Ekonomija

Konatar pita Krivokapića: Da li ćete podržati referendum o eksploataciji nafte

Miloš Konatar

Potpredsjednik Građanskog pokreta URA i šef poslaničkog kluba “Crno na bijelo” Miloš Konatar postaviće predsjedniku Vlade Zdravku Krivokapiću, na premijerskom satu, pitanje u vezi sa podrškom referendumu o eksploataciji nafte i gasa, saopštili su danas iz URE.

U obrazloženju pitanja Konatar navodi da je da je Crna Gora u Ustavu definisana kao ekološka država i da projekat eksploatacije nafte i gasa može strateški odrediti budućnost Crne Gore, ali takođe i dovesti u pitanje suštinu i uopšte mogućnost da Crnu Goru izgradimo kao ekološku državu baziranu na principima zelene ekonomije, održivog razvoja i zaštite životne sredine.

Građanski pokret URA, navodi Konatar, kao članica Evropskih zelenih je protiv eksploatacije nafte i gasa.

“Podrazumijeva se da ne možemo podržati nijedan projekat koji će ugroziti prirodu i životnu sredinu ili koji je u najmanju ruku visoko rizičan po ekološku Crnu Goru. A Crnu Goru upravo moramo graditi kao ekološku, zasnovanu na zelenoj, domaćinskoj i odgovornoj ekonomiji, a ne samo ekonomiji bez profita bez obzira na posljedice po ljude i prirodu”, ističu u URI.

U obrazloženju pitanja Konatar navodi da je Crna Gora podijeljena i po ovom pitanju i pozvao je Vladu da podrži održavanje refererenduma o eksploataciji nafte i gasa kako bi građani dali konačnu riječ.

“Referendum je prilika da se otvori široki društveni dijalog i da svi mi koji smo „za“ ili „protiv“ ukrstimo argumente i na sto stavimo sve informacije o ovom važnom pitanju. Kako kažu građani – neka tako bude”, zaključuje Konatar u obrazloženju pitanja.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Učitelj
Gost
Učitelj

Što je vama ljudi ?
Nafta brate ,nafta…biće sve ekološki !

Tivat
Gost
Tivat

Evo ja da to odgovorim… Prvo če vjerovatno da vidi ima li uopšte nafte, onda procijena kolko je ima ako je bude… Pa bi se te onda sa tim izašlo pred javnost

Mugambe
Gost
Mugambe

Oli ti glasat?

Bnjj
Gost
Bnjj

I Emirati imaju naftu i tamo ima milioni turista.

Dritan Urin
Gost
Dritan Urin

Izlaznost na referendumu 4% .

marius
Gost
marius

Vi to ocete da sprijecit , da se obogatimo, je li URAsi ?

Send this to a friend