Ekonomija

Krenuo protesni marš: Bušotine su opasnost za primorce

Sa Pristana u Ulcinju jutros je u organizaciji Mreže “SOS za Montenegro” krenuo protesni marš protiv istraživanja nafte i gasa u podmorju Crne Gore.

Tokom naredna četiri dana učesnici ovog okupljanja prepješačiće 145 kilometara do Herceg Novog sa ciljem da alarmiraju javnost na opasnost koja im prijeti od bušotina.

U ulcinjski akvatorijum sjutra će uploviti brod za seizmička istraživanja italijansko-ruskog konzorcijuma ENI-Novatek.

Radi se o brodovima Polar Empress, Ocean Mermaid i 7. waves. Prvi brod je naučno-istraživački, koji će na sidrištu obaviti potrebne dolazne formalnosti, a druga dva, koja će pružati podršku u istraživačkim aktivnostima, uploviće u Port of Adria.

Projekat će trajati 45 dana, a podrazumijeva 3D seizmička ispitivanja crnogorskog podmorja, potvrdili su nam u agenciji Nimont, koja je agent brodova poznate norveške kompanije.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
bandiera rossa
Gost
bandiera rossa

Kada se gotovo nazire kraj ere fosilnih goriva, dok se globalna zajednica okreće obnovljivim izvorima enrgije- vjetar, sunce, talasi mora i sl., mi se, zaokupljeni nevoljama, češkamo iza uva i pitamo….a da mi nemamo nafte zaboga…

Ende
Gost
Ende

Preko 80% energije u Evropi potice od fosilnih goriva i nuklearne energije. Tako da to sto se oni obrcu obnovljivim izvorima energije to je tantara prica, ako misliš da se ovih 80% moze tako lako zamijenit. Daj druze mucni malo glavom pa onda pricaj.

Primorac
Gost
Primorac

Svaka budala demonstrira. A znate li da vise zagadjujemo kolima kamionima nego bilo koja platforma. Pita li se iko koliko olova udisemo od aviona koji prelijecu Nasu drzavu. Nepismene svetinje ajte kupite smeće po baru a ne se glupirate. Je li Bog dao da nadju gas ili naftu .

Barzinjo
Gost
Barzinjo

Stvarno si kudravi gladis i sigurmo si iz boke zato skupi taj orgamcic u gace i odjebi s tvojim komentarom ili dodji u bar malo kudravi gladisu

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Katastrofa. Ovako su blokirali gradnju hotela na Skadarskom jezeru.

Seik CG
Gost
Seik CG

Ako moze da busimo malo pod uglom da dodjemo do arapskih izvora i da im pomalo da ne kazem sta,nece primijetiti sigurno i onako imaju koliko oces

Pjer
Gost
Pjer

Busi nego sta zamislite da nafta pokulja dje bi nam bio kraj.

Sasha
Gost
Sasha

CG treba da se zapita, da li želi da zarađuje od uništavanja mora i vađenja nafte i gasa, ili od očuvanja prelepog i čistog mora i turizma…jedno i drugo nikako ne može zajedno

milan
Gost
milan

Kad je država pred bankrotom i očajna hvata se za slamku. Ne misle oni puno što će i kome će država posle njih

Ende
Gost
Ende

Daj druze ne pricaj napamet, nit znas ista o rudarenju a ni o zastiti zivotne sredine.

VEZIR SULEJMAN
Gost
VEZIR SULEJMAN

A mrš,grantovci.Ukopaste sve…

21 MAJ
Gost
21 MAJ

Oce li razne nvo placene ..izdanicke..neprijateljske da kroje drzavnu politiku.????

Send this to a friend