Ekonomija

Kazne za 11 poreskih obveznika u iznosu od 27.800 eura

Ilustracija

U Podgorici, Cetinju i primorskim opštinama, poreski inspektori su obavili 72 provjere regularnosti poslovanja poreskih obveznika i utvrdili nepravilnosti kod 11. Na osnovu toga izdato je 17 prekršajnih naloga, sa ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu od 27.800, saopšteno je iz Poreske uprave.

“Od 20. do 22. aprila ove godine, u Podgorici, Cetinju i primorskim opštinama, intenzivirane su kontrole u dijelu opšte poreske registracije, evidentiranja prometa, uplate pazara i prijavljivanja radnika. U okviru djelimičnih kontrola u primorskim opštinama, urađene su ciljane kontrole poreskih obveznika, kod kojih su tokom prošle godine utvrđeni prekršaji ili za koje je poreski organ bio u saznanju da ne evidentiraju promet i ne izdaju račune korisnicima usluga”, navodi se u saopštenju.

Nepravilnosti su utvrđene kod sljedećih obveznika:  „LARRY BROTHER’S COMPANY“ DOO Kotor (odg.lice Ćatović Lazar), konoba „Ćatovića mlini“ Morinj, preduzetnika DRITONA BUŠATLIĆA, restoran „Riva“ Ulcinj, JASMINA BOLJEVIĆA, restoran  „Gondola“ Ulcinj, SULEJMANA SHAPTAFOVIQA, pizzeria “AMORE” Ulcinj, DOO „SPORT CITY“ Ulcinj (odg. lice Voglić Tahir), restoran „Cruiser“ Ulcinj, preduzetnika ZORANA GOJKOVIĆA, caffe bar pizzeria „Karuba“ Bar, NERMINA MUSTAGRUDIĆA, caffe bar „Nice Vice“ Bar, DOO „CUMBU“ Bar (odg.lice Martinović Igor), caffe bar „Augusta“Bar, DOO „ORIZZONTE“ Budva (odg.lice Ostojić Darja), restoran  „Tourch“ Budva, DOO „OMAŽ“ Podgorica (odg.lice Bugarin Nada), caffe bar „Stefan“ Podgorica i DOO“MSD“ Podgorica (odg.lice Đurović Saša), caffe bar Buda bar Podgorica.

Iz Poreske uprave je najavljeno da će se kontrolisati zakupaci plaža jer je uočena pojava da izdaju plaže u podzakup trećim licima i ne prijavljuju prihod po tom osnovu, a podzakupci na tom prostoru obavljaju neregistrovanu djelatnost (izdavaoci opreme i rekvizita za sportske i rekreativne djelatnosti).

Inspekcijskim nadzorom će biti obuhvaćeni i poreski obveznici, koji su rizični sa aspekta neredovnog i neblagovremenog podnošenja poreskih prijava, kao i oni koji imaju poreski dug, a ne izmiruju uredno reprogramirane poreske obaveze ili se nijesu prijavili za reprogram poreskog duga.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ljuta
Gost
Ljuta

udari na radnicku klasu do zadnje kapi krvi….unistite jos obo malo srednje klase pa da budemo mirni….dok ne bude opet…ustajte vi zemaljsko roblje….vi suznji koje mori glad….

Trt
Gost
Trt

Samo udrite. Jos malo pa cete sve pogasit bez dvije tri firme u cg… ko ce vam onda punit kasu?

Send this to a friend