Ekonomija

Konjević: Vektri milioni, a građanima veći računi za struju

Građani Crne Gore su oduševljeni što će im cijena struje biti veća do osam odsto, jer Vi kažete da ste uradili sve da njihovo povećanje ne utiče negativno na životni standard, naveo je poslanik Socijaldemokratske partije i član Odbora za ekonomiju, finansije i budžet Raško Konjević u odgovoru ministarki ekonomije Dragici Sekulić, ističući da Vektra dobija milione, a građani veće račune za struju.

<<<Sekulić: Uradili smo sve da cijene struje ne utiču na standard građana<<<

<<<Konjević: Država opet stavlja ruku u džep građana, Sekulić da objasni zašto<<<

“To bi u prevodu značilo – veće cijene struje, građani će živjeti bolje. Ipak mi se čini, uvažena ministarko Sekulić, da se kroz novi povećan iznos računa za struju “živjeti bolje” privatni biznisi pojedinaca bliskih DPS-u. Za vas je “dnevno političarenje” kada Vas pitamo zašto umjesto novog “zavlačenja ruke u džep građana” i povećanja cijena struje ne naplatite poreski dug od preko 500 miliona i zašto kompanije iz grupacije Vektra duguju preko 10 miliona za poreze”, istakao je Konjević.

On je naglasio da bi Sekulić trebalo da se zalaže da nema privilegovanih pojedinaca i firmi i da zakon važi jednako za sve.

“Jer zašto, poštovana gđo Sekulić, obični građani plaćaju uredno poreze, a Vektra duguje milione. Je li zato što je Vektra bliska pojedincima iz DPS-a? Ali Vi ne biste da to objašnjavate građanima putem medija. Vektri milioni, a građanima veći računi za struju”, kazao je poslanik SDP.

Građani, dodao je, plaćaju najskuplju cijenu struje u regionu, skuplju nego što plaćaju građani Srbije, Albanije, Bosne i Hercegovine, Kosova, Makedonije.

“I vi je i pored toga opet povećavate. Prosječna zarada u posljednje dvije godine koliko vi “radite sve u interesu građana” ne raste. Crna Gora ima najmanju minimalnu zaradu u regionu svega 193 eura, a skoro 80 hiljada građana živi sa platom do 250 eura”, rekao je Konjević.

Slično su, naveo je, objašnjavali i rast PDV sa 19 na 21 odsto, povećanje akciza na gorivo i druge proizvode, zadržavanje kriznog poreza.

“Ali zato realna kupovna moć građana, prema zvaničnim podacima je u 2018. manja tri odsto. O rastu zarada u 2019. i 2020. u projekcijama Ministarstva finansija ni riječi. Naprotiv najava “zamrzavanja” zarada i naredne dvije godine. Ali građani neka ne brinu – vi ste sve uradili da povećanje cijena struje ne utiče negativno na njihov životni standard”, poručio je Konjević.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Velimir
Gost
Velimir

Postoji li štetnijih poslanika od onih koji pljuju svoje tridesetet godina saradnike i istomišljenike,takoreći koji pljuju sebe u nazad 30 godina jer su se kao sad dozvali pameti?!

bob
Gost
bob

Ovo je privatna drzava tako da treba da smo zahvalni sto nas prva familija i njeni kumovi pustaju da zivimo odje,ako placamo harac! Mada mozda bolje da nas proceraju,mozda nas primi neka normalna drzava na zapadu…

Pametnjakovic
Gost
Pametnjakovic

ahahahhahaha… nista od toga ovoj zeni nije u resoru, a sve ugovori koje si ti donosio dok si bio u vladi… sto nas tada ne spasi demagogu no se sad pravis pametan… ti si bio ministar finansija, pa sto ne blokira vektru tada no se sad sprdas s narodom

LSCG
Gost
LSCG

Petar Ivanovic se bavio poslovanjem Vektre i zakljucio da je Dragan jedan uspjesan biznismen kojeg treba podrzati

Simon
Gost
Simon

Problem je kredibilitet. Zato Raško javno iznesite sva nepočinstva koje ste radili 20 godina zajedno sa DPS-om. Koga ste još štitili i favorizovali osim Brkovića. Iznesite sve, pokajte se i učinićete puno za Crnu Goru kakva treba i zaslužuje da bude.

EL_Gordo
Gost
EL_Gordo

Pa spasi nas Rale, svi cekamo tebe i Ranka…no ti nesto ne mogu povjerovat, istorija te demantuje

Send this to a friend