Ekonomija

Knežević: Nije nam oduzeto upravljanje bolnicom Meljine

Predsjednik Atlas grupe Duško Knežević kazao je juče da im je vraćeno upravljanje u bolnici Meljine i da Atlas banka nije u problemima.

“Apelacioni sud je poništio odluku Privrednog suda o uvođenju stečaja, što znači da nam nisu oduzeta upravljačka prava i vraćamo se na upravljanje u bolnicu Meljine. Odluka Privrednog suda treba da bude za mjesec, a u međuvremenu ćemo završiti stečaj”,  kazao je Knežević Pobjedi nakon promocije platinastog masterkarda u hotelu “Hilton”.

<<<Kneževiću oduzeta upravljačka prava u Meljinama<<<

Sa državom smo, dodao je, na putu da nađemo zajedničko rješenje za Meljine.

“Bili bismo zadovoljni da istrpimo gubitak koji nije mali, a da Vlada preuzme bolnicu i upravljanje ili da se uradi neka kompenzacija dijelom imovine. To su modeli koji su na stolu i koji još nijesu zvanični”,  objasnio je Knežević.

Vijeće Apelacionog suda prije dva dana je ukinulo odluku o stečaju u kompaniji Meljine kompleks i vratilo predmet na ponovno odlučivanje Privrednom sudu, koji je, kako su mediji objavili, oduzeo upravljačka prava vlasniku zbog opasnosti od otuđenja imovine i uništavanja dokumentacije i ovlašćenja organa firme prenio na privremenog stečajnog upravnika Sašu Zejaka.

Stečaj je uveden početkom avgusta po zahtjevu direktorice bolnice Olivere Mihajlović-Elez zbog duga od 19.040 eura. Knežević je juče našoj redakciji kazao da Atlas banka ima visoku likvidnost.

“Klijenti banke nemaju razloga da strahuju. Jedino stečenu aktivu treba da rasporedimo, jer nam je Centralna banka dala rok”,  objasnio je Knežević.

Arapska kompanija Kaspia properti krajem avgusta je naplatila od Atlas banke 12,5 miliona po osnovu pravosnažne presude. Od tada se u javnosti govori da je banka u problemima.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Končita Nukolić
Gost
Končita Nukolić

Moj dobri šef iz Mojanovića. Propao je i fizički i finansijski. Žao mi ga je jer je dobra duša

Nikšićanin
Gost
Nikšićanin

Dule neće ti proći ovo muljanje kao sve što ste radili.

skejsis
Gost
skejsis

Lep decko, lepo se nosi…

Dukljanin
Gost
Dukljanin

Uzas..

Marko
Gost
Marko

Sram da ga bude. Sistemski je godinama uništavao bolnicu, nije za nju kupljen ni jedan medicinski aparat, doktori su se razbježali na sve strane, a sve što ima tamo je dobijeno kada su to kupili za male pare. Ja od sramote ne bih smio progovoriti. Atlas banku sam odavno napustio jer kakav je vlasnik takva je i banka. Tuga mi… Više »

Barsko brzinski
Gost
Barsko brzinski

Kakav je ovo tuljan prevarantski

igorm
Gost
igorm

Bruka od banke

vele
Gost
vele

nema više baba da se gađu

Igor
Gost
Igor

Bruka od ovskvih kvazi biznismena sto nas u crno zavise. Oduzimati nego sto.

Sule i Bule
Gost
Sule i Bule

Kako sam sebi da oduzmes upravljanje.

-Muljavi-
Gost
-Muljavi-

Lijep je ko lutka.

Send this to a friend