Ekonomija

Koalicija za održivi razvoj: Jedina moralna i etička stvar koju Mitrović može da uradi je da podnese ostavku

Iz Koalicije za održivi razvoj (KOR) kazali su da je posljednje saopštenje Ministarstva ekologije samo još jedan razlog zbog kojih resorni ministar Ratko Mitrović  treba da bude smijenjen, jer je očigledno da neće uraditi ono što bi svako drži do moralnih načela i etike uradio – podnijeti ostavku.

<<<Ministarstvo brani Mitrovića: Ako je najveći problem nečija kuća na selu živimo u srećnoj zemlji<<<

“Osim što je još jedan razlog za smjenu, saopštenje je i pokazatelj da će i ovaj ministar pribjegavati onoj staroj “držite lopova”, pokušavajući da na taj način sakrije sva svoja i nepočinstva svoje porodice, prijatelja i kumova”, navode iz KOR-a.

Napad na medije i nevladine organizacije dokaz je njegove nemoći i nesposobnosti i, kako kažu, kukavičluka, jer ga ministar “nije moj sin” nije ni potpisao.

“Osim toga, iz teksta saopštenja da se naslutiti da ga je pisao neko iz kabineta bivšeg premijera. Onaj ko izdaje naloge da se šalju ovakva saopštenja nije ministar nijednog člana ni aktiviste Koalicije za održivi razvoj i zato tražimo njegovu smjenu. Dok je Mitrović potpisivao elaborate za izgradnju malih hidroelektrana, velikih ubica naših rijeka i godinama nelegalno zidao, aktivisti KOR-a napravili su atmosferu u kojoj su suštinske važne stvari došle u prvi plan. Bili smo svuda prisutni i na našim inicijativama je ova Vlada dobila makar dio povjerenja građana, a sad vidimo kako nam se svima vraća”, ističu iz KOR-a.

Kada su u pitanju opaske upućene na račun nevladinih organizacija, pozvali su Mitrovića da sve dokaze priloži nadležnim organima.

“Porazno je sa ovakvim ljudima komunicirati. Što se tiče opaske za NVO, tražimo da ministar kaže šta zna o nezakonitom poslovanju bilo koje NVO, jer je upravo načinio krivično djelo ukoliko ima dokaze, a nije ih predao nadležnim organima, pa eto prilike da ga procesuria onaj ko treba”, sugerišu iz KOR-a.

Ističu da njihovi rezultati najbolje predstavljaju njihov rad, te da Mitrović nema niti jedan rezultat kojim bi se mogao pohvaliti.

“Za koga radimo i čije interese branimo najbolje govore naš rad i rezultati, dok se ministar za ovaj period ne može niti jednim rezultatom pohvaliti, osim svojim starim uspjesima u projektovanju mHE”, zaključuju iz KOR-a.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Jovo Z
Gost
Jovo Z

Nije to, naravno, glavni problem Crne Gore. Mnogi su takvoj situaciji. Ali nijesu svi ono apostoli i premijeri.

Send this to a friend