Ekonomija

Krgović Šarović: Na Žabljaku nedostaje radne snage, radnici odlaze

Vanja Krgović Šarović

Na Žabljaku je loša situacija što se tiče radne snage i smatram da radnici idu u druge države zbog boljih uslova, kazala je u emisiji “Mreža” na TVCG direktorica TO Žabljak Vanja Krgović Šarović. Istakla je da je ova godina možda prva godina potpunog oporavka poslije kovida.

“Zimska sezona kasno je počela ali je bila kvalitetna. Ljetnja sezona takođe sa zakašnjenjem zbog prije svega vremenskih uslova, ali ono što očekujemo prema ranom bukingu, je da ćemo imati jednu kvalitetnu sezonu. Ono što nas raduje jeste to da je ova sezona možda ovo prva godina potpunog oporavka poslije kovida”, kazala je Krgović Šarović.

Istakla je da je bitno da se, kako je rekla, vraća povjerenje i da se vraćaju tradicionalni turisti.

“Za maj još uvijek nemamo konačne obrađene podatke, ali podaci za april govore da smo imali oko 5.000 noćenja u privatnom smještaju i približno tome i u kolektivnom odnosno hotelskom smještaju. U maju je posjeta intenzivnija, a za sada bih rekla da su u fokusu izletničke posjete”, navela je Krgović Šarović.

Istakla je da su trenutno u fokusu turisti iz Izraela i Kine.

“Ono što smo primijetili jeste da je povećan rast turista sa određene destinacije. U ovom periodu imali smo dosta interesantno uvećan broj turista iz Španije i Velike Britanije”, kazala je Krgović Šarović.

Istakla je da je realno da turista ostvari minimum četiri do pet noćenja kako bi sam taj turistički promet imao svoj zavidni nivo i kavlitet, ali da to i dalje nije kod nas prisutno.

“U ovom trenutku imamo zadržavanje turista jednu ili dvije noći i to je jako mali broj ostvarenih noćenja. S obzirom na to da je početak sezone, možda je i očekivano da se turisti zadrže kraće. Ono što bi uspjelo da turiste zadrže, mislim da Žabljaku definitivno fali dodatni turistički servisi, jedan ozbiljniji hotel”, kazala je Krgović Šarović.

Istakla je da pored značajnih sportskih dešavanja na Žabljaku su se dosta fokusirali na sadržaje i kulture i umjetnosti.

“Na Žabljaku je loša situacija kada je u pitanju radna snaga. Ovih dana možemo vidjeti veliki broj oglasa kada su u pitanju turistički radnici. Dosta radnika sa Žabljaka odlazi u druge države zbog boljih uslova”, objasnila je Krgović Šarović.

Kada je u pitanju povećanje cijene usluga, Krgović Šarović je kazala da ne bi rekla da turisti imaju primjedbe na to.

“Očigledno je to jedan trend koji je prepoznat i šire, negdje su nam se povećale i plate i sami standard odnosno mogućnosti da to povećanje cijena prihvatimo na očekivan način”, kazala je Krgović Šarović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Glas Naroda
Gost
Glas Naroda

Bolje mi je u Austriju da perem case za minimalac – 1500e

Lscg
Gost
Lscg

Usluga nula a cijene katastrofa.

Baba Simana
Gost
Baba Simana

Nijesu toponimi Durmitora Savin kuk,Savina voda izmislili političari no vjerni narod .A Zabljak je bio pun turista u SFRJ ,dok se nije pojavio Lomi.

Gas
Gost
Gas

Promijenjen nick, alo ne i ip adresa, tako da… Spremaj se sa Milojkom, pardon Odovićem za Spuž, jer to jw tvoj level!

blavor
Gost
blavor

Sava je grčko ime (Sabba) a grčkog groblja pune su ove vrleti i primorje. Uostalom, Sava Osvećeni nema nikakve veze sa Savom Nemanjićem. No, očigledno da ti je istorija, pa i toponimija tanka strana. Osim ako tvoj fiktivni Sava nije baš tu slomio kuk, pa ostao “trag” tvoje mašte.

Steta velika
Gost
Steta velika

I vazda ce vam tako biti dok god budete izrabljivali radnike, da izgaraju zbog vasih turista od 2€
3.14!

Nego što
Gost
Nego što

Jedino što znate je naplatite ulazak na Crno Jezero ,i u zoni nacionalnog parka .Tamo ih sačeka restoran sa astronomskim cijenama.

