Ekonomija

Kinezima isplaćeno 406,7 miliona eura za autoput

ilustracija

Kompaniji China road and bridge corporation (CRBC) je od 2015, kada je počela gradnja auto-puta Bar-Boljare, do 21. juna ove godine ukupno isplaćeno 406.708.799,71 eura, saopšteno je Dnevnim novinama iz Ministarstva finansija.

Od tog iznosa, Kinezima je, kao glavnom izvođaču radova na prioritetnoj dionici Smokovac-Uvač-Mateševo, iz sredstava kineske Exim banke izdvojeno 345.702.732,98 eura.

Za isti period, CRBC je iz budžeta dobila 61.006.066,74 eura, kazali su iz Ministarstva, dodajući da se navedena sredstva odnose na troškove kredita.

CRBC je od početka godine do 21. juna po osnovu gradnje auto-puta ukupno prihodovala 59.185.883,02 eura.

Iz sredstava kineske Exim Banke isplaćeno je 50.308.253,80 eura, dok je iz budžetskih sredstava izdvojeno 8.877.629,22 eura”, navodi se u podacima Ministarstva.

Dinamika povlačenja sredstava iz budžeta, kako su objasnili, zavisi od realizacije aktivnosti koje se sprovode na terenu.

Na kraju godine će se utvrditi da li su ukupno povučena sredstva u skladu sa Zakonom o budžetu za ovu godinu”, istakli su u tom Vladinom resoru.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
ccc
Gost
ccc

ako je gorivo, struja, cigare, pdv, akcize i td otislo mnogo, od tih para (od naroda) gradi se auto put i mnogo toga. zasto bi se te putarine koristile za crnogorske drzavljanine ako su ga isti i isplatili.

Peraš
Gost
Peraš

Od cifara buči u glavi. Ima li iko živi ideju kako vratiti novac?

Jovan
Gost
Jovan

Poskupljenjem struje, goriva ili PDV-a jer su im tu sigurne pare. A i putarina ce biti 5 eura za putnicki automobil vjerovatno. Narod ce koji mjesec da galami ka i vazda i posle cuti i trpi.

Baranin
Gost
Baranin

Pa to znaci da je završeno 50% auto puta….sprdate li se vi sa ovim narodom,probili ste nekoliko tunela,izgradili nekoliko stubova i potrošili 400 miliona…alo ljudi šta je ovo?Kakvi su ovo podaci,za sta su potrošene tolike pare???

Kontraš
Gost
Kontraš

Nekoliko tunela? Nekoliko stubova? Ti druže ne mrziš vlast, ti mrziš Crnu Goru. Koliko su nas zadužili u Titovo vrijeme, da bi se Beograd izgradio, i postao “centar” Jugoslavije, pa i dalje vraćamo te dugove? Ne zaboravi, Crna Gora je bila najmanje razvijena, jer se najmanje ulagalo a isto smo ga plaćali. Ovako ćemo bar svoje plaćati, svidjelo se tebi… Više »

Baranin
Gost
Baranin

A tebi druže očigledno smeta sto je Beograd centar balkana i to je tvoj problem….Sto se tiče Titovih dugova plaćaju ih svi a da nije bilo Srbije nebi bilo Luke Bar ni pruge Beograd-Bar.Da nije bilo Srbije 79” kada je katastrofalni zemljotres još bi se u Crnoj Gori pod šatorima živjelo,prema tome sva priča ti je bezveze pa i ta… Više »

tetrebu
Gost
tetrebu

bice tu jos jedno 500m akumulacionih troskova ahahhaha

Nikšićanin
Gost
Nikšićanin

Uđi na Google Maps ili Google Earth, magarčino, pa ćeš vidjeti da ima malo više no par stubova i par tunela. Samo da napomenem, satelit je snimao prošlog ljeta.

Cojke
Gost
Cojke

Ostalo je da se izbuši još par cijevi za autoput od nekoliko desetina, za mostove su skoro svi stubovi podignuti ostalo da se još spoje u put, dobar dio je i spojen. Prokopana su brda, postavljeni nagibi i što sve ne. Neka ispucaju još jedno 20% budžeta na te grube radove, koliko je još i otprilike ostalo i onda piči… Više »

vozi misko
Gost
vozi misko

nekoliko stubova? vidje li ti druze sto se izgradilo sada ili ti trebaju naocari? evo moje da ti pozajmim.

Send this to a friend