Ekonomija

Katnić ocijenio da Opština Tivat ima pravo da otpiše dug Porto Montenegru

regent_and_porto_montenegro.jpg

Iz Opštine Tivat danas je saopšteno da je stiglo mišljenje Specijalnog državnog tužilaštva koje se odnosi na obavezu plaćanja komunalija kompanije Adriatic Marinas, u kome se navodi da nije bilo nepravilnosti koje bi ukazivale da je izvršeno krivično djelo za koje se goni po službenoj dužnosti.

Specijalno državno tužilaštvo je, povodom novinarskih pitanja od 22. januara 2018. godine, formiralo predmet koji se odnosi na obaveze plaćanja komunalija za rezidencijalno-poslovne objekte, koji su izgrađeni ili se grade u kompleksu nautičko-turističkog centra Porto Montenegro.

Opština Tivat je po zahtjevu Specijalnog državnog tužilaštva, dostavila svu potrebnu dokumentaciju, a nakon toga, uzete su izjave SDT-u od zaposlenih u Opštini Tivat.

Opština Tivat je, shodno pravu na slobodan pristup informacijama, uputila zahtjev Specijalnom državnom tužilaštvu, kako bi stekla uvid u ishod predmetnog izviđaja.

“Na osnovu dostavljene službene zabilješke, a nakon analize prikupljenih obavještenja, podataka i dokumentacije u toku izviđaja, Specijalno državno tužilaštvo ocijenilo je da, u konkretnom slučaju, nije bilo nepravilnosti koje bi ukazivale da je izvršeno krivično djelo za koje se goni po službenoj dužnosti. Tačnije, Specijalno državno tužilaštvo utvrdilo je da se donošenju Odluke o davanju saglasnosti na Predlogu govora o načinu ispunjenja dijela međusobnih obaveza po osnovu naknade za komunalno opremanje građevinskog zemljišta između Opštine Tivat i Adriatic Marinas d.o.o. Tivat, na sjednici Skupštine opštine Tivat od 17. januara 2018. godine, pristupilo na način i po postupku propisanom Zakonom i Statutom Opštine i od strane ovlašćenog organa”, zaključuje se u saopštenju.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend