo je godišnja primanja od 34 hiljada eura za 2017. godinu.

Tročlano domaćinstvodržavne tužiteljke Jovanke Čizmović iz Kotora ima godišnja primanja od 14,4 hiljade eura.

Stambeni kredit su digli 2017. godine i za 68 hiljada eura kupili stan od 57 kvadrata. Sad su od Vlade pozajmili po povoljnim uslovima 40 hiljada eura. Dvočlano domaćinstvo sudije Ustavnog suda Mevlide Muratović, čiji muž radi u Fondu PIO, ima godišnja primanja od 26 hiljada eura i stanove od 70 i 30 kvadrata, a pod povoljnim uslovima su pozajmili 40 hiljada eura prošle godine. Isto toliko je pozajmila i Žana Filipović, generalna direktorka za ljudska i manjinska prava. Njeno tročlano domaćinstvo od 2017. godine više ne posjeduje nekretnine, a godišnja primanja su joj 13,75 hiljada eura.

Bez stana od 93 kvadrata je lani ostao ambasador u Spaniji Aleksandar Eraković, koji kao diplomata godišnje zarađuje 49,7 hiljada eura. Da bi se ponovo okućio, Vlada mu je po povoljnim uslovima pozajmila 40 hiljada eura.

Toliko je 29. januara ove godine pozajmio i Ibrahim Smailović, generalni direktor u Ministarstvu pravde, koji je ove godine kupio dvosoban stan od 85 kvadrata, uz stambeni kredit od 53 hiljade eura, koji je podigao 22. marta. Ukupna primanja ovog četvoročlanog domaćinstva su 19 hiljada eura.

DUKOVIĆ, PEŠIĆ, DEDEIĆ

I poslanik Halil Duković pozajmio je 40 hiljada eura, koje nije prijavio u kartonu. On je vlasnik kuća od 70 i 100 kvadrata i stana od 36 kvadrata, te kuće od 100 kvadrata. Ovo petočlano domaćinstvo ima godišnja primanja od 25 hiljada eura.

Gotovo svi od Vesne Medenice i Miomira M. Mugoše, direktora Uprave za inspekcijske poslove Alije Košute, do predsjednice Upravnog suda Branke Lakočević ili predsjednika Ustavnog suda Dragoljuba Draškovića dobili su kredite za stan iako su već imali stanove ili kuće ili sve to zajedno .

Nekadašnji direktor ZIKS-a Miljan Perović je takođe pozajmio 40 hiljada eura za stan, iako već ima stanove od 133 i 39,5 kvadrata koje je kupio odnosno naslijedio. Ukupna primanja petočlanog domaćinstva Perovića su 28 hiljada eura. Generalna direktorica u Ministarstvu prosvjete Arijana Nikolić Vučinić pozajmila je 30 hiljada od Vlade. Njeno tročlano domaćinstvo ima 39,4 hiljade eura godišnja primanja, a na računu imaju 38 hiljada eura.

Poslanik Ervin Ibrahimović kupio je 2019. stan od 73 kvadrata, a uz vladin kredit od 40 hiljada eura, za koji je rata 40,4 eura, digao je isto toliko kod komercijalne banke i kao ostali građani vraća ga u mjesečnim ratama od 397,4 eura. Ukupna primanja ovog četvoročlanog domaćinstva su 40 hiljada eura.

Generalna sekretarka Vlade Nataša Pešić nije prijavila da je dobila 30 hiljada po povlašćenim uslovima. Ona odranije ima stan od 65 kvadrata koji je, kako je navela, kupila po povoljnim uslovima. Njeno dvočlano domaćinstvo ima 31 hiljadu eura prihoda, te deset hiljada oročene štednje i 15 hiljada gotovine.

Zamjenik generalnog sekretara Vlade Nikola Dedeić takođe nije prijavio da je pozajmio 30 hiljada eura po povoljnim uslovima. On je, inače, kupio stan od 70 kvadrata, a njegova supruga je naslijedila isti toliki stan i četvrtinu kuće od 200 kvadrata. Ovo tročlano domaćinstvo ima 18,6 hiljada eura godišnjih prihoda, plus 4.900 eura od rentiranja stana.

Savjetnik potpredsjednika Vlade Miodrag Kankaraš pozajmio je 40 hiljada eura, iako je naslijedio stan od 48 kvadrata, kupio stan od 64 kvadrata i na poklon dobio poslovni prostor od 34 kvadrata. Ova četvoročlana porodica prijavila je godišnja primanja od 16 hiljada eura.

Pomoćnica generalnog sekretara Vlade Zorka Kordić pozajmila je 20 hiljada eura da bi kupila stan. Njeno jednočlano domaćinstvo ima godišnja primanja oko 13 hiljada eura i ima isto toliko gotovine. Njena koleginica Nada Vojvodić pozajmila je deset hiljada eura. Ta dvočlana porodica ima stan od 52 kvadrata i stambeni kredit od 42,7 hiljada eura, za koji je rata 280 eura, te konsolidacijski kredit uz hipoteku od 35 hiljada eura. Njihova godišnja primanja su 18 hiljada eura.

MINISTARSTVA, SUDOVI, UPRAVE

Bogić Rakočević, direktor Nacionalne biblioteke, pozajmio je od Vlade 30 hiljada eura za poboljšanje uslova stanovanja. Ovo četvoročlano domaćinstvo ima stan od 50 kvadrata i godišnja primanja od 17 hiljada eura sa autorskim honorarima.

Sudija Višeg suda Senka Danilović pozajmila je po povoljnim uslovima 40 hiljada eura. Njena četvoročlana porodica ima godišnja primanja od 27,5 hiljada eura. Oni nijesu prijavili stan.

Njena koleginica Snežana Vukčević pozajmila je 20 hiljada eura za rješavanje stambenog pitanja iako imaju kuću od 60 kvadrata koju su izgradili, naslijedili su 17 odsto od kuće od 200 kvadrata i četvrtinu vikendice od 55 kvadrata. Ovo četvoročlano domaćinstvo ima prihode od 29 hiljada eura. Isto toliko pozajmice prijavio je predsjednik Višeg suda za prekršaje Milivoje Rašović. Njegova petočlana porodica ima stan od 33 kvadrata, kuću od 170 kvadrata i vikendicu od 46 kvadrata i trećinu od porodičnog imanja sa kućom. Ukupna godišnja primanja su im 33 hiljade eura. Direktor Fonda rada Kemal Đečević nije prijavio da je dobio povlaštenih 40 hiljada eura.

On i njegov sin žive u trosobnom stanu od 82 kvadrata, a njegova mjesečna zarada je 1390 eura.

Generalni direktor u Ministarstvu rada Zoran Ratković pozajmio je od Vlade 15 hiljada eura iako je već kupio stan od 73 kvadrata i dobio na poklon kuću od 150 kvadrata. Ima dva stambena kredita od 12 i tri hiljade eura, a supruga mu je bila korisnica naknade za majke sa troje i više djece. U njegovoj petočlanoj porodici svi su zaposleni i ukupni godišnji prihod im je 41,5 hiljada eura.

Državna sekretarka u Ministarstvu saobraćaja Angelina Živković pozajmila je od Vlade povoljnih 15 hiljada eura. Na poklon je ranije dobila stan od 45 kvadrata i kupila pola kuće od 105 kvadrata, a naslijedila je stan od 72 kvadrata i garažu od 13 kvadrata. Živi sama i ima platu od 1327 eura, kao i 26 hiljade eura na računu. Edina Dešić, generalna direktorka u Ministarstvu rada živi sa majkom i bratom i pod povoljnim uslovima od vlade je uzela 40 hiljada eura. Naslijedila je 12,5 odsto od dvije kuće, a ima platu od 1.016 eura.

Direktor Nacionalnih parkova Crne Gore Elvir Klica pozajmio je 40 hiljada eura, a vlasnik je dvije kuće od 104 i 218 kvadrata i tri poslovna prostora od 65,14 i 14 kvadrata. Imaju dva stambena kredita od 50 i 69 hiljada eura. Njegova šestočlana porodica se izdržava od 65o eura mjesečno od rentiranja poslovnog prostora i njegove mjesečne zarade od 1.137 eura.

Jovo Pajović, generalni direktor u Ministarstvu rada nije prijavio da je pozajmio 40 hiljada eura od Vlade, iako ima dvosoban stan od 81 kvadrata u kojem živi njegova petočlana porodica. Ukupna godišnja primanja su im 23 hiljade eura i imaju štednje 24 hiljade eura.

