Ekonomija

Knežević tvrdi: Đukanović preko fiktivne transakcije na berzi zaradio milion i po

Duško Knežević

Nakon što je firma Capital Invest demantovala da je dobila kredit zahvaljujući predsjedniku Atlas Grupe Dušku Kneževiću, oglasio se Knežević koji je ovog puta tvrdi da je predsjednik Milo Đukanović preko fiktivne transakcije na berzi zaradio milion i po eura.

<<<Capital Invest: Nijesmo dobili kredit zahvaljujući novcu Duška Kneževića<<<

“Moja kompanija je bila garant sa keš kolateralom, o čemu posjedujem dokumentaciju. Kredit je naplaćen od prodaje akcija Prve banke koje je Đukanović kupio odmah poslije podizanja kredita. Preko noći je zaradio mnogo veće pare na osnovu fingirane pravne radnje. Ja sam, sa zaduženjem da to tehnčki sprovedem preko berze, bio član grupe čiji je zadatak bio da se omogući Đukanoviću da, putem navodne berzanske transakcije, zaradi milion i po eura”, tvrdi Knežević.

Kako je istakao u saopštenju dostavljenom medijima, tačno je da su Đukanoviću dva prijatelja pomogla oko obezbjeđivanja sredstava koje je Knežević položio na ime keš garancije za uzeti kredit.

“Riječ je o njegovim pravim prijateljima iz posla tranzita cigara. Neka on saopšti njihova imena i proda ih, kao mnoge do sada. Samo ne znam kako bi ovi ljudi mogli da prođu sa svojom vrstom biznisa kod inostrane banke, da se prikažu kao kredibilni klijenti i da prođu provjeru (international compliance). Ja sam se očito “sam ponudio” da odradim compliance, pronađem stranu banku koja će ga kreditirati, formalno mu založim bratove akcije i omogućim mu da zaradi milion ipo na fiktivnoj transkaciji na berzi”, navodi on.

Knežević poručuje da bi Đukanoviću bilo bolje da shvati u kojoj se situaciji nalazi, nego da mu, kako dodaje, šalje policiju na A1 TV, pokušavajući da zatvori sve njegove biznise.

“To je uradio sa bolnicom Meljine preko stečajne mafije na čelu sa Blažom Jovanićem, skinuo mi je iz Atlas banke 15 miliona nepostojeće garancije sa azerbejdžanskim ministrom Hajdarevim za firmu Kaspia, koju britanski mediji pominju da je umiješana u ubistvo novinarke na Malti. Preko Specijalnog tužilaštva drži mi u blokadi 80 miliona u dvije banke i pokušava preko stečajnih postupaka i lokalnih firmi da sve prebaci na Prvu banku”, dodaje on.

Knežević poziva Đukanovića da sam progovori o privatizaciji Telekoma i njegovoj ulozi, privatizaciji EPCG sa A2A i njegovoj ulozi, privatizaciji bolnice Meljine, te da kaže ko su mu bili partneri i ko je postavio menadžment u bolnici.

“Ako neće on, ja ću morati. Za sve posjedujem dokumentaciju, a za dio tih afera i originalne video snimke. Uzgred, neka kaže ko je vlasnik parcele u Budvi, na Jadranskom sajmu, koju koristi kompanija Safiro beach resort. Umjesto što mene optužuje za lažno pranje para, bilo bi bolje da se pozabavi pranjem para u Prvoj banci i bankaraskim cunamijem koji je počeo povlačenjem depozita iz banaka. Polako ostaje sam, prijatelji ga napuštaju i šalju mi informacije o njemu, njegovim poslovima, reketiranju stranih investitora i donžuanskom životu. Među njima su i neki njegovi bivši tjelohranitelji. Možda je mislio da će u televiziji naći neke snimke koje bi mogli da zaplijene. Snimci su na sigurnom, u inostranstvu. Ako se nešto meni desi, ima ko će ih plasirati”, ističe on.

Đukanoviću dalje poručuje da je makedonski scenario dobro poznat.

“Predložio bih mu, dok je na vakat, da krene stopama svog prijatelja Gruevskog, kojem je omogućio da pobjegne preko Crne Gore. Đukanović je u pravu – ja mu ne mogu biti prijatelj. To prijateljstvo koje on gaji na dvoru se ogleda u tome da mu “pravi prijatelji” podmeću žene i kćerke da bi dobili neku od funkcija ili neki od poslova. Ja na takav “moral” ne pristajem. Ja svoju familiju držim hiljadama milja daleko od dvora”, kaže se u saopštenju predsjednika Atlas grupe.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Kurta i Murta
Gost
Kurta i Murta

Prljavština isplivava. Bez ovakvih insajdera, to nije moguće. Ali, ništa se neće dogoditi dok je DPS na vlasti. A kada ode sa vlasti, nastaće pljačka neviđenih razmjera, od strane tadašnje vlasti (sadašnje opozicije), jer znaju da za ekstremno bogaćenje imaju samo nekoliko godina, dok i njih ne smjenimo, a ne 30 godina, kao DPS-ovci.

