Ekonomija

Kašćelan: Kvalitetna signalizacija osnov bezbjednog saobraćaja

Zagreb

Projektovanje i dimenzioniranje saobraćajne infrastrukture nije moguće bez pouzdane saobraćajne studije, a bezbjedan saobraćaj bez kvalitetno planirane saobraćajne signalizacije, ocijenio je gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Kašćelan u toku susreta sa predstavnicima Fakulteta prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu.

On je sa prodekanom za nauku i vanjsku saradnju Tomislavom Josipom Mlinarićem i rukovodiocem Kancelarije za projekte i transfer tehnologija Markom Šoštarićem razgovarao o potencijalnim modelima saradnje u susret izradi projekta saobraćajne signalizacije za Prijestonicu Cetinje.

Kašćelan je kazao da su iskustva Fakulteta prometnih znanosti i njegovih eksperata veoma dragocjena u ovoj oblasti, navodeći da postoji prostor za saradnju koja bi bila na zadovoljstvo obje strane, a posebno građana Cetinja.

“Delegacija Prijestonice Cetinje u Zagrebu se susrela i sa predstavnicima partnerskih organizacija iz tog grada, Karlovačke županije i Tomislavgrada sa kojima priprema aplikaciju za zajednički projekat koji bi trebalo da bude finansiran iz EU fondova, kroz Interreg IPA prekogranični program saradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014-2020”, saopšteno je iz kabineta gradonačelnika Cetinja.

U Zagrebu je, kako dodaju, organizovan i sastanak za predstavnike Prijestonice Cetinje sa specijalizovanim provajderom usluga u oblasti prikupljanja, popisa, obrade i digitalizacije prikupljenih podataka o imovini lokalnih uprava, kao i upravljanja njome.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Vukasin Kate
Gost
Vukasin Kate

Koji Kascelan, budite precizni.

Gost2
Gost
Gost2

Tako je. Sve strano je bolje no nase, mi sigurno nemamo podobne inzinjere da isprojektuju tri ulice ….

umberto
Gost
umberto

ovdje neće biti komentara a važnije je sto puta od Sare i njene mame

Send this to a friend