OD SUDIJA DO TUŽILACA

Generalna direktorica za evropske integracije u Ministarstvu rada Ljiljana Simović uzela je pod povoljnim uslovima 40 hiljada eura. Kuću od 214 kvadrata više ne prijavljuje na imovinskom kartonu, već samo vikendicu od 85 kvadrata. Njen suprug Milutin Simović digao je 120 hiljada eura kredita da bi kupio stan od 150 kvadrata i garažu od 32 kvadrata. Njena plata je 1.071 euro, plus prihod od rente 1.500 eura, a njegova plata je 1.742 eura. U domaćinstvu su tri osobe.

Istu sumu pozajmila je poslanica Nada Drobnjak, koja je ranije kupila stan od 46 kvadrata stambenim kreditom od 30 hiljada eura i ratom od 180 eura. Međutim, u prijavi od 2018. nema stana, a od 2019. prijavljuje san od 86 kvadrata. Živi sama i ima 1.700 eura plate.

Alma Ljuljanaj Jovićević, generalna direktorka za materijalne resurse u Ministarstvi odbrane uzela je povoljni kredit od 40 hiljada eura, iako njen suprug već ima stan od 63 kvadrata i stambeni kredit od 50 hiljada eura, sa komercijalnom ratom od 336 eura. Njena zarada je 961 eura, a suprugova 825 eura.

Dalibor Milošević, generalni direktor za drumski saobraćaj u Ministarstvu saobraćaja pozajmio je 20 hiljada eura, a njih petoro imaju stan od 64 kvadrata sa garažom i podrumom, te dva stambena kredita od 50 i jedan od deset hiljada eura. Ukupna primanja ove porodice 2018. su bila 28 hiljada eura.

Specijalna tužiteljka Mira Samardžić pozajmila je deset hiljada eura od Vlade iako ima dvije kuće, dva stana i vikendicu. Naslijedila je kuću od 90 plus 80 kvadrata, kao i kuću od 118 kvadrata, te stan od 76 kvadrata, a zamjenom su došli do stana od 94,4 kvadrata. Osim toga imaju vikendicu od 40 kvadrata. Njena plata je 2.860 eura, a suprugova 740 eura, a imaju tročlanu porodicu.

Tužiteljka Ljiljana Lakić uzela je 30 hiljada eura povoljnog kredita, iako ona i suprug imaju stan od 46 kvadrata i poslovni prostor od 50 kvadrata, od kojeg imaju 3.500 eura prihoda. Suprugova plata je 442 eura, a njena tri puta veća, plus 3.700 dodatnih prihoda.

Njen kolega Dražen Burić pozajmio je od Vlade 20 hiljada eura, iako njihova četvoročlana porodica ima tri stana. Stan od 37 kvadrata su kupili, a supruga ima stan od 119 kvadrata i garažu od 14 kvadrata koji je zamijenila za dva naslijeđena stana od 92 i 50 kvadrata i stekla depozit od 57 hiljada na računu. Njena plata je 424 eura, a njegova 2.344 eura i imaju četvoročlanu porodicu.

Sudija Vrhovnog suda Branimir Femić nije prijavio da je od Vlade pozajmio deset hiljada stambenih eura, iako ima dva stana od 75 i 58 plus 46 kvadrata, od kojih je ovaj posljednji naslijedio, kao i zemlju od 40 hiljada kvadrata. Sva tri člana porodice su zaposlena. Sudija ima 1.995 eura osnovnu platu plus 4.972 eura u Sudskom savjetu, 4.350 eura od Centra za obuku sudija i 1.530 od Vijeća za ocjenu sudija, plata supruge je 245 eura. a kćerke 365.

Direktor Agencije za zaštitu prirode Nikola Medenica pozajmio je iz budžeta 40 hiljada eura, sa ratom od 111,11 eura. Ima platu od 937 eura, a supruga 1.161 euro u Adiko banci. Savjetnik potpredsjednika Vlade za regionalni razvoj Admir Adrović pozajmio je 15 hiljada eura od Vlade, iako njegova supruga ima stan od 70 kvadrata kupljen na kredit od 47 hiljada eura i ratu od 510 eura. Ovu četvoročlanu porodicu izdržavaju plate od 998 i 532 eura.

