Ekonomija

Konjević o penzijama: Zašto su obmanuti radnici i penzioneri

Konjević

Socijaldemokratska partija poziva predstavnike reprezentativnih sindikata da hiljadama radnika, koji čekaju penziju, objasne da li su i zašto gubili vrijeme u razgovorima sa predstavnicima Vlade koji očigledno nijesu nikad ni imali namjeru da usvoje inovirani Zakon o PIO, koji bi bio povoljniji za buduće i sadašnje penzionere od sadašnjeg zakonskog okvira, kazao je Raško Konjević, zamjenik predsjednika SDP-a.

“Lideri sindikata imaju posebnu odgovnornost zbog neispunjenog obećanja prema hiljadama radnika da će Zakon o PIO biti usvojen ove godine i da će se primjenjivati retroaktivno od januara mjeseca, iako sredstva za njegovu primjenu nijesu predviđena u budžetu sa 2020. godinu”, ističe Konjević.

Socijaldemokratska partija poziva ministra rada Kemala Purišića i potpredsjednika Vlade Milutina Simovića da javno objasne zašto skoro dvije godine obmanjuju radnike i penzionere i u zabludu dovode hiljade ljudi koji su čekali ovaj zakon da bi podnijeli zahtjeve za odlazak u penziju.

“Vladajuće partije nažalost, već devet mjeseci odbijaju da usvoje Zakon koji je u proceduri, predložen od strane kluba poslanika SDP a koji je dogovoren između socijalnih partnera. Nažalost, Vlada Crne Gore i vladajuće partije već skoro godinu odbijaju zahtjev Socijalnog savjeta da Zakon o PIO bude hitno usvojen, i pored toga što je na čelu Savjeta resorni ministar Purišić”, navodi Konjević.

Kako je istakao, da je potreba za donošenjem inoviranog Zakona o PIO ogromna, potvrdila je kampanja SDP-a “Pravo na sigurnu starost” u okviru koje je nekoliko hiljada građana, za dvadesetak dana, u skoro svim crnogorskim gradovima potpisalo peticiju za hitno donošenje tog zakona.

S.Đ.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Dula
Gost
Dula

Usvojice se zakon, samo je pitanje kad?

SrbljiPlagijat
Gost
SrbljiPlagijat

Dajte crnogorsku opziciju: SDP; URA; Liberali. Pa da vidimo kako će se sve na mjesto doći.

cikoticka-drack
Gost
cikoticka-drack

lise Liberala, crnogorsku opziciju? ura i sdp su cetnicke prisipetlje, nikad vise glasa za njih ne treba potrositi crnogorci, upamet se

Send this to a friend