Ekonomija

Konjević poručio Žugiću: Vakat je za ostavku

Vrijeme je za solidarnost i odgovornost, a vama, gospodine Žugiću, vakat za ostavku, poručio je zamjenik SDP-a Raško Konjević guverneru Centralne banke Radoju Žugiću, pošto su iz CBCG kazali da “kada god se Konjević pojavi u nekim izazovnim situacijama on obmane javnost”.

<<<CBCG: Neka javnost prosudi ko obmanjuje, Žugić činjenicama, ili Konjević jeftinim politikantskim izjavama<<<

Konjević je u svom saopštenju naveo da najmanje što je očekivao jeste da Žugić nastavi sa obmanom građana i “odbranom” bankara.

“Guverner Žugić je, dijelom svojih mjera, omogućio bankarima da zarade više nego da tih mjera nije bilo, jer će rate za kredite građanima i privredi biti uvećane. Znači bankari će, u ovim teškim okolnostima, dodatno zaraditi na teret građana i privrednika. Ovo je solidarnost u izvedbi gospodina Žugića. Bankarima ekstra profit, a narodu priča o “brizi”.
Žugić treba da odgovori javnosti – da li će rate kredita građanima i privredi biti veće primjenom ove mjere? Ako neće spreman sam javno da se izvinim guverneru Žugiću, a ako je tačno da će rate građanima i privredi biti veće – ponavljam Žugić treba da ode”, dodao je Konjević.

Tvrdi da je Žugić obmanuo građane izjavljujući da “da nema nikakvog posebnog i dodatnog naplaćivanja kamate”.

“Ako “nema posebnog i dodatnog naplaćivanja kamate” kako će onda rata građanima i privredi biti veća? Nakon odgovora ostavka će mu se sama ukazati ako ima osjećaj prema onima koji zbog više sile ne mogu da rade i zarade, ili privrednicima koji ne mogu da posluju. Žugić za njih misli da je uredu da bankarima plate neku novu kamatu. To, moj uvaženi guverneru, nije solidarnost no narodski rečeno, u ovakvim okolnostima, bruka”, ocjenjuje Konjević.

Prema njegovim riječima, isti bankari naplaćuju najveće kamate u regionu, najveće provizije za sve i svašta, a prošle godine su na ovom tržištu, od građana Crne Gore i ove privrede zaradili 50 miliona eura profita.

“Malo im je? Pa i u ovakvim okolnostima, traže kamatu više. Ovo, gospodine Žugiću, nije razumijevanje trenutka, ovo nije solidarnost sa narodom, o kojoj vi pokušaste nešto da kažete. Ovo je nepostojanje osjećaja za “muku” klijenta i “trka”, bez ikakve mjere, za ekstra profitom. Vi za ove stavove kažete da su “jeftini populizam”, a mi kažemo da je njihovo ponašanje, koje im Vi svesrdno dozvoljavate, beskrajni bezobrazluk. Na kraju, slažem se sa vama – nije vrijeme za demantije i velike polemike. Ali nije vrijeme ni za obmane i ekstra profite”, zaključio je Konjević.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Nikšićanin
Gost
Nikšićanin

Imali oblasti u koju se ovo čeljade ne razumije ne. Prepotentno nastupa posebno ako ga snima kamera, voli više medije od vazduha koji diše. Čuo sam da će u Svjetsku banku kao finasiski ekspert.

Kuč
Gost
Kuč

Svaka čast Raško!!!

Ja sam
Gost
Ja sam

Kako covjek koji ima primanja 6.500e mjesecno da razumije onoga sto nema

Z'uga
Gost
Z'uga

Eo trcim

Majkl
Gost
Majkl

Bravo Rasko

Bob Rock
Gost
Bob Rock

Pratim diskusiju ovdje i svi pricate protiv Raska – covjek je fino iznio sta je problem iako i ja licno nemam neko misljenje o covjeku. Da su komunicirali prema narodu da ce moratorijum biti takav da ce rate biti vece, bilo bi ok. Ono sto nije ok je sto je Zugic rekao da NECE biti dodatnih troskova a ipak ih… Više »

Rolo vrata
Gost
Rolo vrata

Zalosno je da neko ko je bio ministar finansija ovo prica toliko o elementarnom znanju iz bankarskog poslovanja i finansija samo jure politicke poene

Bnjj
Gost
Bnjj

Bravo Konjeviću

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

I ti si izgleda posto kontraš ko da radiš u vijestima.

Zapamti već jed
Gost
Zapamti već jed

Bravo Konjeviću.

mrgud
Gost
mrgud

samo nas moze iznenadit nesto normalno . . .aovo . . . .ne . . . . . .moj . . . narode ne nasijedajte . . . . svi se oni bore samo zanjihovu materijalnu korist . … .da je dobro ne bi postojale narodne kuhinje . . . . .volim cg bez interesa …a ne kao vi za… Više »

KOTOR
Gost
KOTOR

Hoće li se SDP sjetiti napokon privatnika?
Postavite pitanje hoće li nam doći računi za otpad iako ne radimo,hoćemo li plaćat doprinose na Plate iako ne radimo,hoćemo li dobit kakve olakšice i sl.
Krediti i njihovo ‘odlaganje’ su najmanji problem!

Ranko
Gost
Ranko

Žali bože ko je bio ministar policije.Sto se nijesi bavio ostavkama kad si bio u vlasti dusebrižnice.

Bokelj
Gost
Bokelj

Ali niko nikog ne ćera da uzima kredit, kao i da odlaže ratu ili ne odlaže, tako da ti ta priča ne stoji, ako hoćeš odloži po ovim uslovima, ako nećeš plaćaj po ugovoru.

Vaše ime
Gost
Vaše ime

podržavam!!!! ne djeluje mi da vlada materijom, a dosad bi trebalo da je naučio

The Stig
Gost
The Stig

Ali su banke zato donirale 44000€.

Irony off

Svjefol
Gost
Svjefol

E da je ovome da bude ministar. A steta takve pameti.

sjever
Gost
sjever

Sveznajuci Rasko Konjevic njegovo velicanstvo.

Boka di cataro
Gost
Boka di cataro

Žugić tu lekciju o “moratorijumu na otplatu kredita”nije naučio. Toga nije bilo na doktorskim
kod Di Keja. A obojica ste zaludu slušali ekspoze kada je Di Kej doktorirao.

Jelena CG
Gost
Jelena CG

Aooooooo…. jel ovo realno ???? Ljudi moji…ko o cemu , vi o ostavkama.

Send this to a friend