Željko Stamatović, generalni konzul u Njujorku, nije prijavio da je dobio 40 hiljada eura od Vlade. Njegova kćerka je vlasnica stana od 93 kvadrata, on je naslijedio kuću od 94 kvadrata iz 1920. godine, kao i trećinu kuća od 120 i 52 kvadrata. Njegova plata je 4.114 eura i ima petočlanu porodicu.

Stan na kvadrat

Predsjednik Ustavnog suda Dragoljub Drašković naveo je da je po povlaštenim uslovima kupio stan od 109 kvadrata. Njegovo petočlano domaćinstvo, međutim, ima stan od 52 kvadrata i kuću od 110 kvadrata koje su kupili na zajam. Njihova ukupna primanja su 47.500 eura godišnje. Prijavili su stambeni kredit od 6.620 eura i dug za otplatu cijene stana od 24.290 eura.

Poslanica Sanja Pavićević zamijenila je svoj mansardni stan od 54 kvadrata stanom od 89 kvadrata, koji joj je dala Vlada. Ima stambeni kredit od 30 hiljada eura, sa ratom od 180 eura.

Njihova četvoročlana familija živi od Sanjine plate koja je 1.483 eura i plate njenog muža od 862 eura.

Ministar prosvjete Damir Šehović dobio je od Vlade stan od 89 kvadrata za svoju četvoročlanu porodicu.

Šehović je 2016. godine prijavio stambeni kredit od 20 hiljada eura sa ratom od 235 eura, ali nije prijavio stan. Godinu kasnije prijavio je 15 hiljada eura stambenog kredita sa ratom od 674 eura, ali ne i stan. U prijavi od 2019. nema ni kredita ni stana. Godišnja plata mu je 17,4 hiljade eura, a od raznih komisija zaradi još 13 hiljada eura, dok je plata supruge 597 eura u RDC.

Pomoćnik direktora Uprave policije Enis Baković dobio je stan od 56+4 kvadrata. Ranije je kupio vikendicu od 36 kvadrata, a ovo jednočlano domaćinstvo ima mjesečnu zaradu od 1.215 eura.

Zbrinjavanje partijskih kadrova

Ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić dobio je stan od 92 kvadrata, iako ima stan od 108 kvadrata, poslovni prostor od 40, garažu od 50 i 393 kvadrata građevinskog zemljišta. U bankama ima depozite od 33.633 eura i od 300 eura. Ima četvoročlanu porodicu i primanja od 25 hiljada eura.

Sekretar u Sekretarijatu za razvojne projekte Dejan Medojević dobio je stan od 74 kvadrata. Njegovu tročlanu porodicu izdržava njegova plata od 1.077 eura i plata supruge od 417 eura i ranije nije imao stan.

Državni sekretar u MIP-u Zoran Janković dobio je za kvadrat veći stan iako već ima tri stana svoja dva od 72 i 75 kvadrata i ženin od 70 kvadrata, kao i poslovni prostor od 45 kvadrata. Ova dvočlana porodica živi od mjesečnih plata od 1.563, koliko zarađuje Zoran i 846 eura zarade njegove supruge u Aerodromima. On ima hipotekarni kredit od 18.363 eura i gotovinski od 12 hiljada eura.

Direktorica Specijalne bolnice Brezovik Gordana Reljić dobila je stan od 78 kvadrata. Njeno jednočlano domaćinstvo ima ukupne godišnje prihode od 30 hiljada eura.

Viši tužilac Miloš Šoškić dobio je stan od 75 kvadrata za svoju četvoročlanu porodicu. On od 2016. do 2019. prijavjuje hipotekarni kredit od 20 hiljada eura, sa ratom od 120 eura, ali nije prijavio stan. Prošle godine zaradio je ukupno 22 hiljade eura, a njegova supruga 13 hiljada.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Tito
Gost
Tito

Što bi ovo CDM na braniku slobodnog novinarstva

Nik
Gost
Nik

I dok prosjecan gradjanin CG za zivot (ne) otplati jedan stambeni kredit (i to da krv prolije sebi i odrekne se mnogo toga), junacima iz vlade se daju po 2-3-4-5 stanova, kredita sa ratom od nula eura…
i narod ih opet glasa sa najludjom pricom/izgovorom u istoriji – nakrali su se pa ce valjda sad dati nesto narodu… smijurija

