Ekonomija

Kotor među 15 najboljih evropskih destinacija u 2019.

Kotor je, nakon glasanja za najbolju evropsku destinaciju, u konkurenciji među 20 gradova zauzeo 13. poziciju i plasirao se ispred Firence, Rige, Pariza, Londona, Beča, Brisela i Berlina, svrstavši se na zvaničnu listu 15 najboljih evropskih destinacija – European Best Destinations 2019, piše Boka news.

U glasanju su učestvovali ljubitelji kulturnog turizma iz 153 zemlje svijeta, a na zvaničnom sajtu EBD navedeno je da je Kotor „idealna destinacija za one koji traže autentičnost i novo iskustvo”, kao i „odličan izbor za one koji se ne mogu opredijeliti između sunčanja tokom opuštajućeg odmora i otkrivanja kulturno-istorijskog naslijeđa, porodičnog odmora ili romantičnog putovanja”.

Naglašavajući da je Kotor pogodan za svakoga, EBD poručuje da se odustane od velikih prijestonica i pronađe miran odmor u Kotoru. Kriterijumi za uvrštavanje na ovu listu podrazumijevaju da je riječ o destinaciji kulturnog turizma sa najboljim odnosom raznovrsnosti ponude, dostupnosti i cijene.

Na vrhu liste najboljih evropskih destinacija našla se Budimpešta, koja ima najbolji spoj kulturnih sadržaja, gastronomske ponude, termalnih voda i znamenitosti svjetske baštine.

EBD je organizacija sa sjedištem u Briselu čija je uloga promocija kulture i turizma u Evropi, a u partnerstvu sa više od 300 turističkih predstavništava i EDEN mrežom Evropske komisije, djeluje u pravcu boljeg upoznavanja sa potencijalima evropskih destinacija.

6

avatar
1000
4
2
0
 
5
PjerCar🇷🇺RomanovJadranka JonskaBokeljSlavko
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Pjer
Gost
Pjer

Kotor ispred ovih gradova prosto nije moguce i ne zasluzuje realno.

Jadranka Jonska
Gost
Jadranka Jonska

BRAVO ZA MLADE BRAVO ZA MLADOG JOKICA.KOTORU SE UVIJEK RADO VRACAM.

Car🇷🇺Romanov
Gost
Car🇷🇺Romanov

A odakle dolazis u nas divni KO?

Bokelj
Gost
Bokelj

Bravo Srbi

Slavko
Gost
Slavko

Tako je! Kotor se dize iz mrtvih uz postenu domacinsku upravu!

Car🇷🇺Romanov
Gost
Car🇷🇺Romanov

3 komentara, jedna osoba iz kancelarije df-a👌

Send this to a friend