Ekonomija

Ko ne reaguje na opomenu, dobija nalog za isključenje

Podgorički Vodovod

U okviru akcije isključenja neredovnih platiša, preduzeće Vodovod i kanalizacija je u junu izdalo 1.217 naloga za isključenje sa vodovodne mreže, od čega 251 za pravna lica, 752 za domaćinstva (kuće i stanovi) na teritoriji glavnog grada, dokje 214 izdato u GO Tuzi i Golubovci.

Akcija koja se sprovodi kontinuirano, kako nam je kazala portparol preduzeća Nataša Novaković, radi poboljšanja naplate, u toku minulog mjeseca je intenzivirana.

Ona je pojasnila da Vodovod prema svim pravnim licima koja imaju tri, kao i fizičkim licima koji imaju više uzastopno neizmirenih računa za vodu, preduzima mjere prinudne naplate i to privremenim uskraćivanjem isporuke vode ili podnošenjem prijedloga za izvršenje.

“Akcija isključenja dužnika sprovodi se kako u gradu i gradskim opštinama, tako i u prigradskim i seoskim područjima. Naš princip je da dužnike prvo upozorimo slanjem opomena. Svima koji se i nakon isteka roka navedenog u opomeni ne jave nadležnoj službi Vodovoda, slijedi isključenje sa mreže ili utuženje”, precizirala je Novaković.

Ona ipak napominje da se najjači efekat naplate postiže sistemom opomena, koje se uručuju neposredno prije procesa sprovođenja isključenja ili izvršenja.

“Nakon dobijanja opomene, određeni broj građana se javio našoj službi i uplatom, ili sklapanjem ugovora o izmirenju duga za utrošenu vodu, obustavio dalji proces. Mi moramo naći način da sve vidove neodgovornog ponašanja suzbijemo, jer će u suprotnom doći do poremećaja u snabdijevanju”, kazala je ona.

Podsjeća da svi korisnici koji imaju dug za utrošenu vodu mogu iskoristiti pravo potpisivanja reprograma i plaćajući dug u više mjesečnih rata izbjeći isključenja.

Za sve one koji nijesu u prilici da to učine u toku radnog vremena, u upravnoj zgradi preduzeća Vodovod i kanalizacija služba prodaje je počela smjenski rad, pa će u naredna tri mjeseca šalterska naplata, kao i rad referenata za naplatu biti organizovan svakog radnog dana od 14 do 21 sat, kao i subotom od osam do 13 časova kazala je Novaković.

Na jučerašnji dan, Vodovod po osnovu utrošene vode potražuje 7.868.539 eura, od čega fizička lica duguju 5.672.774, a pravna 2.195.529 eura.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Gost
Gost
Gost

Ko ima pravo da ostavi nekoga bez vode.
Ima za dva dana da se u smrdimo da se ne može disati.

Mrgud
Gost
Mrgud

Jeli ti to Medojeviću sa cvojom ekipom opet savjetuješ građane. Prošli su dobro posle vaših savjeta.

Savjet
Gost
Savjet

Vodovod namjerno ne pokrece izvrsni postupak da bi naplatio i iznos zastarjelog potrazivanja na koji nemaju pravo. Iskljucenja su potpuno nezakonita jer se ne ide procedurom izvrsnog postupka. Ono sto mozete uraditi (i to kumulativno) je sledece : 1) podnijeti krivicnu prijavu protiv radnika Vodovoda zbog krivicnog djela ostecenja tudje stvari ; 2) uputiti predlog sudu za odredjivanje privremene mjere… Više »

halo
Gost
halo

Tako je, treba placati racun, ali ne i zastarjeli dug, koji ne smiju da naplate. Informisite narod malo detaljnije!

Send this to a friend