Ekonomija

Koprivica: Koncesija nad aerodromima nastavak doboš ekonomske politike

Potpredsjednik i poslanik Demokrata, Momo Koprivica, izjavio da je koncesija nad aerodromima nastavak doboš ekonomske politike, zasnovane na doktrini totalne rasprodaje, čiji je rodonačelnik Milo Đukanović.

“Umjesto da uvede red u državna preduzeća, Vlada rasprodaje te vitalne resurse. Privatizovati infrastrukturu znači biti u očajnom stanju i nemati osjećaj, niti viziju o stvaranju nove vrijednosti“, rekao je Koprivica.

On je istakao da se mora primijetiti i gromoglasno utišavanje Socijaldemokrata, koje je znak popuštanja i brze kapitulacije nakon što je obnovljena priča o pravnom epilogu slučaja Ramada.

Potpredsjednik Demokrata je saopštio da je ocjena u koncesionom aktu, navedena kao pozitivni efekat koncesije, a glasi “privatna kompanija je motivisana da promoviše turizam i ekonomski razvoj” – šokantna, te da takva ocjena najbolje govori da Vlada ne zna prirodu svog posla i ustavne nadležnosti.

“Za ovu privatizaciju vitalnih privrednih i državnih resursa mogu biti samo dva motiva. Jedan je pribavljanje mita u složenim poslovnim aranžmanima koje javnost teško može analizirati i pratiti, a drugi je popunjavanje budžetskih rupa zbog sve veće krize u državnoj kasi”, naveo je on.

Ovim potezom, kako je naglasio Koprivica, Vlada je pokazala da nema razvojnu viziju, priznala da nema upravljački kapacitet i menadžersku sposobnost, priznala da suštinski ne vjeruje u profitabilnost ove kompanije iako je Ministarstvo saobraćaja kako navode u koncesionom aktu uradilo prognoze saobraćaja za narednih 25 godina na ova dva aerodroma i dokazala da joj je preča budžetska kasa od vitalnih interesa domaće privrede.

Međutim, potpredsjednik Demokrata je naglasio da reforma ovog državnog preduzeća jeste neophodna, ali ciljevi koji se moraju postići jesu ekonomska i tehnička modernizacija, unapređenje upravljanja, uvođenje reda i oslobađanje od partijskih uhljeba, partijskih vojnika i parazita.

Jasno poručuje-nije tačno da su koncesija i privatizacija jedini izlaz.

“Demokrate kada govore o problemima, uvijek ukažu i na potencijalna rješenja za njih. Tako i sada. Osim angažovanja profesionalnog menadžmenta i plana kapitalnog investiranja, ukazaćemo na još jedan modalitet koji bi uz javno ulaganje doprinio usponu Aerodroma Crne Gore. To je ugovor o upravljanju, kao jedna veoma atraktivna tehnika javno-privatnog partnerstva. Ona podrazumijeva ugovorno i institucionalno angažovanje kompetentne upravljačke strukture, kao i očuvanje svojinskih prava države i sprečavanje odliva profita u inostranstvo”, kazao je Koprivica.

Tu, dodaje on, privatni partner dobija pravo na upravljanje i obezbjeđuje tekuća sredstva za obavljanje djelatnosti ovog državnog preduzeća, a takođe i vrši svakodnevne kontrole, stara se o održavanju i kreira poslovnu politiku.

“Za to on dobija unaprijed utvrđenu nadoknadu, a može mu se garantovati i dodatna nadoknada kako bi se kreirao dodatni podsticaj za efikasno postupanje. Ovim bi se postiglo ono što Vlada navodi kao manu državnoj svojini, a to je visok rizik operativnog troška i posebno u dijelu kako navodi u Koncesionom aktu “optimizacije produktivnosti i efikasnosti radne snage i ugovornih pregovora sa dobavljačima i izvođačima”. I uistinu  ovaj model bi eliminisao neefikasnosti koje stvara partokratija koju je ova, kao i Đukanovićeve vlade, posijala. Ugovor o upravljanju je jednostavan i za razliku od koncesionog garantuje vrlo niske transakcione troškove“, zaključio je Koprivica.

3 Komentara na "Koprivica: Koncesija nad aerodromima nastavak doboš ekonomske politike"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend