Ekonomija

Kinezi o Crnoj Gori: Idealna filmska i turistička destinacija

Na nacionalnom kineskom filmskom CCTV kanalu 6 emitovane su četri reportaže o Crnoj Gori  kao idealnoj filmskoj i turističkoj destinaciji.

Novinarka Nina Wang osim obilaska atraktivnih turističkih lokaliteta imala je priliku da intervjuiše i poznate filmske stvaraoce sa crnogorskog područja.

U emisijama su prikazani intervjui sa rediteljima Ivanom Marinovićem, Velišom Popovićem, Ivanom Đurovićem i Robertom Jankovićem.

U jednoj od epizoda predmet priče je glumac Bata Živojinović i film “MOST” koji je  do današnjih dana veoma popularan i gledan u Kini.

U reportažama su prikazane scene sa mosta i restorana na Đurđevića Tari u kom se mogu naći replike kape i jakne koje su nošene u filmu “MOST”.

Posebna pažnja je posvećena kanjonu rijeke Tare i NP Durmitor, koji su prikazani kao “must see “ lokacije u Crnoj Gori.

Iz Ulcinja je prikazana legenda o Dulsineji iz filma  o Migelu de Servantesu kao i scene sa snimanja serije “Budva na pjenu od mora” prilikom kojih je Wang intervjuisala crnogorskog režisera Milana Karadžića i jednog od glavnih glumaca Milutina Mimu Karadžića.

U dokumentarnom filmu o Crnoj Gori takođe se promovišu prirodne ljepote NP Skadarsko jezero, Budve, Bokokotorskog zaliva, Herceg Novog i Cetinja.

Ekipa CCTV kanala 6 boravila je u Crnoj Gori na inicjativu Nacionalne turističke organizacije Crne Gore koja je realizovala  ovu studijsku posjetu uz podršku Filmskog centra Crne Gore i lokalnih turističkih organizacija Kotora, Bara, Ulcinja, Herceg Novog  i Cetinja.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
mojsilović
Gost
mojsilović

Ima li scene đe nam Kinezi vade šoder iz korita Tare pa trpaju šut sa gradnje u tu istu rupu.

Haris
Gost
Haris

我爱中国人。

BABAC
Gost
BABAC

I understood HARISE MOJ DOBRI HARISHA

Send this to a friend