Ekonomija

Krivokapić i Trpkoski: Moguće uspostavljanje avio-linije Podgorica-Skoplje

Putna infrastruktura trgovinski je i privredni izazov, a to je i jedan od razloga što su građani i građanke Sjeverne Makedonije okrenuti primorju Grčke. Jedno od rješenja u doglednoj budućnosti moglo bi biti i uspostavljanje avio-linije na relaciji Podgorica-Skoplje, ocijenjeno je na sastanku predsjednika Vlade Zdravka Krivokapića i ambasadora Sjeverne Makedonije Mihajla Trpkoskog.

Kako je saopšteno iz Vlade, Krivokapić je Trpkoskog upoznao sa putem reformi i istinskih društvenih promjena koje je Vlada zacrtala da ostvari za vrijeme svog mandata.

“Premijer je izrazio zadovoljstvo što već postoji veliki broj potpisanih bilateralnih sporazuma između naših država, ali vidi prostor da se ta saradnja proširi i unaprijedi kroz brojne nove sporazume. U dobroj nadi da ćemo potvrditi i osnažiti naše bilateralne odnose, premijer Krivokapić će 22. januara ugostiti ministra vanjskih poslova Sjeverne Makedonije Bujara Osmanija“, naglašavaju u Vladi.

Trpkoski poručuje da Crna Gora u Sjevernoj Makedoniji ima prijatelja i partnera koji pozdravlja put Crne Gore ka višim standardima i ciljevima koji se naročito tiču vladavine prava i borbe protiv svih vidova korupcije.

“Premijer i ambasador saglasni su da dosadašnja privredno – ekonomska saradnja nije zanemarljiva, ali da se prije svega može unaprijediti kroz crnogorski izvozni potencijal. Sastanak je završen sa izrazom najiskrenijih želja od strane makedonskog ambasadora da Vlada Crne Gore ostvari sve ambiciozno zacrtane ciljeve”, zaključuje se u saopštenju.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Scar
Gost
Scar

Lecelo se na toj liniji nekoliko godina, pa niko ne dodje da se osoli u CG. Avioni su bili puni tranzitnih putnika koji su nastavljali dalje za druge destinacije.
Zaista ne bi bilo lose da se Krivokapic informise prije nego da neku izjavu.

Send this to a friend