Ekonomija

Krapović i Bulatović traže od premijera da smijeni Pavla Radulovića

Krapović i Bulatović (Foto: RTV Budva)

Predsjednici Opštinskih odbora Demokrata i Crnogorske, Dragan Krapović i Vladimir Bulatović, traže od premijera Duška Markovića da razriješi ministra održivog razvoja i turizma Pavla Radulovića zbog divlje gradnje u strogom centru Budve, na šta su ukazivali više puta do sada.

Iako je zabrana gradnje za prvu i ekskluzivnu zonu stupila na snagu još 15. maja, radovi na dograđenom objektu sa južne strane hotela “Budva” su bili intenzivni u proteklom periodu, te se očekuje, da će objekat uskoro početi da radi, prenoi RTV Budva.

Krapović, je na današnjoj konfereciji za novinare kazao da ovaj slučaj ilustruje ponašanje i ophođenje države prema jednom vrlo bitnom i najvrednijem resurusu.

Kako bi hronološki pojasnio, kako je dodao, na koji način radi Ministarstvo gospodina Radulovića i Vlada na čijem je čelu gospodin Marković, Krapović je podsjetio da je 15. marta ove godine, Komunalna policija Budva prijavila nelegalnu gradnju na ovom lokalitetu.

“U tom trenutku na ovom mjestu postojali su samo iskopi, nije se još bilo izašlo iz zemlje, međutim, ništa se u budućem periodu nije uradilo po tom pitanju. Nastavilo se sa gradnjom i poslije nekoliko urgencija budvanske Komunalne policije. Nakon nekog vremena, gospodin Bulatović i ja smo na sred budvanskog šetališta, gdje dnevno prodje na hiljade ljudi, odlučili da održimo press 8. maja tada se, već nažalost, bilo stiglo do grubo završenog objekta, koji je bio obložen mrežama”, naveo je Krapović.

Nakon pomenute konferencije, kako je dodao, minsitar Radulović je obavijestio javnost da su donijeta rješenja o zabrani gradnje i rušenju na predmetnoj lokacji, kao i da je pokrenut postupak, te da je upućena i žalba, ali da smo mi, prema riječima Radulovića, civilizovana zemlja i da se ne može tek tako rušiti.

Bulatović je rekao da su ovo stvari na koje ni lokalna samouprava ni Opšinski odbor Crnogrske ne žele da ćute, jer je ovo, kako je dodao, inflagrantno kršenje svih zakona koji regulišu i određene oblasti u našem živtu.

“Divlja gradnja i svi oni natpisi koji su pratili ovaj objekat u jednom momentu, samo pokazuju nemoć Ministarstva. Ovo što je ovdje napravljeno je kršenje zakona i ruganje građanima Budve, a nama je servirana priča da je potreba hotela da se bazen stabilizuje, a činjenica je, kao što se može i vidjeti, da je tu izgrađen poslovni objekat namijenje izdavanju. Takođe, kada govorimo o samom objektu, znamo da je on probio sve gabarite i da ne može da dobije trajnu upotrebnu dozvolu kao hotel visoke kategorije, koji se nalazi na vrhunskom mjestu u gradu, a već radi pod privremenom dozvolom”, naveo je Bulatović, dodajući da se ovom pričom bave i zbog građana, kako bi ih podstakli da se ne boje, već da prijave ovakve stvari, koje ih, kako je kazao, podjednako sve bole.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Nikšićani
Gost
Nikšićani

Čim ovoj dvojici smeta znači da je dobar ministar.

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Četnici ….

Car
Gost
Car

Ko su ovi . Nikad vise 1918

Bu2
Gost
Bu2

Krapovic prvo pokusa da izreketira Nasera, sad pokusava Veselina, misli bolje ce proci.

Maestral
Gost
Maestral

Jedno je sigurno da Radulovic ne zna ovaj posao.

Istoričar
Gost
Istoričar

Ova Crnogoraka partija je dno dna.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Završeno vam je to.

Send this to a friend