Ekonomija

Krapović raspustio tim za praćenje sezone, DPS poručuje da je nemoćan

Dragan Krapović

Predsjednik opštine Budva Dragan Krapović raspustio je Koordinacioni tim za praćenje turističke sezone u ovom gradu. Dok on kao prvi čovjek Budve tvrdi da je juče posljednji sastanak tima održan bez pojedinih članova koji nijesu pokazali ni bazični nivo zalaganja, iz DPS-a stižu optužbe da je Krapović nemoćan da bude na funkciji gradonačelnika metropole turizma.

“Raspuštanje Koordinacionog tima za praćenje turističke sezone, pod izgovorom da je rijetko ko odgovorno pristupio tom zadatku, trebalo je da posluži da sebe abolira za katarstrofalan bilans turističke sezone, ali i da javno targetira svoje koalicione partnere. Izgleda da je odlazeći predsjednik Opštine Budva već počeo da priprema alibi za sada već izvjesno neslavan finiš svoje dvogodišnje vladavine, i da je povjerovao da ovako jeftinim populizmom, kroz navodnu samo kritiku u medijima, može svaliti odgovornost na nekoga drugoga, u ovom slučaju koalicione partnere. Ovim neuspjelim pokušajem medijskog spinovanja predsjednik Krapović je samo pokazao da je svjestan gdje je menadžment na čijem je čelu doveo naš grad, i zapravo predstavlja njegovo javno priznanje da je vlast kapitulirala”, kažu iz ove partije.

Krapović, sa druge strane, kaže da je imao snažnu želju da se rad ovog tijela nastavi tokom čitave godine, ali da od 21 imenovanog lica samo osam je lično prisustvovalo sastanku tima više od polovine puta.

“Od njih osam samo je četiri prisustvovalo na više od dvije trećine sastanaka. Ogromna većina imenovanih lica uglavnom je slala zamjene, a poneki čak ni to. Tako da, uprkos prisustvu zamjena, imamo čak sedam članova koji nisu obezbijedili svoje prisustvo ili prisustvo zamjene na više od jedne trećine sastanaka. O kašnjenjima da i ne govorim, dovoljno je reći da su članovi putem zapisnika opomenuti da dolaze na vrijeme”, navodi Krapović.

On smatra da je problem sa drugim članovima koje građani plaćaju da učestvuju u radu ovog sastanka, a oni se ni fizički ne pojavljuju na sastancima.

“Prvo turizam je glavna privredna djelatnost naše opštine, a i države. Drugo ja, kao Predsjednik svih u našoj opštini imam dužnost da zaštitim građane i sredstva koja oni izdvajaju za vaše plate. Ukoliko sam ja kao Predsjednik mogao da izdvojim vrijeme da budem prisutan i da aktivno doprinosim radu sastanka vi ste morali da učinite najmanje koliko i ja. Na tačno pola od ukupnog broja sastanaka niko iz institucija JU Muzeji i galerije i Parking servis doo, nije došao. Oni će lično, a ne putem medija, biti obavješteni o daljim koracima. Takođe, predstavnici Morskog dobra imali su samo 60 odsto prisustva ove godine. U toku svog mandata maksimalno sam se trudio da budem jednak prema svima i budite sigurni da neću tolerisati nerad bez obzira ko je u pitanju”, poručio je Krapović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Velimir
Gost
Velimir

VEOMA STRUCAN I SPOSOBAN ,OVAKVOGA BUDVA NIJE IMALA,HAHAHA,
A MAKSE VISE JADAN ,BLAGE VEZE NI O CEMU NEMAS!

Mili
Gost
Mili

Kakav populizam i demagogija. Vjerovatno ti nijesu dali reket iz svojih firmi

Fileopg
Gost
Fileopg

još malo pa će i tim napuštiti Krapovića… još malo i Krapović je istorija…

Kazanegra
Gost
Kazanegra

Kakva postava budvanske okg:Sveto, Dragan,Lazar,Veljo,Sasa,Pinjata,Sekulić,Koncita,Bobo kifla,,Marko insajder Medin,Medigovic,Petar, Kapso ,sta mislite moze li ova ekipa parirati Pink panterima

Merai
Gost
Merai

Bravo Krapovicu,sa neradnicima tako treba!

Send this to a friend