Stedisa
Gost
Stedisa

Moze li da mi se javi koje ce akcije sjutra skociti na betzi…

Mijo izbacivač
Gost
Mijo izbacivač

Jesu li drugovi s klošarke?

Smjesak
Gost
Smjesak

Dule,jel ti to uzuvas da ga polako unistavas? Nemoj polako zbog nas nego ubrzaj to Malo, molim te😄

LSCG
Gost
LSCG

Spavas li mirno Banice 😂😂😂

Prč
Gost
Prč

A dje je film koji si obecao jos za juce

Tomos
Gost
Tomos

I ova zadnja rečenica da Nilovi prijatelji podmeću ćerke… Je ne samo reakcija na ovo što je morao priznati da je slagao da mu je on pozajmio pare. Već je to dokaz da sigurno, ali sigurno da nema ništa, ni jedan inkriminujući protiv njega, sem kafanski priča. Jer da ima objavio bi ga i ne bi se spištao na to… Više »

Dragan MNE
Gost
Dragan MNE

Toki,besplatan marketinski savjet-reci sefovima da im ne ide ovakvo skretanje paznje. Gube vrijeme,novac i opcije zatvaranja,skretanja i razvodnjavanja ovog desavanja. Opcije efikasnog djelovanja su apsolutno cutanje svih aktera-ljudi,kompanija institucija, i otvaranje novih tema-nemojte drzava,crkva,nacija,to ne prolazi…. Mogla bi neka ozbiljna i obimna akcija na dilere,zelenase,kriminalce,one klosarske sto niko ne podnosi,ogromnog obima,da niko od njih ne ostane doma,da se stimulisu ljudi… Više »

Tomos
Gost
Tomos

Koje skretanje pažnje, Knežević napada a da neodgovore bilo bi prepali se a kada odgovore kao skreću pažnju. A to za dilere, kamataše to je druga tema i problem svakog društva, posebno zapadnog od koga smo to i uvezli…

Tomos
Gost
Tomos

Sada kada je rečeno da imaju papire da pare za koje je rekao Knežević da su njegove da nisu, i sada priznaje i Knežević da nisu njegove pare, aii poziva Đukanovića da on kaže ko mu je pozajmio haha. Dokazao je prvo da nisu tvoje i sada si sam to priznao. Dokaži nešto Kneževiću, pusti se kafanski priča…i sitnih šićarenja… Više »

TEMSI
Gost
TEMSI

On lijepo kaže da je uložio pare kao garanciju za kredit. A dva prijatelja su garantovali Milu, da će oni pomoći za eventualno vraćanje garancije Kneževiću, ako on ne bude mogao da otplati kredit.

Tomos
Gost
Tomos

Ne on kaže da je on garantovao sa 1,5mil a onda evo dokaz da su taj iznos donijeli dva Milova prijatelja u Banci prije te garancije da bi dobio garanciju od Kneževića. Ali je računao da to nema napismeno i da samo on čuva dokumentaciju. I eto je to i sam priznao, “istina” mu je trajala, po dana do objavljivanje… Više »

Sveto
Gost
Sveto

Liče, da nije bilo Duška i njegove banke, džaba dva švercera cigarama, to u demokratskim zemljama ne prihvataju i ne peru im pare. Znači, da ne bješe Dula, ništa od miliona. Ali što tvoj Milo ne reče istinu kad saopšti da je na lijepe oči dobio kredit i izvrijeđa Dritana tada? Ko su dva krimosa koji imaju milione i šta… Više »

Tomos
Gost
Tomos

Suština je da Milo nije pozajmio pare od Kneževića, već od od dva druga za koje Knežević kaže da su kriminalci isti onaj Knežević koji je juče rekao da je on pozajmio i garantovao za Milov kredit, pa danas priznaje da nije. Taj Knežević kaže da su kriminalci, i ne daje imena već treba da mu vjerujem na riječ, a… Više »

Mrgud
Gost
Mrgud

Ako je samo dio ovog istina obojica u Spuž. Jedan drugom svjedok optužbe.

sheri
Gost
sheri

pusti to, no dje je Dusko od Radoje Zugic? Je li zaposlio i onu drugu scer u cb ili samo jedna vedri i oblaci?

Send this to a friend