Ekonomija

Kašćelan formirao Savjet za privredni razvoj Cetinja

Savjet gradonačelnika Prijestonice Cetinje za privredni razvoj, kojeg čine istaknute ličnosti iz privrede, turizma, arhitekture i urbanizma, održao je konstitutivnu sjednicu.

“Savjet je formiran na inicijativu gradonačelnika Aleksandra Kašćelana, a trebalo bi da ima savjetodavnu ulogu s ciljem poboljšanja poslovnog okruženja, podsticanja ekonomske saradnje, jačanja javno-privatnog partnerstva i privlačenja novih investicija”, saopšteno je iz Prijestonice.

Ističe se da bi Savjet trebalo da prati sva pitanja koja su od interesa za privredu i lokalni ekonomski razvoj i da predlaže gradonačelniku aktivnosti za unaprjeđenje uslova za poslovanje.

Zadatak Savjeta je da ukazuje na potrebe i prepreke koje lokalna privreda ima prilikom poslovanja, da savjetuje gradonačelnika prilikom odlučivanja u vezi sa ekonomskim razvojem i razvojnim programima, ali i da sarađuje sa Senatom Prijestonice i da učestvuje u izradi lokalnih razvojnih dokumenata.

Na konstitutivnoj sjednici dogovoreno je da se Savjet sastaje svake druge sedmice, a već na narednoj sjednici, koja je zakazana za prvu sedmicu aprila, očekuju se konkretni prijedlozi ka gradonačelniku.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Vojo
Gost
Vojo

Imena

Bnjj
Gost
Bnjj

Cercil je rekao kad hoces da nesto ne uradis napravi komisiju I odbore,pametnom dosta

Cg kontras
Gost
Cg kontras

Zna li se ko su clanovi…kad ce vec da se placaju

Mirsad
Gost
Mirsad

Jeste li se posluzili cetinjskom cokoladom?

Send this to a friend