Ekonomija

Kinezi žele da ulože u proizvodnju struje, turizam i puteve u Crnoj Gori

Investitori iz Kine zainteresovani su za ulaganje u proizvodnju električne energije, turizam, objekte putne infrastrukture, luke i drugo, te su najavili skoru posjetu Crnoj Gori tokom koje će konkretizovati interesovanja, saopšteno je danas iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva.

Prvi čovjek tog resora, Osman Nurković, i savjetnik premijera za strana ulaganja i investicije, Vladimir Beratović, borave u Kini na poziv organizatora devetog Međunarodnog foruma za investicije i građevinu, koji se već tradicionalno održava u kineskoj pokrajini Makao.

“Na ovom impozantnom skupu učestvuju predstavnici iz 65 država, premijeri, ministri, predstavnici finansijskih institucija, raznih privrednih sektora, među kojima su najbrojniji predstavnici građevinskih firmi, koje se posebno bave izgradnjom objekata infrastrukture”, navode u Ministarstvu.

Kako dodaju, Nurković i Beratović su se sastali sa više delegacija i predstavnika raznih preduzeća, koja su zainteresovana da investiraju i grade objekte infrastrukture u zemljama jugoistočne Evrope, između ostalih i u Crnoj Gori, za koju su pokazali posebno interesovanje.

“Resorni ministar i savjetnik premijera obavili su niz razgovara, a posebno su izdvojili razgovore obavljene sa predstavnicima više sektorskih udruženja iz kineske pokrajine Guan Don, koja je među najbogatijim i ekonomski najrazvijenijim regionima u Kini, a broji oko 120 miliona stanovnika i raspolaže sa ogromnim novcem za ulaganja u različite sektore”, ističu u Ministarstvu.

Predstavnici kineskih udruženja su Nurkovića i Beratovića informisali da neke od njihovih kompanija već investiraju kapital u projekte u Bosni i Hercegovini, vode intenzivne razgovore o investiranju u Srbiji, a interesovanje su pokazali i za ulaganja u Crnoj Gori.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Skeptik
Gost
Skeptik

Teško nama.

Mesar muckey
Gost
Mesar muckey

I ja bih, ne ulazu za nas nego za svoj profit…. stanite vise sa glupum objavama… neka uloze u piljoprivredu i stocarstvo, u mala i srednja preduzeca… pih, gadno mi je da pomislim kakva ste stoka!!!

Leopold
Gost
Leopold

Neka rade i kad završe sve redom zapcati put chine.

Send this to a friend