Ekonomija Burno u TO Budva, Direktorica MAJA Liješević pita

Ko je neovlašćeno zamijenio brave, u večernjim satima upao u TO Budva i iznio dokumentaciju

Rad Turističke organizacije opštine Budva blokiran je od 11.novembra kada je predsjednik Opštine Marko Bato Carević sa saradnicima ušao u prostorije TO Budva i pokušao da me kao direktoricu natjera da pod prinudom pečatiram dokumentaciju sa nelegitimne Skupštine TO Budva i nelegitimne sjednice Izvršnog odbora TO Budva, kazala je direktorica Maja Liješević.

Maja Liješević
Maja Liješević

“Budući da se u svom radu vodim isključivo Zakonom i Statutom Organizacije kojom rukovodim, kao i u ovom slučaju nalazima nadležnog ministarstva u kojima se navodi da tzv. sjednica Skupštine TOB- a “nije sazvana ni održana u skladu sa Zakonom”, odbila sam da učestvujem u nelegitimnim radnjama, te istog dana podnijela krivičnu prijavu protiv lica koja su na protivpravan način od tog dana praktično okupirali prostorije TO Budva”, ističe Maja Liješević.

Pored toga, dodaje, istog dana je obaviještena od strane zaštitarske firme koja vrši zaštitu prostorija TO Budva u TQ Plazi da se u popodnevnim časovima nakon završetka radnog vremena, u prostorijama nalazi više osoba, kada i dolazi do nasilnog mijenjana brava na vratima, što je takođe prijavljeno Centru bezbjednosti Budva.

“Događaji su kulminirali u noći 12.11.2021. godine, kada je zaštitarska služba evidentirala alarm u prostorijama TOB i kada su na kamerama evidentirana tri lica koja su, pod okriljem noći, ušla u prostorije TOB te, kako to proizilazi iz pisanog izvještaja zaštitarske službe, iz prostorija iznijela određenu dokumentaciju. Predmetnom prilikom nisu obijene brave na vratima TOB već su ova lica imala ključeve što je, pretpostavljam, u vezi sa ranije prijavljenim događajima koji se tiču neovlašćene zamjene brava na prostorijama TOB”, navodi Liješević.

A onda ističe.

“Međutim, iz navedenog proizilazi sumnja da se radi o kriminalnim aktivnostima iz razloga što je dokumentacija otuđena pod okriljem noći, bez svijetla u prostorijama, već  su lica koristila lampe na svojim mobilnim telefonima! Očigledno je da su ova lica znala da je to što rade nedozovljeno čim su to radili pod okriljem noći i nisu uključivali svijetlo. Takođe, prema izvještaju sa nadzornih kamera ova lica su se zadržala u prostorijama TOB ukupno oko 10 minuta, što znači da su ove radnje sprovedene u žurbi”, navodi Liješević.

Prema informacijama koje je dobila, tvrdi da postoji sumnja da su u pitanju  Nikola Jovanović (šef kabineta predsjednika Opštine), N.M. (na nezakonitoj sjednici Skupštine TOB izabran za predsjednika Izvršnog odbora TOB) i Dragan Božović (načelnik Službe zaštite i spašavanja Budva).

“Ukoliko se zaista radi o ovim licima, nijedno od njih nema pravni osnov da boravi u prostorijama TOB van radnog vremena, a posebno ne da oduzima određenu dokumentaciju”, ističe Liješević.

I o ovom događaju takođe su obavješteni Centar bezbjednosti Budva i Osnovno državno tužilaštvo u Kotoru, od kojih je zahtijevala da se nesporno utvrdi identitet lica i ustanovi šta su i po čijem nalogu iznijeli iz prostorija TOB-a, dok je zaštitarska firma na osnovu naloga tužioca izuzela i predala CB-u Budva snimak ovog incidenta.

“Pored fizičkih upada u firmu, Služba računovodstva evidentirala je i hakerske upade u finansijsku dokumentaciju TOB-a i podnijela krivičnu prijavu CB-u Budva protiv NN lica”, navodi Liješević.

U cilju rješavanja situacije 15.novembra održan je i sastanak predstavnika Opštine Budva i TO Budva sa ministrom ekonomskog razvoja i njegovim saradnicima, na kom je ministar ponovio stav ministarstva da su sjednice nelegitimne i predložio način za prevazilaženje krize, međutim, predsjednik Opštine Budva odbio je predlog.

“Dogovor nije postignut i nastavljena je samovolja. Prethodno iz razloga što se pored svih navedenih događaja više neovlašćenih lica svakodnevno nalazi u prostorijama Turističke organizacije, gdje ja kao ovlašćeno lice i zaposleni u organizaciji svakodnevno doživljavamo neprijatnosti i nismo u mogućnosti da obavljamo svoje radne zadatke”, navodi Liješević.

Ona se zatim zapitala.

“Da li se neovlašćenom zamjenom brava, upadima u večernjim satima i iznošenjem dokumentacije, upadima u finansijski sistem i konstantnim onemogućavanjem rada “ čuva” javna imovina ili su u pitanju nezakonite radnje sa krivičnim elementima koje predstavljaju opasnu pojavu koja urušava  sistem i uređenje društva, a za njihove učesnike i nalogodavce predviđene adekvatne sankcije?”, pitala je Liješević.

S.Đ.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bot32
Gost
Bot32

Sramota kako nesposobni uhljebi grčevito drže fotelju, ni pajserom se ne mogu odvojiti od nepripadajućih privilegija, i kakva je to vlast kada na lopovski načine oće da sprovodi zakon.tužno, jadno i žalosno đe mi živimo i kakvi nam rukovode.

Mila
Gost
Mila

Zna se ko je i da nisu rekli ! To je lokalni rušitelj privatne imovine i uzurpator svega što se njemu ne sviđa ! On je zastidje za Budvu i Cenu Goru !

Montenegrin Kuč
Gost
Montenegrin Kuč

Palmu dovesti iz Srbije da zamijeni Carevića

Bokelj i.
Gost
Bokelj i.

e moj Bato završit ćeš grđe no Sveto,a i zaslužio si jer Sveto je ipak intiligencija koja je pod ko zna kojim pritiscima i prevarama pošo na stranu protiv Crne Gore,a ti svojim polupismenim obrazovanjem i popom koji ti je isprao mozak.

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Kako radiš, tako i dočekaš ! Tako ćete svi jednako proći !

Pajo
Gost
Pajo

Sadila si tikve sa Batom, sad ispaštaj!

Demosten
Gost
Demosten

Onaj ko ima ključeve, mora da je Vučić

nik53
Gost
nik53

Ma nije Vučić no njegovi sličnomišljenici .

Vule
Gost
Vule

Kako ste radili dobro ste docekali.

Laure
Gost
Laure

Sto se hakerskog napada tice, strucnjaci DF-a jedino mogu da probaju da ukljuce i iskljuce kompjuter. U tekstu vidimo – neuspjesno. 😂😂😂

Valentina B
Gost
Valentina B

Pokarabasili se primitivci.

Putalj
Gost
Putalj

To ste glasali.. nema kukanja sad

Role je king
Gost
Role je king

Ocete koaliciju sa fasistima,izvolite gospodo.

Techno Pop
Gost
Techno Pop

Em Car, em intelektualac. Šta se žale sad ovi podanici?

Pajo
Gost
Pajo

E šta rade demoNkrate i Bato šofer 😂😂😂

Terra nova
Gost
Terra nova

Ugroženi Srbi !!!

Send this to a friend