Ekonomija

Ko od nezaposlenih ima pravo na jednokratnu pomoć

Pravo na jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 100 eura preko Zavoda za zapošljavanje neće moći da ostvare nezaposleni koji su korisnici novčane naknade, lične invalidnine, kao ni nosioci prava na materijalno obezbjeđenje. Osim njih, za određen broj nezaposlenih, koji primaju novčane nadoknade, predviđene su samo dopune do iznosa od 100 eura.

“Pravo na jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 100 eura nemaju nezaposlena lica koja su u navedenom periodu bila: korisnici novčane naknade, nosioci prava na materijalno obezbjeđenje ili korisnici lične invalidnine. Pravo na dopunu do iznosa od 100 eura imaju nezaposlena lica koja su pravo na novčanu naknadu u visini ispod 100 eura (bez doprinosa) ostvarivala i koristila 31. decembra 2020. godine, zaključno sa 28. januarom 2021. godine”, objašnjavaju u ZZCG.

Pravo na jednokratnu pomoć u iznosu od 100 eura imaju nezaposlena lica koja su do 31. decembra 2020. godine koristila pravo na novčanu naknadu, a kojima je to pravo prestalo u periodu do 28. januara 2021. godine, a koja se i dalje nalaze na evidenciji Zavoda.

Nezaposlena lica koja su do 31. decembra 2020. godine koristila pravo na novčanu naknadu, a kojima je to pravo prestalo u periodu do 28. januara 2021. godine, i koja se ne nalaze na evidenciji Zavoda na dan 28. januar 2021. godine, nemaju pravo ni na jednokratnu pomoć u iznosu od 100 eura niti na dopunu iznosa koji redovno primaju do iznosa od 100 eura.

“U toku su intenzivne aktivnosti na obradi podataka kako bi se u što kraćem roku isplatila jednokratna novčana pomoć nezaposlenim licima predviđena novim paketom podrške privredi i građanima. O datumu i načinu isplate jednokratne novčane pomoći nezaposlena lica biće blagovremeno obaviještena”, navode u ZZCG.

Pomoć u okviru mjera, iz novog paketa podrške privredi i građanima za I kvartal 2021. godine, obezbijedila je Vlada Crne Gore sa ciljem olakšanja života građana u vrijeme pandemije korona virusa.

S.Đ.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ana
Gost
Ana

Znaci ni mi bez posla nemamo pravo na jednokratnu pomoc od biroa,nova vlada nas sredi.

Tiii
Gost
Tiii

Imaju li pravo roditelji koji dobijaju dodatak za dijete ?

Slavica
Gost
Slavica

Uzas , uzas, uzas….. 100e
Zalosti….pa neka moze sa 100e da se zivi dugo i dugo

Marko BDdelmore
Gost
Marko BDdelmore

Sramno,ali to smo glasali narode.Jadna vlada treba da pada

Slava
Gost
Slava

Sacuvaj me boze a sta ce ovi sto nemaju nista ni sa zavoda ni posla ni para,da se pu..

Istina
Gost
Istina

11 mjeseci traje kriza a vi nam pomazete sa 100e.Ima li tu i 10e mjesecno u prosjeku?Kolike su plate vama u Vladi?Sram vas bilo.

S——-
Gost
S——-

,Javljam se na zavod od 2015 godine, do skoro sam se javljala mjesecno, sad godisnje, i kazu da nemam pravo na 100e. Zasto?

El chapo
Gost
El chapo

Znaci da svi koji su počeli stručno osposobljavanje nemaju pravo na ovu pomoć!

Send this to a friend