Marv
Gost
Marv

30 godina vas vozaju i da covjek kaze aj desava se, kad je neko glup glup je, …. no kada da vas vozaju na istu foru, e onda … Crnogorci prosto ne smiju nikome na Balkanu da drze bilo kakve pridike, jer da ti neko vlada 30 godina … i posle 30 godina ovavke stvari radi, a opet ce izbore… Više »

murko
Gost
murko

Nikad vise 1918. Nikad vise Vlado Georgiev. Crkve da se vrate napacenom narodu. Srbija da plati ratnu stetu. E viva CPC. Jedini pravi neprijatelji su Srbi i Rusi. Ima jos, ali i ovo je dovoljno da pokrije svaku pukotinu u vlasti. Pusti stanove, bitna je sloboda.

Trt milojka
Gost
Trt milojka

I sta se iscudjavate i dajete negativne komentare, pa ovo glasate evo 30 g, za ovo su se manjine borile maja 2006, a ti narode dobices kosku, pa ih glasajte ponove, al obavezno nemoj se zeznete da slucajno glasate za nekog drugog.

Vozi misko
Gost
Vozi misko

Zeljni svega

Bela
Gost
Bela

*KGB*svaka čast za komentar

Mrgud
Gost
Mrgud

Ovo nije od juce .40 g .sam u drzavnim organima .ali do prije 30 g smo i mi jadnici dobijsli stanove .ravnopravno .u nase vrijeme .nije ti mogao direktor uzeti stan .posto je postojao radnicki savjet a i obrazzzz.

Ferid
Gost
Ferid

Problem je Vlado Georgiev. Pustite ove trice…

Kuki
Gost
Kuki

“MA NISU KRIVCI PRIMITIVCI STO SU POKUPILI MAST KOROV NIKNE DI GOD STIGNE MA SVAKA NJIMA ČAST KRIVI SMO MI” ŠTO SMO IH PUSTILI Ð.B. Putuj evropo

Gile
Gost
Gile

E sad pitanje sledeće narode….
Jes’ da je velika konkurencija,ali koji su vasi favoriti (ovih patriota) da bi prvi pobjegli da neko napadne cg?!

КГБ
Gost
КГБ

Budite milostovi a ne bas tako i toliko pohlepni i alavi. Kad nas vec tako lozite i prepadate pred izbore, onda bacite neku kosku i mrvicu sirotinji sa stola sa kojeg tako obilno krkate. Vama novci, luksuz, bazeni, vile, putovanja, provodi. kuce i stanovi a nama zastave, grbovi. himne, crkve i dzamije…

Nemam riječi
Gost
Nemam riječi

Bože, sramote. Toliki ljudi bez stana, a ovi po tri-četiri od naših para.

Dejo1000miliona
Gost
Dejo1000miliona

Ja ću samo da ostavim jedan stan od 100 kv u bar ostalo mali stan i lokal prodajem.

Mrki
Gost
Mrki

I onda ovi isti ubjedjuju sitne aktiviste da agituju kod naroda kad su izbori…da žive bolje…sigurnim korakom

Musa
Gost
Musa

A što se čini od stanova. Treba ih pitat kad im je dosta da znamo? A pošto obraz odavno nemaju samo oduzimat i poklanjat onima koji nemaju..

Mrgud
Gost
Mrgud

Bravo za kosutu .svaka cast i za njega i oko njega .kad ti se daje sto da ne uzmes.

JA pa vi
Gost
JA pa vi

Premijeru Markovicu da li je ovo patriotizam Vlade CG? A obicni radnici, sluzbenici koji vam fotelje cuvaju?

Mrgud
Gost
Mrgud

E blago nam ga . . . . . . . . .

Mrgud
Gost
Mrgud

Kako ga zaradili tako im srecno .bilo dje smo mi radnici sluzbenici u drzavnim organima. Samo aktivisti idu naprijed . .zna se ko su oni . .e nasa lijepa cg sto si dozivjela . . .mi sirotinja za bolje i nismo .

Bob
Gost
Bob

Ovo je krivicno djelo i u sve normalne zemlje bi podnijeli ostavke,a protiv njih bi bio pokrenut krivicni postupak….I naravno da vrate pare!

