Ekonomija

Kineskim turistima promovisati Bar i Crnu Goru

Od 2014. godine preko 1,5 milijardi Kineza putovalo u inostranstvo i jedna od šansi za razvoj turizma upravo je veliko interesovanje kineskih turista za posjete zemljama zapadnog Balkana, istakao je generalni direktor odjeljenja za rad Ujedinjenog fronta i predsjedavajući prekomorskog Udruženja prijateljstva Šangaja He Yidun, tokom sastanka sa potpredsjednicom Bara Tanjom Spičanović.

Na sastanku kojem su prisustvovali i predstanici Turističke organizacije Bara i Udruženja privrednika Bar bilo je riječi o promociji ovog grada i Crne Gore kineskim turistima.

Predstavnici Opštine su sa gostima iz Kine razgovarali o mogućnostima za unaprijeđenje već postojeće saradnje između Bara i distrikta Hongkou i velikim potencijalima za saradnju u oblastima turizma, trgovine i poljoprivrede između dva lučka grada.

Yidun, predvodnik delegacije Distrikata Honkou naveo je da je kineska delagacija u posjeti Opštini Bar kako bi promovisali razmijenu i učvrstili saradnju i prijateljstvo koje je prije četiri godine krunisano potpisivanjem Sporazuma u Kini.

Kako je kinesko tržište otvoreno za uvoz, Udruženju privrednika Bara su predstavljene mogućnosti povezivanja sa privrednicima iz Šangaja, a kao jedna od tema razgovora je bila i mogućnost razmjene iskustva u oblasti poljoprivrede.

Spičanović je istakla da se upravo ovakvom saradnjom na lokalnom nivou unapređuju tradicionalno dobri odnosi između Crne Gore i Kine i goste upoznala sa osnovnim karakteristikama Bara i njegovim privrednim i turističkim potencijalima.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bnjj
Gost
Bnjj

Bar grad đe nema posla i đe se iseljava a nebi trebalo ima luku, železnicu, more, jezero, prostor ali džabe kada nema dobre uprave

Send this to a friend