Ekonomija

Krivokapić-Mitrović: Prostorno-urbanistički planovi se neće raditi isključivo po željama investitora

Prostorno-urbanistički planovi ubuduće se neće raditi nekritički i isključivo prema željama investitora. Umjesto toga, planska rješenja će se zasnivati na strogom poštovanju svih zakonskih procedura i optimalnom odnosu između razvoja i zaštite, koji će se određivati na bazi temeljnih analiza potreba i stvarnih mogućnosti, istaknuto je na sastanku predsjednika Vlade Zdravka Krivokapića sa ministrom ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ratkom Mitrovićem.

Kako je saopšteno iz kabineta predsjednika Vlade, na sastanku je potvrđena odlučnost da se prilikom planiranja budućih zahvata u prostoru neizostavno vodi računa o ekološkim standardima u svim područjima zaštićenim na internacionalnom i nacionalnom nivou.

Istaknuta je i potreba za koordinisanim radom ministarstava u sastavu Vlade, kako bi se sve razvojne aktivnosti zasnivale na najboljim planskim rješenjima i strategijama, što podrazumijeva multidisciplinarni i interdisciplinarni pristup svim temama od značaja za razvoj.

“Tokom razgovora naglašeno je da važeća i buduća planska dokumentacija, mora biti usklađena sa realnim kapacitetima nosivosti prostora i imperativom njegove integralne zaštite, što je osnovni preduslov održivog razvoja Crne Gore”, dodaju u Krivokapićevom kabinetu.

U susret 30-godišnjici donošenja deklaracije o ekološkoj državi Crnoj Gori razgovaralo se o modalitetima obilježavanja jubileja, kao i o tome da se tokom ove godine organizuje niz manifestacija i manjih projekata koji bi bili dio planiranog programa.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Fitnes trener
Gost
Fitnes trener

Ide li Rukoljub negdje dalje od crkve u NK, hrama u PG i zgrade Vlade?
Mora malo da povede računa o težinu, udebljao se je 😩.

Pocrnogorčen
Gost
Pocrnogorčen

Pa normalno, neće više biti ulica, na 50 cm od zgrade. Moraće investitori da urede parkove, igrališta…

Zakon
Gost
Zakon

Vi ste se ubili poštujući zakone. Manje se drži boce Rukoljube.

delboj
Gost
delboj

Nego po Vucicevim je li?

Send this to a friend