Mija
Gost
Mija

Ruglo imate, devastirali ste sve što je valjalo i bilo lijepo,nema aktivnosti, nema sadržaja, koga još zanima spavanje po kampova, dajte ljudima opcije da imaju i mogu đe da rade! I naravno platite ih, a ne od jutra do śutra da se radi bez slobodnog dana!

Momo Z
Gost
Momo Z

Ha ha ha ha ha
Prsli grad! U svakom smislu!

Stojan
Gost
Stojan

Zaposliće predsjednik opštine popove, pa neka rade, svakako vam uređuju sve u gradu!

Gas
Gost
Gas

Ako stigne od svađanja sa ženama i prijetnjama

Bobo NK
Gost
Bobo NK

Dako sada zaposle neke kulturnije.

Šef
Gost
Šef

Žabljak je stvarno zastiđe!

Rajko Kov
Gost
Rajko Kov

Urnisali ste svu ljepotu grada crkvama, hramovima, urlanjem po gradu i mahanjem srbijanskim zastavama! Zaslužili ste da vam niko nikad ne dođe, a tek ćete da propadnete! Užas! Treba da vas je sramota!

Dragoljub Nk
Gost
Dragoljub Nk

Kakav Zabljak i turizam
Tamo samo idu oni koji putuju stopom i spavaju po sumi! Dje su vam sadrzaji i infrastruktura da vam dodje prava klijentela, pa bi bilo i para i radnika i veceg broja nocenja?!!!!

njbhhhu
Gost
njbhhhu

Pa plate osoblje zabljacani ne mozete dovijeka grabuljom pare uzimati

cccccccv
Gost
cccccccv

Sreća te će biti radnih mjesta kod popova u taj hram što se gradi u centru Žabljaka😂🤣 jer ste puteve, bolnice, igrališta….već napravili.

DANBO🇲🇪
Gost
DANBO🇲🇪

Eto im popova turista kolko oćeš.Nemaju naše državljanstvo znači stranci.

Lolo
Gost
Lolo

Ne znam ko vam uopšte dolazi tamo
Vi ste destinacija za popove i popadije i eventualno marka šubaru!

Danica
Gost
Danica

Kako neće iz radnog logora odlaziti

Miki
Gost
Miki

Napravili od radnika robove.Preuzeli RIZORTE,Hotele ,kruminalcu ,i zamislite bhih u turizmu???

Sezonac
Gost
Sezonac

Tako je to.Male plate,MOBING KAO U BUDVU..Radio sam u DUKLEY.TO JE LOGOR..nije cudo da odlaze radnici.Nikakvo ponasanje poslodavaca ,Sefova..Napravljen ne sisfem straha.,u.jesto povjerenja i postovanja..Inspekcije bas briga.

Emanon
Gost
Emanon

Slazem se, puna istina za Dukley..

Ulcinjanin
Gost
Ulcinjanin

Rekordnu sezonu su obecali

Mrki
Gost
Mrki

Litije će vam pomoći , odmah u šetnju , eto engleza, njemaca i holanđana 😂 danica da narice o kosovu i za uspjesnu sezonu 😂

Ćuti i trpi
Gost
Ćuti i trpi

U pravu si. Neka pokupe litijaše pa će imati radne snage.

Realan
Gost
Realan

Super sezona….a turista nidje??
Racunaju ove izbjeglice…. inace samo po koji penzioner iz EU…Evo vec pola juna,a plaze prazne….Sta ima da lazu…Nego vi gajite ove Ruse i Ukrajince… inace propadosmo..dobro vam rece Knezevic… nisam za DF, nego DPS glasam ovaj put…ali treba reci istinu…

Emanon
Gost
Emanon

Koje izbjeglice? Ove sa dzipovima, mercedesima i BMW-ima? Za 10 godina bice vise rusa i ukrajinaca sa drzavljanstvom koji su pokupovali sve nekretnine nego bilo koga drugog. Mi, obican narod, polako postajemo gradjani treceg reda samo zato sto nijesmo umjeli da prepisujemo i krademo.

Realan
Gost
Realan

Bolje da su dosli gladni i jadni da ih jos hranimo?? Oni rade sto mi necemo i kupuju placajuci PDV od cega se puni kasa. Nego tj to ne znas…Тi bi zasigurno da su dosli i da ih smjestis i hranis..:).
Mada vjerujem da ti Sirijci ne smetaju….

Send this to a friend