Ekonomija

Kašćelan: Kvalitetna signalizacija osnov bezbjednog saobraćaja

Zagreb

Projektovanje i dimenzioniranje saobraćajne infrastrukture nije moguće bez pouzdane saobraćajne studije, a bezbjedan saobraćaj bez kvalitetno planirane saobraćajne signalizacije, ocijenio je gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Kašćelan u toku susreta sa predstavnicima Fakulteta prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu.

On je sa prodekanom za nauku i vanjsku saradnju Tomislavom Josipom Mlinarićem i rukovodiocem Kancelarije za projekte i transfer tehnologija Markom Šoštarićem razgovarao o potencijalnim modelima saradnje u susret izradi projekta saobraćajne signalizacije za Prijestonicu Cetinje.

Kašćelan je kazao da su iskustva Fakulteta prometnih znanosti i njegovih eksperata veoma dragocjena u ovoj oblasti, navodeći da postoji prostor za saradnju koja bi bila na zadovoljstvo obje strane, a posebno građana Cetinja.

“Delegacija Prijestonice Cetinje u Zagrebu se susrela i sa predstavnicima partnerskih organizacija iz tog grada, Karlovačke županije i Tomislavgrada sa kojima priprema aplikaciju za zajednički projekat koji bi trebalo da bude finansiran iz EU fondova, kroz Interreg IPA prekogranični program saradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014-2020”, saopšteno je iz kabineta gradonačelnika Cetinja.

U Zagrebu je, kako dodaju, organizovan i sastanak za predstavnike Prijestonice Cetinje sa specijalizovanim provajderom usluga u oblasti prikupljanja, popisa, obrade i digitalizacije prikupljenih podataka o imovini lokalnih uprava, kao i upravljanja njome.

3 Komentara na "Kašćelan: Kvalitetna signalizacija osnov bezbjednog saobraćaja"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend