Ekonomija

Klaster Crnogorski pršut ugostio kolege iz Hrvatske

Predstavnici Klastera “Hrvatski pršut”, na čelu sa direktorom Antom Madirom posjetili su Klaster “Crnogorski pršut”, saopšteno je iz ovog udruženja.

Delegaciju su, kako navode, činili renomirani proizvođači i predstavnici Udruge Dalmatinski pršut, Udruge Drniški pršut i Udruge Istarski pršut, kao i gradonačelnik opštine Tinjan, u kojoj se već tradicionalno svakog oktobra održava prestižni internacionalni sajam pršuta.

Radnu posjetu kolega iz Hrvatske predstavnici Klastera “Crnogorski pršut” iskoristili su za podsticanje i unapređenje međusobne saradnje, a posebno u dijelu definisanja načina pomoći u procesu sertifikacije Crnogorskog pršuta pri institucijama Evropske unije.

“Ovdje je potrebno naglasiti da Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja Crne Gore koordinira i vodi pomenuti proces. Osim toga, dobijeni su i konkretni inputi i savjeti u vezi sa organizovanjem prvog sajma pršuta u Crnoj Gori, što je jedna od aktivnosti koje Klaster sa Cetinja planira da realizuje u najskorije vrijeme”, stoji u saopštenju.

Prvog dana ove posjete, kako se dodaje, predstavnike opštine Tinjan primio je gradonačelnik Prijestonice Cetinje, Aleksandar Kašćelan.

Narednog dana su gosti iz Hrvatske su obišli dvije firme, članice klastera, i tu su se upoznali sa proizvodnim procesom, koji je u potpunosti usklađen sa najvišim međunarodnim standardima u ovoj oblasti.

Gosti iz Hrvatske, od kojih je većini ovo bila prva posjeta Crnoj Gori, imali su priliku i da obiđu kulturno-istorijske znamenitosti Cetinja.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Vojo
Gost
Vojo

Ovo je crnogorskaa prsuta koliko sam i ja Mongol

Ivan
Gost
Ivan

Otkad je prsuta promijenila pol?

KRALJ NIKOLA I
Gost
KRALJ NIKOLA I

“crnogorski” se pise malim slovom.. no dobro naucit cete.. niste vi jedini priuceni novinari!

Lanište
Gost
Lanište

Nije u pitanju pridjev (čiji je pršut?) već ime pršuta Crnogorski pršut , kralju !

Send this to a friend