Ekonomija

Konjević maše papirima, Simović ga zove da u parlamentu pričaju o MA

Potpredsjednik Vlade Milutin Simović optužio je Socijaldemokratsku partiju SDP da zbog prostog političkog interesa želi da napravi štetu nacionalnoj kompaniji i budžetu Crne Gore.

Potpredsjednik SDP-a Raško Konjević pozvao Specijalno državno tužilaštvo da ispita ugovore kojima se profit Aerodroma Crne Gore u iznosu od 2,3 miliona eura daje kao garancija Montenegro Airlinesu MA za kredit kod Hipotekarne banke.

<<<Konjević: SDT da ispita kako je profit Aerodroma dat kao garancija MA<<<

Na to je premijer Duško Marković kazao da će Vlada podržavati MA i poručio da oni koji su najviše novca iznijeli iz ove kompanije danas je i najviše kritikuju.

<<<Marković: MA kritikuju oni koji su iz njega iznijeli najviše novca<<<

Sličnu poruku danas je imao i njegov zamjenik Milutin Simović.

“Zbog prostog političkog interesa želi se napraviti šteta nacionalnoj kompaniji i CG, budžetu CG. Na svaku poruku i poziv na dijalog sa druge strane dobijamo pojedinačnu konferenciju za štampu. Ja to samo mogu nazvati kao bježanje od dijaloga. I ovog puta pozivam Konjevića i sve ostale da dođemo i razgovaramo u parlamentu, gdje možemo otvoriti sve teme uključujući i ovu”, poručio je Simović.

Podsjeća da je pet članova SDP-a bilo u organima upravljanjima MA i Aerodroma CG.

“Ostavljam gospodina Konjevića subotnjim konferencijama za štampu, gdje čita papire koje je dobio kako samo on zna. Ostavljam ga da maše papirima koji imaju svoj stepen zaštite. Ali ga molim da ne čine štetu pojedinačno kompanijama”, poručio je Simović.

A Konjević je još jednom pozvao Vladu da javnosti da kaže do kada će milione eura od građana davati za finansiranje poslovanja MA koji grca u dugovima i posluje sa gubicima.

<<<Konjević Markoviću: Bolje da ste 4,5 miliona uložili u vrtiće, škole, KC…<<<

“Novom “tajnom“ odlukom Vlada kompaniji MA, kojoj je prije 3 mjeseca “pozajmila“ 2,2 miliona eura, sada novčanim depozitom garantuje kratkoročni kredit od 2,3 miliona eura za njenu likvidnost bez šanse da taj kredit bude vraćen od strane kompanije. Lako je pokazivati posvećenost i patriotizam prema kompaniji koja duguje preko 40 miliona eura, kada donosite odluke da građani Cetinja, Podgorice, Bijelog Polja, Berana, Plava, Rožaja, i drugih gradova plaćaju samo u tri mjeseca 4,5 miliona za njeno poslovanje. A građanima istovremeno Vlada povećava takse i poreze”, kazao je Konjević na današnjoj konferenciji za medije.

Kako je istakao, za 4,5 miliona koliko je Vlada dala MA moglo se izgraditi nekoliko škola ili vrtića, ili kupiti oprema za zdravstvo ili policiju.

“Valjda je bolje kupiti za taj novac savremenu opremu u KBC da se poboljšaju uslovi za rad ljekarima nego prosipati ih u kompaniju koja duguje desetine miliona eura i posluje sa milionskim gubicima”, kazao je Konjević.

S.Đ.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Durmitor
Gost
Durmitor

Ko gód pita dje su pare je izgleda neprijatelj?treba svi da cutimo po Milutinovom.

Lovcen
Gost
Lovcen

A ko za ozbiljno uzima ovog mediokriteta iz Pavinog polja Konjevica!

Mrgud
Gost
Mrgud

Niste vi za dijalog.Da je pravna drzava odavno bi trunuli u zatvoru.Koliko hotela bi napravili sipajuci u vrece bez dna.

Stari
Gost
Stari

Kakvim autima se voze jado moj.Nekazem da trebaju u fice ali kadbi bar neko pokazao malo skromnosti pa daga dignemo do neba.

caca
Gost
caca

hoce li ovom Simovicu ikada biti dosta?

Mrgud
Gost
Mrgud

Samo ga Spuz moze sprijeciti.

iskra
Gost
iskra

A ko bi čuš sa tobom priča obraza ti moj simoviću

Jače udri
Gost
Jače udri

Jače malo Milutine,nema maženja.On čoče poziva tužioce i upire ka DPS-u,kao da je DPS opljačkao Monter. Skidajte više tu kolektivnu krivicu koju nameću.Neka odgovara onaj ko je uzeo pare,Alo!

Rony
Gost
Rony

A zaboraviste Zorana Djurisica, moga bi i on poneku progovorit.

Mićko
Gost
Mićko

Bogomi Đurišića ne smije niko pomenut,jer ima vrlo jaka leđa.Da se smije pomenut,imalo bi se što pominjat.

Gaga
Gost
Gaga

Milutine,jesi li pomislio ko bi mogao da namjerno radi da se uništi MA ? Jednostavno,nema MA, nema istrage o parama koje su ponešene.Imaš jedan put da pogodiš.

Nemirko
Gost
Nemirko

To bi ste vi? Da se predje preko laznog drzavnog udara? Da se da legalitet onakom parlamentu. Ma samo sanjajte…

Send this to a friend