Ekonomija

Komunalne djelatnosti Plava i Đakovice dobile grant od 266 hiljada eura

U Prištini je održana svečana ceremonija povodom potpisivanja ugovora o dodjeli granta, u okviru prvog poziva Programa prekogranične saradnje Crna Gora-Kosovo 2014-2020. godine, za čiju je realizaciju je opredijeljeno 2,02 miliona eura.

Komunalne djelatnosti Plav, u partnerstvu sa Komunalnim preduzećem iz Đakovice, apliciralo je za grant sa projektom „Prekogranicne zajedničke inicijative za bolje upravljanje otpadom“, vrijednost dobijenih sredstava iznosi 266,012 eura od čega 60 odsto pripada Plavu, dok 40 odsto Đakovici.

Direktor preduzeća iz Plava, Alen Pejčinović je istakao da su uvjereni da će ovaj projekat doprinijeti boljem upravljanju komunalnim otpadom, te da u narednom periodu planiraju pripremu projekata koji imaju za cilj nabavku nove opreme kako bi u konačnom, bili u stanju da unaprijede nivo usluga koje pružaju stanovništvu Opštine Plav.

Ceremoniji u Prištini prisustvovao je predsjednik Opštine Mirsad Bajraktarević kao i zaposleni u Komunalnom, tehnički direktor Skender Balić i savjetnik Bujar Hasanđekaj.

U okviru prvog poziva Programa prekogranične saradnje Crna Gora-Kosovo podnijete su prijave za preko 70 projekata od čega je sedam dobilo sredsttva. Program ima za cilj poboljšanje standarda i kvaliteta života ljudi u programskom području, kroz ekološki održiv i socijalno inkluzivni ekonomski razvoj regiona, uz poštovanje zajednicke kulturne i prirodne baštine. Program se finansira iz Instrumenta pretpristupne podrske Evropske unije IPA II 2014-2020.

B.M.

Send this to a friend