Ekonomija

Predsjednik opštine HN iz medija saznao da je prodata autobuska stanica

Za prodaju glavne Autobuske stanice, koja je do prije par dana bila u vlasništvu Vektra Boke, hercegnovska lokalna uprava saznala je iz medija.

Kako je radiju Jadran kazao prvi čovjek Herceg Novog o prodaji ih niko nije formalno obavijestio.

U prethodnom periodu Opština je namjeravala kompenzacijom, odnosno aranžmanom sa Vektra Bokom, da otkupi Autobusku stanicu, zbog velikih dugovanja koje to preduzeće ima prema Opštini.

Lokalna uprava je, kako objašnjava Katić, na prvoj licitaciji iskazala interesovanje, međutim postojala je zakonska prepreka da se pojavi kao kupac.

“Tražile su se zatvorene ponude koje je trebalo dostaviti, a mi smo na Skupštini opštine morali da donesemo Odluku o pribavljanju imovine i da jasno naznačimo cijenu koju bi Opština ponudila. Tako da bi bilo deplasirano da smo izašli unaprijed sa iznosom već poznatim ostalim kupcima. Zato smo od te namjere odustali“, kaže Katić.

U tom momentu u Opštini nijesu razmišljali da treba da ostane postojeća lokacija Autobuske stanice, jer su njeni kapaciteti prevazišli potrebe grada.

“Namjeravamo da pravimo novu Autobusku stanicu, a za staru smo planirali da ostane kao stajalište za turističke autobuse. Održali smo do sada dosta sastanaka oko lokacije nove stanice, koju hoćemo i želimo da gradimo. Nastojaćemo da već u sljedećoj godini sagradimo stanicu“, obećava Katić.

Moguće tri lokacije

Stručni saradnici u izradi planskih dokumenata za grad predložili su tri lokacije.

„Jedna je na Solilima u Igalu, druga na Šištetu koja je i ranije bila prepoznata kao lokacija za stanicu i treća u Meljinama, odnosno parcela Jabučnjak koja je u privatnom vlasništvu. Sad smo na prekretnici da odlučimo koja će to lokacija biti“, kaže Katić.

Sve bi trebalo da bude preciznije definisano u procesu donošenja PUP-a koji je poslat na saglasnost nadležnom Ministarstvu, kada bi trebalo da bude utvrđena lokacija, a sredstva za izgradnju obezbijediće lokalna uprava.

<<<Autobuska stanica u Herceg Novom prodata za 370.000 eura<<<

Podsjetimo, autobuska stanica u Herceg Novom prodata je za 370.000 eura privatnoj kompaniji “Pejović”.

 Predsjednik odbora direktora Vektra Boke, u čijem je vlasništvu bila Autobuska stanica, Milić Popović kazao je ranije za Dnevne novine, da je prodaja objavljena na osnovu javnog oglasa.

“Autobuska stanica je prodata, putem javnog konkursa, drugoplasiranoj kompaniji, a procedura je sprovedena u skladu sa Planom reorganizacije Vektra Boke”, rekao je Popović, dodajući da su na oglas za prodaju pristigle svega dvije ponude.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Lipovo
Gost
Lipovo

Srecca njegova, a kada bi saznao da ON kupuje dnevnu sstampu?

Mićko
Gost
Mićko

Izasli unapred iznosom vec poznatim ostalim kupcima!!! ! !pa ovo je stvarno trkst godine…da ste hteli busku’ bar bi ponudili neki iznos…a ne uzimali kao’ razlog ‘iznos’ no ste 99% se talili kao i ti za onaj hotel sto napravi pored kuce..cuj cuo iz medija,pa nije se prodala neka kuca nego glavna autobuska grada.

Donja Morača
Gost
Donja Morača

Svaki tender se objavljuje na sajtu. I nije ga sramote, da kaže da nije znao za tender autobuske stanice, koju je on morao da kupi. Takve prodaje se ne namještaju. Ko da više, kupio je. Kakva stranka, takav i predsjednik.

Milorad
Gost
Milorad

Boli Brka uvooo !!

Uros
Gost
Uros

Neka ste tima hostaplerima namjestili da je kupe,kupise sve u Crnoj Gori a iza te kupovine bog zna ko stoji.malo im je sto su pokupovali sve po Budvi i Petrovcu.ko je taj Lalatovic da ima tolike pare,pita li ga ko za to.

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Nadam se da ćete je napravit jer u suprotnom nijeste bolji od DPS-a koji samo obećava.

Enigma
Gost
Enigma

Vi ste gori od Migovog Opstinskog aparata ….

Send this to a friend