Mark
Gost
Mark

Niste trebali ovo objavljivati,sad kad ovo cuju politicari iz drugih zemalja ima da traze premjestaj u CG da se svi stambeno obezbijede!

Mark
Gost
Mark

Ovo je nevjerovatno,ovo nije povoljno dobijanje kredita nego pljacka naroda!

Glupi glasač
Gost
Glupi glasač

A koliko još ima imena koja nijesu objavljena od ranijih godina? Sve objaviti za 20 godina da vidimo koga smo podržavali i kome čuvali guz..ce. DPS glasač do zadnjih izbora ali od danas nikad više.

Trt milojka
Gost
Trt milojka

Ma jok prijatelju hlasaj opet, a i ovo ti je vr ledenog brega, sta mislis kolko se uzima na npr asfaltiranje, oprenanje javnih ustanova i sl.

Milka
Gost
Milka

A standard građana na nivou najbolji u regionu? Pih pih pih… sramno!

jasna
Gost
jasna

SUPER! SRECNO IM BILO! A GDJE SMO MI, SLUZBENICI,RADNICI….????

baba Veka
Gost
baba Veka

Što se čudite, evo recepta, Medenica je svoj stan od 80 kvadrata koji je dobila od države 2005. godine i koji je iznajmljivala za hiljadu eura mjesečno sve dok ga 2015. nije POKLONILA kćerci, i konkurisala za novi kredit!

DEJAN
Gost
DEJAN

I da glasam za DPS, nikada više u životu ni ja niti moja porodica. Fu..ro bijesna!

Miloš
Gost
Miloš

PIH I NIŠTA VIŠE KAD SRAMA I MORALA NEMAJU!!! CRNA GORO ŠTO SI DOŽIVJELA DNO DNA…

ND
Gost
ND

Nepotizam,krađa i enormna šteta državi i poreskim obveznicima,da li zbog ovoga plaćamo porez? Dobar dio ovih svoj posao ne radi kako treba,ali uredno apanaže uzimaju!! Sramno!

Bnjj
Gost
Bnjj

Kakvi ljudi upravljaju Cg zbog ovoga postoji demokratija i nezavisno sudstvo jer ljudi koji vladaju 30god misle da mogu sve to je apsolitizam već je ovo viđeno u ljudskoj istoriji a postoji i danas u svijetu i to u dosta zemalja Cg, Azerbejdžan,…….

Danilobar
Gost
Danilobar

Mogu li ovi ljudi mirne savjesti da zaspe dok 80% gradjana jedva sastavlja kraj sa krajem.Stalno neki novi nameti porezi,takse,legalizacije itd a izgleda sve da ko ima ima jos vise.Tesko nama braco Crnogorci.

ND
Gost
ND

E moj prijatelju,spavaju mirno,ne možeš ih probiditi,i planiraju još!

Jack
Gost
Jack

A Pobjeda pise sto im ambasada kaze..Jedan pametan covjek rece da Ameri prije ili kasnije pojedu svoju djecu..

Jack
Gost
Jack

Morao je Dule ovo objaviti i kako mu se nece😉

NHM
Gost
NHM

Mh, ovako izgledaju ljudi kojima je stambeno pitanje retoričko…

Bnjj
Gost
Bnjj

Bezobzirni pljačkaši prava kasta Cg je ka Indija

awetinja
Gost
awetinja

Bolje 100g kao LAV nego jedan dan kao MIŠ.

Bnjj
Gost
Bnjj

Lista nije konačna objavite i liste i iz predhodnih vlada

ND
Gost
ND

Ni ovi nijesu sve objavili! Šehović već ima stan na Stari aerodrom,ali ga uporno ne prijavljuje.

XXXL
Gost
XXXL

Svedska, Danska, Norveska, Holandija, Njemacka, Slovenija… su male mace za bogatu Crnu Goru koja ovako dijeli bespovratno novce i stanove. Oni to nece moci jos za sto godina !

Bnjj
Gost
Bnjj

Ovi ljudi nemaju nikakvu apatiju prema običnom Čovjeku u Cg koji radi za 300e em imaju dobre plate em im se daju povoljni krediti zato nas je od 2006 napustilo 60000ljudi sve su zarobili u Cg

ND
Gost
ND

Misliš empatiju? Obični narod je od muke apatičan!!

Realno
Gost
Realno

Bnj: Kad ne znaš latinski, slobodno koristi crnogorski jezik. Ta tvoja ,,apatija” je empatija, a naški Saosjećanje. U ostalom se apsolutno slažem s tobom!

Bnjj
Gost
Bnjj

Kasta prava sva familija im radi supruge, ćerke, i to na dobroplaćenim poslovima pogledajte samo te godišnje prihode 30,40000 e dok mi radimo za 300e a cijene samo skaču, ovo je praksa 10godina već treba objavit i u prethodnim vladama ko je dobio ove kredite, imamo slučaj Ranka Krivokapića koji je koš1997 dobio u Kotoru stan po bagatelnim cijenama

Aco i Braco
Gost
Aco i Braco

Piše Pobjeda, prenosi CdM, STVARNO NEVJEROVATNO!!!

Ko će znati
Gost
Ko će znati

Šta li se sprema?

Jadomoj
Gost
Jadomoj

A nudite otpremnine od cak 1.000 € (HILJADU) za sporazumni raskid radnog odnosa ! Od toga se moze zivjeti minimum deset godina. Po vasim mjerilima, naravno

Bnjj
Gost
Bnjj

Sramota čak i simpatizeri vlasti se zgražavaju

gaga
Gost
gaga

Sve je ovo “po zakonu”,ali prednjači ovaj Košuta,strašno,a Markoviću ako imaš išta ljudsko i moralno u sebi PODNESI OSTAVKU.Zamislite “zaslužne kadrove”po CG Opštinama,tamo je tek PLJAČKA STOLJEĆSA.

Roki
Gost
Roki

Pušti ti ostavku, nego poništenje razbojničkih odluka.

Bela
Gost
Bela

HOROR!

Citiram Njegosa
Gost
Citiram Njegosa

…Da se vuci ne najedu mesa ….

Kontraš
Gost
Kontraš

Koliko se da primjetiti, ajde i da zanemarimo kredite i stanove, ali interesantno je da svi punoljetni članovi familija navedenih osoba rade u državnom sektoru. I to sa dobrim primanjima. Dobar je bio jedan grafit na zgradi SDK, “Još ima zemlje i ovaca, pa harajte i kože gulite”.

Budva
Gost
Budva

Kako ih nije sramota da jos uvijek samo uzimaju, uzimaju, uzimaju….

Cigo sa Konika
Gost
Cigo sa Konika

Dje si Botu Velimire66..Da nisi dobio sendvič po povoljnim uslovima,pa te nema?

Mićaš
Gost
Mićaš

Izgleda da je ova temperatura oslobodila i novinare Pobjede pa napisaše najbolji tekst na ovu temu, od svih medija u CG.
Samo jednu stvar niko ne pominje: OD OVIH IZNOSA DO 80% SU BEZPOVRATNA SREDSTVA! Raučunica je laka: svi koji imaju preko 20 godina službe vratiće samo 20% kredita, pa vidite koliko je to!!!

Maxim
Gost
Maxim

A je li moguce da su Pobjeda i CDM ovo objavili….U shoku sam!

Bnjj
Gost
Bnjj

Ima nade za budućnost demokratije Cg 2040 ovakvih slučajeva ćemo se sjećat kao negativnih u istoriji

Mico
Gost
Mico

Čim je Pobjeda objavila ovakav tekst znači da postoji grupa u vlasti koja je preskočena pri dodjeli ovih tobošnjih kredita i tobošnjeg rješavanja stambenog pitanja pa se sad prepucavaju sa ovima.

Gargamel Srđa
Gost
Gargamel Srđa

To je to! Bravo Mićo, jedini realan razlog.

Sandra
Gost
Sandra

To je to!

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Kako si ti promućuran! Jesi li razmišljao da pojdeš u političke analitičare?😁 Tebi i kad kiša pada postoji neki politički razlog za to, zar ne?

PgM
Gost
PgM

Znam dobar dio ljudi odavde. E pa jedino ne znam na koji su nacin oni zaduzili drzavu, tj. gradjane, da bi im ovako izlazila u susret. Da su napravili kakvo zivotno djelo, da su nekakvu strasnu inteligenciju stavili u sluzbu drzave, nista ne bi bilo sporno. Ali garantujem da dio navedenih ljudi nema kapaciteta da radi u administraciji malo vece… Više »

flamingo
Gost
flamingo

Redovno isplacivanje odanih, poslusnih partijskih poltrona od strane prve familije, a sve to da bi se odrzali, kao zakonom zasticeni na vlasti, jer znaju kakav ih kraj ceka!!!

Vratiti crkvu
Gost
Vratiti crkvu

Nikad više 1918!

gjk
Gost
gjk

A po tebi bi bilo bolje da osim što smo opljačkani budemo i okupirani? Da budemo 26-ta izborna jedinica Srbije, da imamo dinar, da su nam svi pisci Srbi i da nam se kulturni spomenici čuvaju u Beogradu?

Vratiti crkvu
Gost
Vratiti crkvu

@gjk: Naravno da ne bi! Ja uvijek glasam da smo opljačkani i odrani ali bar od naših. Neće nas tamo neko sa strane pljačkati i okupirati: meni je čast da mi je Milo sve uzeo. Nikad više 1918!

free samples
Gost
free samples

evo se javi jedan bot…mora da je dobio dupli sendvic jer botovi sa jednim sendvicom nijesu htjeli da brane ovo! na prste izbrojah negativne lajkove

Pohlepa
Gost
Pohlepa

E ako ovo nije korupcija ne znam što je. Čudi me da nijesu izglasali zakon da mogu da pi.aju po drugima sasvim slobodno bez krivice.

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Ovo je bijedno! Pošto je Pobjeda jedini koliko- toliko ozbiljan list u CG, pretpostavljam da ne pišu napamet. Za ovo padaju vlade svuđe u svijetu.

Anestezijamozga
Gost
Anestezijamozga

Dobar vic, Pobjeda jedini koliko- toliko ozbiljan list u CG, baš dobar, hahaha…

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Nije kod tebe anestezija, već lobotomija mozga, botiću!😁

free samples
Gost
free samples

generale kad se ti na ovo gnusas onda mozda ima nade za napacenu nam Crnu Goru

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Ja se gnušam svake nepravde, ostali samo selektivno, izgleda 😞

Gradjanin
Gost
Gradjanin

Ops jel’ se omaklo ili su labudovi….nit’ se omaklo nit’ su labudovi… To se Kongres ispod brda valja…

gjk
Gost
gjk

A šta ćemo s onima koji vode svoje stanove na tuđa imena i onda dobiju stan od države – čisto da imaju za izdavanje?

boki
Gost
boki

Kako te ljudi nije sramota ničega, ima li to zrno ljudskosti?!?

Glas razuma
Gost
Glas razuma

Što bi njih bilo sramota? Kako ovaj narod nije sramota i kako obraza nema evo 30 godina je pravo pitanje.

Nikola
Gost
Nikola

Glasao sam ja i moja porodica DPS od početka, ali nikada više. Ovi lopovi su gori od ikakvih terorista. Da ima države, svi ovi bi krivično odgovarali, vratili stanove, i platili kamate za dobijene kredite. Pljčkaši, nikada im dosta nije.

Draško
Gost
Draško

Upravo tako,mnogi misle,bolje glasat ove na vlasti jer su se nakrali.Novi ako dođu,dok se oni nakradu,propadosmo skroz.A vjerujte ljudi,ovi nikad neće stat,jednostavno su nezajažljivi!

free samples
Gost
free samples

sta bi ovo Pobjedi!? i CDM-u sto prenese…….

SatnikOlujko
Gost
SatnikOlujko

Imaš ozbiljo iskrivljenu percepciju stvarnosti ako misliš da su oni tvoji nezavisno-četnički mediji realniji.

free samples
Gost
free samples

moji mediji nijesu cetnicki ….UJO! Ti mi pricas o percepciji stvarnosti a pogledaj ti nik bravu…

gost
Gost
gost

Jos samo da shvatite da to nisu krediti.Krediti se vracaju a ovo NE.

Bxdc
Gost
Bxdc

Sramota. Ajmo botići, da vidim odbranu za ovaj javašluk.

Kuki
Gost
Kuki

“NAMA JE LIJEPO TAMAN KAKO SMO ZASLUŽILI”

Send this to a friend